Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 557
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Хм, преди години, когато правих нищо не ми изписаха,но и резултатите ми бяха ок.Температурата е сигнал, че има възпалителен процес  и  организма се бори.

# 256
И на мен не ми изписаха нищо декември...

# 257
Това което знам е, че преди трансфер е важно прогестерона да е висок- над 60 е ок

Прогестерон между 10 и 20 на трансфера е добре.
Над 60 не винаги е добре, на мене ми е бил над 60 при лоша лигавица и - тест, но има и жени с + тест при над 60 /чела съм във форума/

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 22:15 от -INA-73

# 258
Някой да е правил скоро биопсия при Персенска.Цена?

Аз правих биопсия предната събота, изпратена бях от д-р Персенска, но реално д-р Цветков ми я извърши, защото беше дежурен. Едната е имунологична и струва 230лв., а другата е микробиологична и струва 80лв.

И в тази връзка да ви попитам нещо, момичета. На вас след биопсия изписвали ли са ви антибиотик след процедурата? На мен нищо не ми изписаха и от събота вечер съм с температура вече 6ти ден...Не знам какво да правя и дали тази температура се дължи на манипулацията или просто съм болна😔😔😔
Не са ми изписвали антибиотик. Та те дори не всеки път  изписват антибиотик след аборт та си мисля, че не е нужен.

# 259
Това което знам е, че преди трансфер е важно прогестерона да е висок- над 60 е ок

А защо трябва да е над 60? За лутеална фаза границите са 5.16 - 18.56. На мен с прогестерон 17 в деня на трансфера, ми бяха казали, че е перфектен за трансфер.

# 260
  • София
Никой не казва, че трябва да е над 60. Аз споделям такъв резултат от деня на биопсия.  И се допитвам за мнения.

Благодаря ви момичета за отговорите!

# 261
И аз ви благодаря за отговорите, момичета! Значи нямат практика да изписват антибиотици, а на мен ми има нещо🙄🙄🙄

# 262
Някой да е правил скоро биопсия при Персенска.Цена?

Аз правих биопсия предната събота, изпратена бях от д-р Персенска, но реално д-р Цветков ми я извърши, защото беше дежурен. Едната е имунологична и струва 230лв., а другата е микробиологична и струва 80лв.

И в тази връзка да ви попитам нещо, момичета. На вас след биопсия изписвали ли са ви антибиотик след процедурата? На мен нищо не ми изписаха и от събота вечер съм с температура вече 6ти ден...Не знам какво да правя и дали тази температура се дължи на манипулацията или просто съм болна😔😔😔

Здравей, на мен след имунологична биопсия д-р Цветков ми изписа антибиотик, но не разбрах причината каква беше. Нещо за нк клетки каза, че имало леко завишени и май за това.

# 263
Аз коментирах прогестерон преди трансфер.Ако не трябва да е висок защо слагаме утрогестан или инжекции прогестерон?

# 264
За прогестерона на мен док. ми е казал, че не трябва да е много висок в деня на трансфера, май до 20 е супер! На предния опит ми беше 38 и не му хареса, каза много било и намали дозата Утрогестан. Но ако е свеж трансфер след стимулация и сте имали много фуликули, е нормално да е толкова висок.

# 265
След стимулация и пункция на 6 фоликула, свеж трансфер на 5-ти ден съм била с прогестерон 53, без успех.

След биопсия, пункция и аборт /не медикаментозен/ в Надежда не са ми изписвали антибиотик.

След биопсия д-р Тихомирова каза продължи още два дни с утрогестана.

След пункция в Турция, ми изписаха за 4 дни антибиотик rulid 300 mg, по 1 т. вечер. Без да съм имала свеж трансфер след пункцията.

# 266
Момичета, тези които сте минали през оперативна хистероскопия може ли да споделите как се чувствахте след нея? Моята беше в понеделник, а все още имам бежово зацапване и болки. И двете не са постоянно, но особено болките ме притесняват. Д-р Еленчев каза, че е нормално и ще отшумят, но чета че ако имало болки трябвало да минат до 48ч
Махнаха ми малък полип близо до едната тръба и някакъв септум в горната част на матката, която се оказа леко двурога. За тази двурогост чух за първи път от Сигридов, след това и от Еленчев. Никой от репродуктивните не ми е споменавал. Чудя се възможно ли е това да е причината да не мога да забременея? Според Сигридов по-скоро не пречи на естествено забременяване, но кой знае.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 14:12 от BettyBoop

# 267
Здравейте на всички. Нова съм във форума и се надявам, че питам на правилното място.
Имам изписан Депакин Хроно заради вероятна аденомиоза и незадържане след две икси процедури. Прочетох доста за лекарството, по принцип се изписва за епилепсия и има странични ефекти като напълняване и косопад и доста се стреснах.
Искам да питам дали някой е пил това лекарство и как ви се отрази?

# 268
  • София
BettyBoop, снаха ми е не с леко двурога, ами изцяло двурога матка и си забременя естествено от 2-3 опит. Така че не би трябвало това да е проблемът.

Що се отнася до хистероскопията- аз имах 1 седмица зацапване и два дни болки, но леки.

# 269
  • София
Баща ми пи депакин близо година след ампутация, сепсис и менингит.

Не е имал изброените странични ефекти, а е над 70. Те страничните ефекти на инвитро лекарства ако ги изброим може и да се откажем.

За аденомиозата, както ендометриозата се доказва с лапаро или поне хистероскопия, и после с хистология на взета проба,  доколкото знам. Прилагат различни лечения, но предимно оперативно, противозачатъчни и или блокиране на цикъл с препарати като золадекс.

Как така вероятна аденомиоза?

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт