Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 475
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Успех ви желая!

Добър андролог е д-р Милен Кацаров, гр. София, Ул: “Шандор Петьофи” №39.

[quote author=Infinity90 link=topic=1249647.msg41440418#msg41440418 date=1600968100]
Да, аз съм на 30,но мъжа ми е доста по голям от мен, така че за мен може и да има време, но за него не е точно така.
Не е от най лесните случаи първо защото има операция като малък крипрорхизъм и реално работи само единия тестис и се разчита на него. Отделно възрастта също е фактор и като съберем комбинация от всички показатели при него няма много време да се чака. Пак казвам, аз ще си направя въпросната снимка, не е да не искам да я правя, но в момента сме по притеснени за неговите показатели тъй като от предния опит преди 10 месеца има значително понижение. И това прехвърляне в клиниката без посока е просто отвратително. Благодаря на всички включили се във въпросите ми. Ние продължаваме сами да търсим причината, други андролози, ендокринолог и тн. А дали ще продължим в клиниката ще решим след като открием причината при него. Избрахме да сменим клиниката заради добрата апаратура и екип, тъй като в предишната клиника имахме успех както споменах, но с кухо яйце, а там не правят ПИД както и нямат имси микроскоп. Но честно казано от видяното за момента тук малко се отчайвам. Благодаря ви. Успех на всички
[/quote]

# 166
Не знам дали ще помогне, но на нас андролозите в Надежда бяха препоръчали и един чай за мъжкия фактор (освен всички останали витамини). Според мен от него имаше най-много ефект, но трябва да се пие всеки ден в продължение на поне 3 месеца.

Да, аз съм на 30,но мъжа ми е доста по голям от мен, така че за мен може и да има време, но за него не е точно така.
Не е от най лесните случаи първо защото има операция като малък крипрорхизъм и реално работи само единия тестис и се разчита на него. Отделно възрастта също е фактор и като съберем комбинация от всички показатели при него няма много време да се чака. Пак казвам, аз ще си направя въпросната снимка, не е да не искам да я правя, но в момента сме по притеснени за неговите показатели тъй като от предния опит преди 10 месеца има значително понижение. И това прехвърляне в клиниката без посока е просто отвратително. Благодаря на всички включили се във въпросите ми. Ние продължаваме сами да търсим причината, други андролози, ендокринолог и тн. А дали ще продължим в клиниката ще решим след като открием причината при него. Избрахме да сменим клиниката заради добрата апаратура и екип, тъй като в предишната клиника имахме успех както споменах, но с кухо яйце, а там не правят ПИД както и нямат имси микроскоп. Но честно казано от видяното за момента тук малко се отчайвам. Благодаря ви. Успех на всички

# 167
Не ни трябва да коментира спермограмата, а на базата на всички изследвания да ни насочи какво да предприемем оттук нататък. В клиниката общо взето без нещата да са минали през него никой не ти казва нищ. Включително андролога др Маки каза: като идете при Стаменов той ще каже какво да правите и взе 40лв.без преглед, без нищо. За първи път съм в клиниката, но от две години ходим по лекари и тн. Споделям калво ми е казано и че ми отказват консултацита, която самия доктор назначи, тъй като явно за тях е по спешно да ми вземат 260лв за снимка.
д-р стаменов е гинеколог, не бих разчитала за него да коментира резултати от спермограми.
нас лично винаги ни е изпращал при биолозите, доста по-свободни са, по-адекватни и всъщност той препредава техните препоръки.
Както споменах не ми е първи опит инвитро. Не говорим дали имам Стара или нова снимка, а че не би трябвало да се отказва да се помогне на човека които изследвания са се влошили от последния опит, със занижени стойности на хормони и да не предприемат нищо.
Знам че се чака за Стаменов, но няма логика коментар за снимка да може, а за другото не и едва лу не да ме изнудват.

Ако разбирам правилно, докторът е назначил консултация след извършването на цветна снимка. Разбирам Вашите притеснения и съображения, но няма как да Ви насочи какво да предприемете без да има нужната информация и за Вас самата, а не само за мъжа Ви. Инсеминация или ин-витро е опасно да се прави при запушени тръби, за това ЦС е задължителна. За съжаление има страшно много двойки с репродуктивни проблеми, колкото и грубо да звучи - да Ви каже сега за спермограмата и след време да Ви каже за след цветната снимка - му заемате 2 часа, вместо 1, без да има смисъл от това. Всеки един час при него е важен, много пациенти има и много се чака.

