ФЕВРУАРСКИЯТ ни бебчo сладък, за деня на влюбените ще да е подарък!

• 13 534
  • 320
  •   1
Отговори
# 240
Миналата седмица като ходих на прегледа с 4Д платихме 25 лева - това само за прегледа +10 лева за запис на прегледа на диск. Продължи около 45 минути. Доктора обърна и към мен монитора, но така,че да вижда и съпруга ми. След това обяснява много подробно. Оглежда всеки орган, крайник ,главичка и изобщо всичко и ни обяснява с достъпни думи. След това анализира данните с някакви таблици и графики. Останах доволна и бях писала за това. Сега когато съм в 20-та седмица ще запиша отново час - този път ще гледа пола, плацентата , околоплодната течнос и обстойно ще гледа дали всички камери на сърчицето са изградени. Simple Smile
Bopsi,кажи ми моля те къде си се записала за 4D и ако може телефонче. newsm03 Благодаря предварително

Гери, мога да ти дам телефон , но се записвах тук в Добрич - в частен кабинет, при д-р Стоилов.За теб не зная дали ще е удобно Embarassed

# 241
Anipa , добре дошла в обора ни!!  bouquet
Geri 1 не бой се,аз също не усещам бебоците всеки ден! Но ако искаш да си по-спокойна сподели с доки! Нямаш ли скоро час за преглед???

# 242
Благодаря ви момичета Laughing, много сте мили  bouquet

# 243
RENE как е да носиш две наведнъж

# 244
Anipa , добре дошла в обора ни!!  bouquet
Geri 1 не бой се,аз също не усещам бебоците всеки ден! Но ако искаш да си по-спокойна сподели с доки! Нямаш ли скоро час за преглед???
На 6 съм на консултация.Записах се в Шейново

# 245
За водната гимнастика да ви разкажа. Болницата се намира на бул. България и като цяло е доста далечко и не съм сигурна как стои въпроса с градския транспорт и дали има удобна спирка. Болницата е нова, както знаете и това има значение дотолкова, че ти е приятно като влизаш там и най-важното е чисто и поддържано. Басейнът е относително малък(20/6 метра), но така или инъче никога не съм виждала да има повече от 10-15 жени, което не е много за тези размери. Водната гимнастика за бременни се прави със специален колан, който е на гърба и се закопчава отпред над корема и благодарение на който не се потъва. Това с потъването не е толкова важно, защото басейна не е дълбок( най-много 150 см.). Упражненията са доста приятни и не натоварват гърба и корема ако се правят правилно. Преди заниманията почти винаги има по десетина минутки, в които тези, които могат да плуват имат тази възможност. За утре съм се записала на урок по плуване, защото много ме е яд, че до сега не съм се научила да плувам. Ако ви интересува графика на заниманията мога да го напиша и него. Друго не се сещам. Ако има въпроси давайте.
Ама и аз съм една - от вчерашния преглед знам, че ще имам момченце.

# 246
Ами... Geri 1, аз не съм носила едно и немога да направя сравнение,но си се изморявам доста! Само се моля с тях всичко да е наред,пък аз ще изтикам някакси , още толкова остава!! Hug

# 247
  • offshore & overseas
delight, благодаря за подробностите.  newsm74

Намирам инфото за водната гимнастика много интересно, особено като се има предвид, че става дума за новичък и чистичък басейн, който се ползва само от бременни. Аз не съм сигурна, че ще намеря време, но признавам, че МНОООГО бих искала, та затова ще те помоля и за график, и за някакви ориентировъчни цени (и дали се плаща на час/посещение или има някакъв абонамент, или пък и двете).  bath1

Иначе мойта гимнастика засега е умерено 1dishes newsm71  food002 wash hang и по рядко  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing . За жалост, тези неща по-скоро ме напрягат, а аз имам нужда от голям релаааааааааакс!

Колкото до дрехите, или по-скоро панталоните, които напоследък се обсъждат, не мислите ли, че прекалено много сме свикнали и сме се настроили да носим непременно панталони с колан и "копчелък"  (вкл. джинси), които сега се налага да се коригират някакси? Аз например установявам, че с рокля или панталон тип анцунг с връзки ми е къде-къде по-удобно. Гащеризон още не съм пробвала, но сигурно зимата няма да имам друг избор, защото съм зиморничава и обичкам да си ми е топличко.  preggo Иначе на мен все още ми стават всички стари джинси, но като седна, така ми се впиват в коремчето, че вече ми се отщя да ги нося...

