Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 368
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте! А някакви лекарства заподготовка за биопсия за имплантационен прозорец приемали ли сте от деня на овулация до 5тия ден след?

# 76
Да, от деня който беше Ову вечерта започнах с Утрогестан 2 пъти по 3броя. Аз нямах проблем с изместен прозорец, но едновременно с това пуснахме и Ендометриална биопсия и там излязоха някакви бози с НК клетки...

# 77
  • София
Благодаря ти Ния!

# 78
Здравейте, и аз ще правя биопсия в събота. Искам да попитам в деня на самата биопсия сутринта приемахте ли утрогестана? А за резултата от болницата ли се обадиха или вие ги потърсихте?

# 79
Ера теста всъщност в Надежда е биопсия за имплантационен прозорец и се прави 5 дни след Ову. Мисля, че цената беше 230лв.    Аз бях на пункция в събота и в неделя се обадиха, че се е оплодила Я и всичко е наред. Днес трябваше да ми се обадят на 3-ти ден да кажат как е и на 5-ти да замразим. Обаче до момента никой не е звъннал и се чудя, ако се беше скапал Ембри нали пак щяха да се обадят? Досега винаги са ми звънкали около 10-11-12ч. сутринта. Дали да пробвам аз да звъня? Някой друг с пункция на 12-ти има ли - да каже дали са се обадили?

Аз бях последната пункция в събота, на естествен цикъл извадихме 1 яйцеклетка, обадиха ми се днес да кажат че се дели добре, но док решил да замрази днес на 3-ти ден, да не чакаме до 5-ти, нямам представа защо, явно има нещо предвид. Попитах за Пид казаха можем да размразим, да го оставим да се дели до 5ти и да го изследваме и аз се отказах да не го прецакаме. В четвъртък отивам за биопсии, изписаха ми до тогава утрогестан 2х3. Иначе на 10-ти ден тръгнаха да ми дават рецепта да пия нещо от 12 ден, но аз промених плана като поисках пункция.

Вирусология - 71 лв, бърз тест за ковид - 40 лв

# 80
Здравейте, и аз ще правя биопсия в събота. Искам да попитам в деня на самата биопсия сутринта приемахте ли утрогестана? А за резултата от болницата ли се обадиха или вие ги потърсихте?

Да, моята биопсия беше следобяд и сутринта си поставих утрогестана. Обадиха ми се след около 10 дни да ми кажат резултата и когато ходих при док. го коментирахме. Може да пиете нещо обезболяващо преди това или свещичка да поставите. Успех!

Нина Никол, аз бях миналия месец така - отидох на преглед за биопсия, но имаше хубав фоликул и направихме пункция. Този месец отново, понеже ще имам общо 4 по фонда и биопсия отново не направих, че док. отсъстваше Simple Smile
Надявам се след 3-тата пункция да направим, тъкмо ще е наближило време за трансфер Simple Smile
Обадиха ми се към 15ч. днес ембриолозите-разбрах че и на другите дами късно са звъняли Simple Smile

# 81
Здравейте момичета. Някоя от вас лекувала ли е гарднерела. И с какво?

# 82
И аз имам нужда да помрънкам, минах вайбър коментара в 10 ч вечерта. Док предложи да правим биопсии, имунологична и за имплантационен прозорец. Отидох на 10 ден за проследяване и имах хубав фоликул 15 мм. И изведнъж ми хрумна да опитаме да извадим яйцеклетка. Док каза само едно ами добре може, не пречи за биопсиите. В събота съм на пункция. Как да ги накарам да мина първо преглед и после да ми правят изследвания и пункцията. Да не се е пък пукнал, знам ли. Одеве сложих цетротайд, след малко слагам и овитрела. И как мислите дали е по-добре да се замрази или да се оплоди. Много мълчи, нищо не казва, аз не знам кой е по-удачния вариант. Иначе имам заповед още от юли. Но това чакане ме убива, не издържах и направих стимулация в Турция, от 4 яйцеклетки,  4 перфектни бластоциста. Биопсираха ги за ПИД и 4-те с генетични аномалии. Съкрушена съм, объркана.  Имаме генетични, карио тип, Крос мач, имунология, в норми. На първия опит при Стаменов опитах да попитам за ПИД, направо ми се скара, рече хубав ембрион да хвърля в коша. Имах от 6 оплодени яйцеклетки само 1 бластоцид, свеж трансфер и без резултат. Тотално съм объркана.

На мен ембриолозите са ми казвали, че размразен ембрион има по-голяма вероятност за преживяемост, отколкото размразена яйцеклетка. Именно, защото се чудих, дали да замразя яйцеклетки или първо да ги оплодим и тогава замразим. Най-добре се обърни към ембриолозите за такива въпроси, а не към доктора (не че докторът може да не знае, но все пак има специалисти, които се занимават конкретно с това).

Поздрави.

# 83
На самата пункция, като извадиха я. Тихомирова същото дойде и ми каза, по-добре да оплодим отколкото да замразим яйцеклетката и така направихме. Сега притеснението ми е, че док е решил да замразят днес на 3-ден, а моя план беше да накарам биолозите да направят пид, ако стигне до бласто.

# 84
......"Здравейте момичета. Някоя от вас лекувала ли е гарднерела. И с какво?".....

Здравей, Нова!
На мен ми сложиха в "Надежда" диагноза гарднерела след PSR тест. Веднага след това пуснах фертилити теста в "Геника" и всичко ми е отрицателно.... Преди да ми излезне отрицателния резултат Цветков ни накара да се лекувахме и двамата с партньора (с флажил/тринидазол)....

# 85
Здрасти какъв е този фертилити тест. Как се прави? И колко струва. На мен на микробиологията ми излезе гарднерела. Преди 6м пак съм е лекувала но явно пак се появи.

# 86
Флажил 2х500мг

# 87
Флажил 2х500мг
За колко време се излекува. И пихте ги или свещички вагинално.

# 88
Здрасти какъв е този фертилити тест. Как се прави? И колко струва. На мен на микробиологията ми излезе гарднерела. Преди 6м пак съм е лекувала но явно пак се появи.
Фертилити теста се прави с менструална кръв от втори ден. Само в Геника го правят- скъп е (190лв) ти търсят какво ли не в матката. Ако ще забременяваш е силно желателно да го направиш.
За лабораторията на "Надежда" си имам моите съмнение, въпреки, че лично познавам проф. Кълвачев, който им е шеф. След като ми дадаха положителен резултат за гарднерела, веднага бях на преглед при двама много добри гинеколози, които отсякаха, че нямам това и отказаха да ме лекуват. Затова пуснах и фертилити теста.
Това , което знам за гарднерелата е, че лечението ти трябва да започне по време на целия цикъл. Желателно е да е по- продължително. Пробрай и с билки- бял равнец напр. И задължирелно много добър и силен пробиотик! Ще си позволя да допълня, че 15 години нямах лактобацили във влагалището- не можех да ги завъдя с нищо.... Сега пих поредния пробиотик (Био Култ)- не знам дали е от него, но за първи път от години съм ок!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 12:40 от Black_idea

# 89
  • sofia
Здравейте момичета,някой може ли да ми даде личният телефон на д-р Тихомирова.Трябва ми да погледне едни изследвания,но от регистратурата ми казаха ,че трябва да отида на място или да си запиша час,което е излишно разкарване според мен. Незнам как става с коментар само по телефона. Предварително  благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт