ФЕВРУАРСКИЯТ ни бебчo сладък, за деня на влюбените ще да е подарък!

• 13 522
  • 320
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ти.Последния път като ходих на преглед ми взеха кръв за кръвната група и за скриининга и ме гледаха доста дълго на ехографа,мериха какво ли не на бебо,но не ми казаха дали ми правят феталната.

# 256
Някоя от вас ходи ли на ЖК в Шейново

# 257
Здравей, geri 1
Феталната морфология представлява много задълбочен ехографски преглед, гледат се органите на бебока, мерят се диаметри и дължини на главичка, бедра, ръце и т.н. Някъде беше писано, че се ходи между 17 и 22/23та седмица, но не съм 100% сигурна дали беше точно така, ако някой си спомня, нека се включи  Hug
Чак сега разбрах,че на това се казва фетална морфология EmbarassedДокито каза дори, че до 26-та седмица се ходи.Тогава, обаче забравих какво гледат ooooh!Уф от как ме подгони Алцхаймер  Winkсъм много зле Mr. GreenЩеше да се случи,че съм ходила на фетална, а не съм знаела къде ходя Embarassed Joy

# 258
geri 1, добре дошла  Heart Eyes Ще те помоля само - публикувай си поредните мнения в един постинг.. Ако си забравила нещо в горния десен край има бутон "редактирай" .. използвай го за допълнения.. Иначе една страница се пълни само с твои мнения... много бързо ще си изчерпим лимита от 15 страници така. А както ще видиш по-нататък, трудно се измислят заглавия за нови темички. С най добри чувства  bouquet
Фетална морфология се прави препоръчително три пъти - 14-16г.с.; 18-22г.с.; 30-33г.с.

# 259
Bopsi не бях видяла че не си от софия

# 260
Извинявам се предварително, ако въпросът ми е недискретен, но в албума има няколко ехографски снимки направени в "Св. Лазар". Ако може февруарката, която ходи там да ми каже дали е доволна, там ли мисли да ражда и т.н. Може и на лични.

# 261
geri 1, добре дошла  Heart Eyes Ще те помоля само - публикувай си поредните мнения в един постинг.. Ако си забравила нещо в горния десен край има бутон "редактирай" .. използвай го за допълнения.. Иначе една страница се пълни само с твои мнения... много бързо ще си изчерпим лимита от 15 страници така. А както ще видиш по-нататък, трудно се измислят заглавия за нови темички. С най добри чувства  bouquet
Фетална морфология се прави препоръчително три пъти - 14-16г.с.; 18-22г.с.; 30-33г.с.

Peace
geri 1, здравей и от мен ..
Тъкмо мислех да те помоля да не флудиш темата защото имаме лимит!
Нека проявим малко съобразителност, нали! Simple Smile

Ани, добре дошла! Отивам да те добавя на първа страница! Simple Smile

# 262

да ни е честита новата тема.......аз станах един път февруарска мама на февруарско бебе...а сега ще ставам пак.....и аз самата съм родена през февруари

# 263
  • София
Здравейте и от мен! След дългата почивка май имам желание да ходя на училище вече  Crazy, а и коремчето ми вече порасна и мисля че е време. В този ред - смятате ли да посещавате училище за бъдещи родители и ако да - избрахте ли си вече такова? Аз малко тръгвам от зад напред и в четвъртък се записах за лекцията на списание "9 месеца" за имунизациите. Утре ще пробвам да се запиша и за курса в "Света София" - в сайта им пише, че включва лекция, обиколка на отделенията и ехограф, само че явно не обичат да си вдигат телефона  Wink

# 264
badem, много ми се ходи на "такова", гледам, че януарките го посещават съвестно и са много сериозни. А ние се сещаме късно и като гледам само ти ще ходиш. Аз разбрах, че са от 9.30 или нещо такова и не ми е възможно. Ще очаквам отзиви за Св.София- плащат ли се курсовете и може ли да се ходи само на тях, без да си записан там.

# 265
...В този ред - смятате ли да посещавате училище за бъдещи родители и ако да - избрахте ли си вече такова? Аз малко тръгвам от зад напред и в четвъртък се записах за лекцията на списание "9 месеца" за имунизациите. Утре ще пробвам да се запиша и за курса в "Света София" - в сайта им пише, че включва лекция, обиколка на отделенията и ехограф, само че явно не обичат да си вдигат телефона  Wink

И аз напоследък се замислям кога е удачно да се посещава училище. Сега ми се струва раничко, но пък по-нататък времето ще е по-студено и не ми се ходи по дъждове и снегове. Аз си мисля да започна от началото на октомври курса на 9 месеца. Btw не знаех, че трябва предварително записване - става по телефона предполагам? А за Света София - предполагам имаш предвид бившата Тина Киркова, а не клиниката на Мазнейкова (нали и двете са с това име). И на мен ми стана интересно, че се предвижда обиколка на отделенията. Мисля, че е хубаво да знаеш къде какво се случва. А каква е цената на курса в Света София? Или беше безплатно?

# 266
  • София
За Света София (Тина Киркова)  поне пише, че са безплатни, то всъщност до колкото разбрах се ходи само веднъж, а иначе се провежда всеки петък от 11.00, евентуално ако са много натоварени ехографа се прави в друг ден. Само, че до като не го проверя на място нищо не е сигурно  Thinking . И аз се запалих доста от януарките - много са ученолюбиви  Party
За записването (за 9 месеца) ми обясниха, че е желателно, защото някои теми са по-посещавани и горе долу трябва да се предвидят места. Малко ще е неприятно да отидеш и да се окаже, че вече няма място  Confused .  Jas.min помисли си за края на септември  Wink ще обсъждат ролята на бащата и обезболяване на раждането, аз съм там задължително  Laughing

# 267
  • offshore & overseas
Четох, че в 19та г.с. бебетата са по 200г.
Kiselina, ти не си ли в 20, а не в 19 седмица? Даже скоро ще преминеш в 21, ако се не лъжа...  newsm12

Иначе аз ходя в Шейново за сведение на онези, които също посещават тази ЖК.

И се интересувам за училищата за бъдещи родители, но пък не съм сигурна кога ще мога да ходя. Все пак, ако някой ходи -- да свирка. Можем да се организираме и да се видим там.

# 268
  • София
Мяуче - свиркам силно  Whistling  Whistling  Whistling , даже навих кумата ми, която е в седми месец , тъкмо ще и е по-прясно наученото  Wink . Дано да се оформи и февруарска групичка  Hug

# 269
За ходенето на курсове за бременни ме бройте и мен като желаеща. Някой може ли само да каже на какви теми са курсовете на 9 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт