Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 447
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря, ще имам предвид и новият доктор от Токуда. Аз едва днес си направих крьвния тест , но от манипулац. Зала ми обясниха че репродуктивния специалист е до 12 г.с.  не знаех за доц. Русев - моите всички имунологични и за тромбофилия изследвания са правени именно при него, дори имах намерия да ги взема с мен на пьрвия преглед след теста, ако естествено бременността продьлжи. Благодаря още ведньж.

quote author=Jordanka Dimitrova 590585 link=topic=1249647.msg41606048#msg41606048 date=1603473110]
Здравей Loewin. Благодаря. А би ли препоръчала акушер гинеколог в Надежда който е наясно с тромбофилия и коагулацията на крьвта по време на бременност. На имуноложката им може ли да се разчита за проследяване на сгьстяването на крьвта, че доц Русев няма часове до Януари др.  година. Сьщо знам за проф Паскалева в гр. София. Може и на лично сьобщение да ми пишеш.

quote author=loewin link=topic=1249647.msg41605313#msg41605313 date=1603464642]
ivf warrier, Д-р Стаменов много се вълнува всеки път като проследява успешна бременност. Поне при мен беше така, виждах вълнението в очите му, сякаш беше негово детенце. А то до някаква степен си е так Laughing Колкото и да е бил ядосан, в момента в който седнеш на стола и се види ембриончето, направо му се променя физиономията. Така че спокойно, няма да пренебрегне бременна жена в никакъв случай.

Що се отнася до Пролутекса, на мен го изписаха до 12 г.с. Витамини не изписва, винаги ми отговаряще, че вече на Женската консултация, ако е необходимо, ще го испише акушер-генекологът.
[/quote]
По добре не споменавай на др. Стаменов за др. Русев, не му е любимец. Аз се следях и при Паскалева за Клексана и Аспирина, но и др. Чачеа се зае с дозата Аспирин след първата фетална морфология. Имунолозите използвах само за имунологичните проблеми.
В коя гестационна седмица си? Ако можеш запиши от ранo час за Скрининг при др. Чачева и час за първа ЖК. Питай Стаменов той ще те насочи за следенето. Аз съм безкрайно доволна от др. Павлова, но тя като цяло не се бърка по теапиите. Обаче от месец и нещо виждам името на един от най- добрите доктори в следенето на проблемни бременности в екипа на Надежда и това е др. Данаил Илиев ( идва от Токуда). Дано да съм помогнала!
[/quote]

# 421
Здравейте! И аз като вас:grinning: пия рецепти 1,2 и 3, добавила съм си само вит.Д и вит Б12 допълнително. Преди пиех убикнвинол, резвератрол и омега 3. Обаче рецептите на д-р са доста ограничаващи и не ми остава свободно и удобно време да пия друго. Като се почне сутрин с ел тироксина,  та после 1 час преди закуска, след закуска, два часа преди ядене  и така цял ден се занимавам с тези лекарства. Не винаги, обаче, успявам да ги пия по едно и също време. Засега само един месец съм ги пила, има ли някой, който вече да е видял ефект от тях? Др Стаменов ми каза да ги пия два месеца и после стимулация. Последен опит. Ще се радвам да прочета някакви отзиви за тези тайнствени рецепти Blush

# 422
Здравейте мили дами и дано ви е сльнчев деня. Искам да попитам, на др. Стаменов може ли да се разчита за адекватно проследяване на бременност до 12 гс? Питам в предвид натоварения му график и знам че понякога неволно може да направи пропуск.  Дава ли сьвети и насоки за следене на витамини ( например Б12, Б6 и др ), щитовидна жлеза, тромбоцити и др. важни показатели за витално протичане на бременността? Питам защото по пьтя за инвитрото имах и разочарования и сьлзи а ми се ще поне бремеността да не пропуснем нещо че ще се водя много високо рискова. Сьщо за снабдяване с Пролутекс от грьцката аптека - бързо ли става доставката след  порьчка и може ли с банкова карта да се плаща? И сьщо има ли други на които сьщо им излиза малко по соленичко закупуването на Циклогеста и Пролутекса? И до колко гестац. Седмици се ползват и двата медикамента.Знам че е за добро , но през седмица купувам циклогест който е 30 лв., а пролутекса ми е 15 лв на ден.  Но щом се налага ще изпьлнявам.