# 168
Здравейте, знаете ли, кой доктор е дежурен утре - 26/09? Интересувам се и по какъв протокол(приемани лекарства, брой прегледи, назначени изследвания), са били пациентките, на доктор Цветков - преди ЗЕТ.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 14:47 от scharada

# 169
Здравейте, някой правил ли е пср тест в Надежда? Чудя се дали мога да се размина само с взимане на проба от гърлото? Абсурт да дам да ми наврат 15см клечка в носа.

# 170
Здравейте, знаете ли, кой доктор е дежурен утре - 26/09? Интересувам се и по какъв протокол(приемани лекарства, брой прегледи, назначени изследвания), са били пациентките, на доктор Цветков - преди ЗЕТ.
Утре е дежурна доктор Персенска
Здравейте, някой правил ли е пср тест в Надежда? Чудя се дали мога да се размина само с взимане на проба от гърлото? Абсурт да дам да ми наврат 15см клечка в носа.
Теста е кръвен.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 13:46 от AnMary

# 171
  • София
Пср тестът не е кръвен, бързият е кръвен. Пср бъркат в гърлото, доколкото ми го описа акушерката.

# 172
Пср тестът не е кръвен, бързият е кръвен. Пср бъркат в гърлото, доколкото ми го описа акушерката.
То и през носа бъркат в гърлото:) Аз искам само през устата.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 18:36 от BettyBoop

# 173

То такова бъркане пада, че за един нос ли сте ..

# 174
Извинявам се за некоректни отговор. Сега видях изследванията и на кръвния тест не пише да е ПСР. Но на мен ми пускат кръвен преди пункция. Дано не ти бъркат в носът.
Успех!
То и през носа бъркат в гърлото:) Аз искам само през устата.

# 175
При PCR теста се взима секрет от гърлото и носа. Не е чак толкова страшно. Като се има предвид колко по-болезнени процедури изтърпяваме, това да ти бръкнат в носа е все едно муха те е кацнала. Вземането на кръв даже е по-болезнено от това.

# 176
При PCR теста се взима секрет от гърлото и носа. Не е чак толкова страшно. Като се има предвид колко по-болезнени процедури изтърпяваме, това да ти бръкнат в носа е все едно муха те е кацнала. Вземането на кръв даже е по-болезнено от това.
https://gong.bg/tenis/maje/multimedia/video/vizhte-nepriiatniia- … tist-video-593799
Гадничко изглежда, ако го взимат по правилата. Аз имам фобия от толкова дълбоко бъркане в носа.

# 177

Най-добрият подход наистина е да се консултирате с друг андролог, извън Надежда, докато чакате час за преглед при д-р Стаменов. Видях, че са Ви препоръчали човек. Съгласна съм (личен опит), че на мъжкия фактор не се отдава толкова голямо внимание. Струва ми се, че специалистите в тази област са по-малко.
Успех Ви пожелавам!

# 178
Да така е, мъжкият фактор се неглижира за съжаление в България. При доктор Кацаров специално сме ходили, първото становище с което кандидатствахме за първият ни опит инвитро е от него. За момента не знам дали ще се консултираме отново с него. Насочили сме се конкретни към Ендокринолог по точно д-р Начев. Ще видим той как ще коментира занижените хормони на базата на всички изследвания и какво лечение ще назначи, тъй като проблема в момента е хормонален при него, оттам се влошават и показателите на спермограмата.
Относно въпроса отново с цветнатс снимка, мисля че се изчерпах..

Най-добрият подход наистина е да се консултирате с друг андролог, извън Надежда, докато чакате час за преглед при д-р Стаменов. Видях, че са Ви препоръчали човек. Съгласна съм (личен опит), че на мъжкия фактор не се отдава толкова голямо внимание. Струва ми се, че специалистите в тази област са по-малко.
Успех Ви пожелавам!

# 179
Здравейте!
Каква според вас е причината ембриона да не се развие правилно на първи ден, тоест след оплождането е бил на една клетка, вместо на две. Това ми казаха ембриолозите като ми се обадиха на следващия ден след пункцията.
Предполагам от некачествена яйцеклетка..

Общи условия

Активация на акаунт