Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 461
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Някой знае ли резултатите от микробиологията и цитонамазката виждат ли се в приложението, след като станат готови?
Да, и двете се виждат, но не излизат веднага. Моята последна цитонамазка от миналата година, излезе след около седмица.

# 406
Някой знае ли резултатите от микробиологията и цитонамазката виждат ли се в приложението, след като станат готови?

Да.

# 407

Виждат се, но излизат по-бавно, иска се търпение и за тях.

# 408
Благодаря ви за бързите отговори:)

# 409
И аз се интересувам какво съдържат добавките по рецепта на д-р Стаменов.
При последната пункция ми ги предписа като каза, че подобряват качеството на Я и подмладяват организма като цяло, даже имало изследвания, които твърдели, че възвръщат напълно фертилитета на жената... Съседката по легло легло за първи път бе успяла да извади Я и каза, че ги пие от два месеца. Пия и други добавки и се чудя дали не предозирам някоя съставка... Simple Smile
И аз съм така. Пия рецепти 1 и 3 и добавки, които сама съм си назначила. Но като чета как действали на организма едва ли са моите. Иначе отдавна да съм се подмладила и родила. Grinning Интересно ми е какво пия, но ми се струва че са тайна. Казаха да си питам д-р Стаменов. Пия ги от 2 месеца.

# 410
Аз също се интересувам какво съдържат добавките на д-р Стаменов. Някак много загадъчно звучи всичко. Не Ви ли е страх да пиете нещо, което не знаете какво е? Вече познавам две жени с рак след години стимулации и пиене на какво ли не. Едната е била пациентка на Надежда.

# 411
Здравейте мили дами и дано ви е сльнчев деня. Искам да попитам, на др. Стаменов може ли да се разчита за адекватно проследяване на бременност до 12 гс? Питам в предвид натоварения му график и знам че понякога неволно може да направи пропуск.  Дава ли сьвети и насоки за следене на витамини ( например Б12, Б6 и др ), щитовидна жлеза, тромбоцити и др. важни показатели за витално протичане на бременността? Питам защото по пьтя за инвитрото имах и разочарования и сьлзи а ми се ще поне бремеността да не пропуснем нещо че ще се водя много високо рискова. Сьщо за снабдяване с Пролутекс от грьцката аптека - бързо ли става доставката след  порьчка и може ли с банкова карта да се плаща? И сьщо има ли други на които сьщо им излиза малко по соленичко закупуването на Циклогеста и Пролутекса? И до колко гестац. Седмици се ползват и двата медикамента.Знам че е за добро , но през седмица купувам циклогест който е 30 лв., а пролутекса ми е 15 лв на ден.  Но щом се налага ще изпьлнявам.

# 412
И на мен ми изписаха Циклогест и Еугест.
Циклогеста вместо Утрогестан ли е, защото този път нямам назначен нито Естрофем, нито Утрогестан? Еугеста трябва да бия през ден до ЗЕТ, което излиза, че са 3 ампули, а ми дадоха опаковка от 5. Дали защото после пак ще ми трябва, но съм в лека чуденка.

# 413
  • София
ivf warrier, Д-р Стаменов много се вълнува всеки път като проследява успешна бременност. Поне при мен беше така, виждах вълнението в очите му, сякаш беше негово детенце. А то до някаква степен си е так Laughing Колкото и да е бил ядосан, в момента в който седнеш на стола и се види ембриончето, направо му се променя физиономията. Така че спокойно, няма да пренебрегне бременна жена в никакъв случай.

Що се отнася до Пролутекса, на мен го изписаха до 12 г.с. Витамини не изписва, винаги ми отговаряще, че вече на Женската консултация, ако е необходимо, ще го испише акушер-генекологът.

# 414
Здравей, това което аз досега знам е че Циклогеста е песар прогестерон и е по- добрия вариант от утрогестана. Циклогеста е 400 мг на една капсула и може да се слага в дупето сутрин и вечер ( извинявайте за израза) и така поне не изтича спрямо поставянето влагалищно.  Еугеста е мастноразтворим прогестерон , слага се мускулно и мисля в чужбина много го препорьчват като най -добрия вариант прогестерон от спрямо влагалищния и подкожния прогестерон. Би ли ми казала цената на Еуегеста - ще попитам доктора дали мога да сменя пролутекса. Иначе еугеста е мускулна инжекция и трябва да ти бьде поставена от друг човек, сама не може.  Доколкото знам мускулно поставения прогестерон е най- добре усвояем от организма и то уравновесено. Дано поне малко сьм била полезна. За естрофема не сьм сигурна това е вид естрадиол и вечерта преди ЗЕТ на ец ти изписват две хапченца . Та утрогестана сега го заменят с циклогест като по- добро качество медикамент. То има и кринон гел но никога не сьм го ползвала.