И при мен бяха доста неприятните и сълзливи  моменти до трансфера, дано вече да са само положителни и щастливи. Пациент на д-р Персенска, тя 3 пъти вече ми продължава Пролутекса, имай в предвид че гръцката аптека не работи събота и неделя, доставката обикновенно е 3-4 дни в най-лошия случай, и може да платиш с карта за наложен платеж когато доставката е до офис. Реших да не смятам колко пари за лекарства са всяка седмица, също така съм с Зарзио, Утрогестан, хранителни добавки, витамини и всичко до 10 лв не смятам.
Още не мога да се зарадвам на какво се случва, в 9г.с съм, а д-рката не спира да ме плаши как сме с лош мъжки фактор и една загуба, как нямало да оцелее бебето. Не се ядосвам, не го мисля и незнам кой ще ме следи след това.
Лично на мен не ми харесва, че с регистрирана бременност 3 пъти вече трябва да чакам по повече от 1.5 ч за моя ред защото вече не съм спешна за съответния кабинет, но каквото такова, само стискам палци да се стигне до пухкав и ревящ финал!

# 423
Здравейте мили дами и дано ви е сльнчев деня. Искам да попитам, на др. Стаменов може ли да се разчита за адекватно проследяване на бременност до 12 гс? Питам в предвид натоварения му график и знам че понякога неволно може да направи пропуск.  Дава ли сьвети и насоки за следене на витамини ( например Б12, Б6 и др ), щитовидна жлеза, тромбоцити и др. важни показатели за витално протичане на бременността? Питам защото по пьтя за инвитрото имах и разочарования и сьлзи а ми се ще поне бремеността да не пропуснем нещо че ще се водя много високо рискова. Сьщо за снабдяване с Пролутекс от грьцката аптека - бързо ли става доставката след  порьчка и може ли с банкова карта да се плаща? И сьщо има ли други на които сьщо им излиза малко по соленичко закупуването на Циклогеста и Пролутекса? И до колко гестац. Седмици се ползват и двата медикамента.Знам че е за добро , но през седмица купувам циклогест който е 30 лв., а пролутекса ми е 15 лв на ден.  Но щом се налага ще изпьлнявам.

И при мен бяха доста неприятните и сълзливи  моменти до трансфера, дано вече да са само положителни и щастливи. Пациент на д-р Персенска, тя 3 пъти вече ми продължава Пролутекса, имай в предвид че гръцката аптека не работи събота и неделя, доставката обикновенно е 3-4 дни в най-лошия случай, и може да платиш с карта за наложен платеж когато доставката е до офис. Реших да не смятам колко пари за лекарства са всяка седмица, също така съм с Зарзио, Утрогестан, хранителни добавки, витамини и всичко до 10 лв не смятам.
Още не мога да се зарадвам на какво се случва, в 9г.с съм, а д-рката не спира да ме плаши как сме с лош мъжки фактор и една загуба, как нямало да оцелее бебето. Не се ядосвам, не го мисля и незнам кой ще ме следи след това.
Лично на мен не ми харесва, че с регистрирана бременност 3 пъти вече трябва да чакам по повече от 1.5 ч за моя ред защото вече не съм спешна за съответния кабинет, но каквото такова, само стискам палци да се стигне до пухкав и ревящ финал!
Говори ви така докато сте бременна?

# 424
Когато отидох с положителен резултат първия път ми каза да не се радвам и да си пия хапчетата, тъй като резултата не ми бил много добър(b-hcg 126.5).На прегледа 2 седмици след това коментара беше да не се радвам защото не се знае дали малката точка щяла да оцелее( тогава чухме сърчицето), и на последния преглед преди  дни, качвам се на магарето и питам дали мога да снимам с телефона си- отговора бе” чакай да видим дали имаш живо бебе пък тогава ще видим”.всъщност имам плодно сакче с точка и тупкащо сърце!!!
Нямам нищо против, всъщност жената е един невероятен специалист, но аз също съм човек и Не мисля че съм заслужила по какъвто и да е начин този вид негативно отношение. Нито болницата е държавна, нито ползвам здравната каса. Извинявам се предварително на всички ви за чувствата породени от споделената история !

# 425
Това е отвратително отношение
Точно четох във фейсбук как се държи и иронизира и унижава. Айнщайн да е това е непростимо.

Когато отидох с положителен резултат първия път ми каза да не се радвам и да си пия хапчетата, тъй като резултата не ми бил много добър(b-hcg 126.5).На прегледа 2 седмици след това коментара беше да не се радвам защото не се знае дали малката точка щяла да оцелее( тогава чухме сърчицето), и на последния преглед преди  дни, качвам се на магарето и питам дали мога да снимам с телефона си- отговора бе” чакай да видим дали имаш живо бебе пък тогава ще видим”.всъщност имам плодно сакче с точка и тупкащо сърце!!!
Нямам нищо против, всъщност жената е един невероятен специалист, но аз също съм човек и Не мисля че съм заслужила по какъвто и да е начин този вид негативно отношение. Нито болницата е държавна, нито ползвам здравната каса. Извинявам се предварително на всички ви за чувствата породени от споделената история !

# 426
Мълча си, защото според мъжа ми иначе съм щяла да привлека лоша карма. Загубихме бебе в 18 г.с.,този март,трансфера бе при Персенска пак. Страх ме е да се зарадвам на тази бременност още. Тъжно ми е, че всеки път Надежда е все по-пълна с млади двойки търсещи същата помощ и надявайки се на чудо!
За мен най-големите специалисти и хората, които правят чудеса там са единствено ембриолозите, без тях нито един лекар не би успял да направи каквото и да е.