Хубаво би било да се снимаме с новите си придобивки или решения и да ги "публикуваме" в албума, за да могат всички да се възползват от сполучливите идеи.

# 248
Мяуче, права си за панталонките, но аз някак си на работа не мога по анцуг или спортен панталон. Иначе си имам супер удобен за квартала и ми е супер като излизаме на разходка. С пола, никога не ми е било удобно, а пък и зимата- брррр, както все ми е студено...След 2 дни шивачката ще ми направи корекция, щяла да сложи ластик отпред, като този на бременните панталони. Дано станат (стискайте палци)! Ще ги снимам обещавам- само да станат удобни за носене, щото иначе май е безмислено да ви ги хваля и показвам.
Навън заваля- пожелавам на работещите да не ви се доспи прекалено, а онези дето си почиват-може да се отдадете на следобедна дрямка (искам и аааааз).

# 249
  • offshore & overseas
Бе знам си аз, че не всеки обича роклите (аз рокли препоръчвам, не поли, защото полите пак стягат в корема), ама те са си вариант, вкл. за зимата. Има и по-дълги и по-къси, по-официални и по-небрежни. Аз също предпочитам панталон, но си купих една рокля, която нося на работа сега. Миналата седмица пък бях със семпъл черен спортен панталон, но така го съчетах с блуза, че не беше никак в ученически стил, а направо си минаваше за "елеганс". Може би ключът е в цвета, все пак, когато си в черно, не се различават подробности около материята и т.н. newsm44
И аз ще се снимам, но като получа вдъхновение, че ми е малко унило напоследък... Weary

# 250
  • София
Хайде и аз на отчет  Simple Smile
Днес бях на фетална морфология, прегледът продължи около 20/25 минути. На бебо всичко му е нормално слава богу, видях му очните орбити, пръстчетата, дупенцето  Grinning Беше застанал така, че пъпната връв се виждаше между крачетата и не можа да се разбере какъв е пола. От главата до дупето е 13см и тежи 320г. Четох, че в 19та г.с. бебетата са по 200г.  newsm78 ,  а иначе коремът ми не е никак голям... Важното е, че лекарят каза, че всичко е наред, поне известно време ще съм спокойна  Simple Smile

# 251
Хайде и аз на отчет  Simple Smile
Днес бях на фетална морфология, прегледът продължи около 20/25 минути. На бебо всичко му е нормално слава богу, видях му очните орбити, пръстчетата, дупенцето  Grinning Беше застанал така, че пъпната връв се виждаше между крачетата и не можа да се разбере какъв е пола. От
Kakво точно ти правиха.И кога може да се ходи на фет. морф.,има ли значение

# 252
Ами... Geri 1, аз не съм носила едно и немога да направя сравнение,но си се изморявам доста! Само се моля с тях всичко да е наред,пък аз ще изтикам някакси , още толкова остава!! Hug
Дано всичко мине добре и през бременността и след това newsm10.С теб имаме един и същ термин.  Rolling Eyes

# 253
  • София
Здравей, geri 1
Феталната морфология представлява много задълбочен ехографски преглед, гледат се органите на бебока, мерят се диаметри и дължини на главичка, бедра, ръце и т.н. Някъде беше писано, че се ходи между 17 и 22/23та седмица, но не съм 100% сигурна дали беше точно така, ако някой си спомня, нека се включи  Hug

# 254
Здравей, geri 1
Феталната морфология представлява много задълбочен ехографски преглед, гледат се органите на бебока, мерят се диаметри и дължини на главичка, бедра, ръце и т.н. Някъде беше писано, че се ходи между 17 и 22/23та седмица, но не съм 100% сигурна дали беше точно така,
[quote
Благодаря ти.Последния път като ходих на преглед ми взеха кръв за кръвната група и за скриининга и ме гледаха доста дълго на ехографа,мериха какво ли не на бебо,но не ми казаха дали ми правят феталната.

Общи условия

Активация на акаунт