quote author=Alba rosa link=topic=1249647.msg41605228#msg41605228 date=1603463621]
И на мен ми изписаха Циклогест и Еугест.
Циклогеста вместо Утрогестан ли е, защото този път нямам назначен нито Естрофем, нито Утрогестан? Еугеста трябва да бия през ден до ЗЕТ, което излиза, че са 3 ампули, а ми дадоха опаковка от 5. Дали защото после пак ще ми трябва, но съм в лека чуденка.
[/quote]

# 415
ivf warrier, Д-р Стаменов много се вълнува всеки път като проследява успешна бременност. Поне при мен беше така, виждах вълнението в очите му, сякаш беше негово детенце. А то до някаква степен си е так Laughing Колкото и да е бил ядосан, в момента в който седнеш на стола и се види ембриончето, направо му се променя физиономията. Така че спокойно, няма да пренебрегне бременна жена в никакъв случай.

Що се отнася до Пролутекса, на мен го изписаха до 12 г.с. Витамини не изписва, винаги ми отговаряще, че вече на Женската консултация, ако е необходимо, ще го испише акушер-генекологът.

То и такива случаи познава историята - репродуктивен специалист да участва със собствен материал за оплождането на яйцеклетките, без знанието на пациентките. Grinning
 Извинявам се, обаче така написаното от Вас обяснение ме подсети за този случай.

# 416
Здравей Loewin. Благодаря. А би ли препоръчала акушер гинеколог в Надежда който е наясно с тромбофилия и коагулацията на крьвта по време на бременност. На имуноложката им може ли да се разчита за проследяване на сгьстяването на крьвта, че доц Русев няма часове до Януари др.  година. Сьщо знам за проф Паскалева в гр. София. Може и на лично сьобщение да ми пишеш.

quote author=loewin link=topic=1249647.msg41605313#msg41605313 date=1603464642]

[/quote]

# 417
Дааа, д-р Стаменов наистина се вълнува като види бременна жена негова пациентка. Не говори много както обикновено. Казва "Добре и добре" - каквото и да значат е успокояващо. Blush

# 418
Здравей Loewin. Благодаря. А би ли препоръчала акушер гинеколог в Надежда който е наясно с тромбофилия и коагулацията на крьвта по време на бременност. На имуноложката им може ли да се разчита за проследяване на сгьстяването на крьвта, че доц Русев няма часове до Януари др.  година. Сьщо знам за проф Паскалева в гр. София. Може и на лично сьобщение да ми пишеш.

quote author=loewin link=topic=1249647.msg41605313#msg41605313 date=1603464642]

[/quote]
По добре не споменавай на др. Стаменов за др. Русев, не му е любимец. Аз се следях и при Паскалева за Клексана и Аспирина, но и др. Чачеа се зае с дозата Аспирин след първата фетална морфология. Имунолозите използвах само за имунологичните проблеми.
В коя гестационна седмица си? Ако можеш запиши от ранo час за Скрининг при др. Чачева и час за първа ЖК. Питай Стаменов той ще те насочи за следенето. Аз съм безкрайно доволна от др. Павлова, но тя като цяло не се бърка по теапиите. Обаче от месец и нещо виждам името на един от най- добрите доктори в следенето на проблемни бременности в екипа на Надежда и това е др. Данаил Илиев ( идва от Токуда). Дано да съм помогнала!

# 419
  • София
Подкрепям думите на Йорданка относно д-р Павлова. Страхотна лекарка, на мен тя ми следи бремеността, аз също съм с тромбофилия, високорисков фактор. Обаче трябва да се има предвид, че тя не назначава терапия за тромбофилия, тя се съобразява с терапията, назначена от хематолог или имунолог и не се бърка там, но има едно наум и винаги при всеки преглед следи кръвотока на маточните тръби, което е едно от най-важните неща при тромбофилия. Към нея ме насочи Стаменов, дано да взима нови пациентки, защото до преди 3-4 месеца не приемаше.

Моята терапия за тромбофилия ми я назначи именно проф. Паскалева.

Ина, през цялата ми бременност до края стисках палци само да чувам “добре” и “всичко е наред”, така че от устата на Стаменов, това е достатъчно като информация Grinning

Общи условия

Активация на акаунт