# 427
Мълча си, защото според мъжа ми иначе съм щяла да привлека лоша карма. Загубихме бебе в 18 г.с.,този март,трансфера бе при Персенска пак. Страх ме е да се зарадвам на тази бременност още. Тъжно ми е, че всеки път Надежда е все по-пълна с млади двойки търсещи същата помощ и надявайки се на чудо!
За мен най-големите специалисти и хората, които правят чудеса там са единствено ембриолозите, без тях нито един лекар не би успял да направи каквото и да е.

Раче, сигурна съм, че това ще е успешна бременост при теб и стискам палци да е най-леката.
Според мен е доста неприемливо такова отношение, абстрахирай се колкото можеш, сега не е моментът да се натоварваш излишно. Бъди позитивна и Господ си знае работата ❤

# 428
Бях си казала, че повече няма да споменавам за този случай, защото имам детето си с помощта на д-р Персенска, но споделеното в последните постове ме провокира. Аз също загубих бебе при нея преди 2 години. Бебе, което беше от спонтанна бременност и точно заради това още от самото начало ми беше втълпено, че няма да го бъде, въпреки ч е като стойности вървеше точно като първото ми дете. Бях оставена без терапия, въпреки че се оказа, че съм с тромбофилия и загубих бременността в 7-ма седмица, точно преди да чуем сърчицето. Седмица по-рано се видя, че пулсира, но все още слабо. Дори и след две години не мога да си простя, че се доверих на човек на когото вярвах и не мога да прежаля момиченцето си, което се оказа с нормален генотип. Мисля, че Персенска доста се промени в годините. Беше прекрасен човек.

# 429
  • Sofia
Аз също съм пациент на д-р Персенска. Но не съм от хората, които разпитват на прегледите. Имах също мисед в 9-та седмица, имаше пулс, после изчезна. На самият преглед, когато установихме това, просто ми дадоха един лист, на който да се подпиша за това какъв аборт съм избрала и коментар нямаше. След това имам успешен ЗЕТ съпроводен с кръвоизливи, не поискаха да ме видят, макар и с 400 чхг на 9-ти ден, казаха ми по телефона какво да правя и толкова. Не съм се оплаквала, за миг не съм се разочаровала от нея, дори не ми е минавало през ума да я упреквам. Напоследък обаче се сблъсквам с жени, които са много раними и всичко е на живот и смърт. И като кажат, че са инвитро, трябва вече да се отнасям с тях като с порцеланови кукли. На всяка ЖК ми казват "за сега всичко е наред, но не се знае до следващия преглед какво ще стане". На всяка ФМ ме караха да правя амниоцентеза на близнаците за всеки случай и все ми говорят едни филми... За мен лично, ние пациентите се изменихме много и се забравихме. Просто се дръжте мъжки и не го мислете Simple Smile Моят успешен ЗЕТ беше пълен майтап. Отидох ей така без нагласа, дори бяхме приели, че деца няма да имаме, а съм на 29...

# 430
О, не мисля, че съм от хората, които прекалено се вживявят или изискват, но съм доверчива и с огромно уважение към лекарската професия, поради което често приемам всяко едно мнение като чиста монета. В конкретния случай обаче имам мнение на поне трима лекари, които смятат, че Персенска ме е изтървала. Разбира се, винаги остава варианта бебето да не се е развивало правилно и затова да си отиде, но винаги ще ме гризе съмнението, че не направих достатъчно. Поне ще ми е като обица на ухото винаги да търся второ мнение.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 07:51 от BettyBoop

# 431
Това не само не е професионално но граничи и с умишлено нареждане. Как може такова поведение?

# 432
Нито болницата е държавна, нито ползвам здравната каса.

Аз само да кажа, че държавна болница и касата (за която плащаме данъци всеки месец) не оправдава лошо поведение също. Нищо не оправдава лошо поведение.

# 433
Момичета , чета и за пореден път се убеждавам че тази жена няма нищо човешко в себе си! След неуспешни опити в други клиники, се насочих към надежда, като събирах много информация и мнения. Искам да ви кажа че Персенска е първия лекар, който беше оплют от 3 успяли при нея жени. Обикновено който където успее, там препоръчва. Не мога да повярвам че след борба като тази за бебче, положителен тест и пулс, тази жена е толкова негативна и отвратителна

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 21:53 от Potrebitel8

# 434
Момичета, часовете за замразен трансфер кога стават ясни? Имам насрочена дата, но за часа разбрах, че ще ми се обадят допълнително. Обаждане от ембриолозите ли да очаквам и колко време предварително се обаждат по принцип?

Общи условия

Активация на акаунт