Страх от обвързване

• 4 376
  • 55
  •   1
Отговори
Привет, не знам дали публикувам в правилния раздел, извинявам се предварително ако не е така, бих искала съвет относно ситуацията ми и различна гледна точка.
С приятеля ми сме в средата на 20те, заедно сме г/д от Коледа ,като всичко е страхотно, наистина усещам,че сме на правилния път и той е човекът ,познаваме се със семействата си вече ,все още не живеем заедно -той не е от София и живее под наем откакто е студент,аз от своя страна съм и все още живея с нашите(но отбелязвам, че помагам с разходи и домакинска работа, не чакам да ми готвят и прислугват,просто ми е безмислено да давам излишни пари за наем докато не стане време за собствено жилище при доста сериозно стечение на връзката  -а още не съм готова финансово за което).
С младежа се виждаме няколко пъти седмично, може би спя в тях  средно 2/2 пъти на седмица,но забелязвам още от началото,че той мн предлага това да оставам в тях повече дори без да правим нещо конкретно, напр да си седим той докато гледа мач..докато аз смятам,че докато не живеем заедно,предпочитам например в събота сутрин да се прибера в дома ми,да си напазарувам за мен ,да си имам лично време (,което трудно намирам и без това покрай работата) ,вместо да седим залепени заедно 😀за него не е проблем да спя в тях и докато съм неразположена,което аз също отказвам,защото тогава едвам спя сама и със себе си,какво остава с друг човек(някой ден ако живеем заедно ще се наложи,но отново логиката ми е- така и така все ще стане,защо да го правим още отсега) ..замислям се дали в мен и моята необходимост от лично време не е проблемът ,защото забелязвам доста хора около мен,които си остават у гаджетата с дни наред, без да се вталясват в това,че трябва да си мислят предварително какво да облекат за работа на другия ден и да влачат пликове с дрехи и вещи 😀
Та с оглед изложеното,бих искала да попитам дали според вас това е нетипичен случай и имате ли някакви съвети за преодоляване на тези чувства , и изобщо мнения по темата , дали това е пречка за развитието на връзката итн ?

# 1
... дали това е пречка за развитието на връзката итн ?

По това, което си описала, аз връзка не виждам. Ти възприемаш човека като секс играчка - дойдеш, правите каквото правите и си отиваш. Той те възприема като гадже. Не мога да си обясня обаче защо.

# 2
  • София
За осем месеца ако не си решила, че искаш да се будиш до него, след 8 госини също няма да щеш.

# 3
направи, каквото ти казва сърцето.
Отговорът се крие в теб самата.

# 4
Не знам, аз като бях гадже със съпруга си, усещах, че сме на правилния път и исках(е, още искам, де😀) да сме си заедно и да правим заедно всякакви нещица - даже да играем на плейстейшъна, примерно. Никого не го е бъркало аз в цикъл ли съм, ще нося ли сакове с багаж и и тн..

# 5
Някои хора сме така. Според мен ще узрееш за идеята на някакъв етап, може и след време, но не се насилвай. Просто не ти се обвързва толкова сериозно в момента, в което няма нищо лошо. Дали с този или с друг човек желанието ти ще дойде рано или късно. Споко.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 22:14 от Уейв

# 6
Губиш времето на момчето.

# 7
Да си около него, докато гледа мач, а ти с какво се занимаваш през това време?
Когато оставаш при него, той приготвил ли е предварително квартирата си за твоето гостуване? Да е подредил, изчистил, сготвил или поне напазарувал за съвместно готвене?
Простички въпроси , но мисля, че си умно момиче и ме разбираш защо ти ги задавам. Simple Smile
Не мисля, че му губиш времето. Напротив. Една жена трябва да е ухажвана и обгрижвана.

# 8
Аз много държа да съм всеки ден с различни дрехи на работа и напълно разбирам желанието ти да се прибереш и да си подготвиш дрехите за следващия ден. Отделно от това не мога да спя добре в чуждо легло и за мен вашия вариант е неприемлив.
Или живеем заедно, като си пренеса всички дрехи или ходя на гости само за секс и после си се прибирам у дома. Просто в битов план другото не мога да го преживея.

# 9
  • Агент под прикритие
Когато оставаш при него, той приготвил ли е предварително квартирата си за твоето гостуване? Да е подредил, изчистил, сготвил или поне напазарувал за съвместно готвене?
Простички въпроси , но мисля, че си умно момиче и ме разбираш защо ти ги задавам. Simple Smile
Не мисля, че му губиш времето. Напротив. Една жена трябва да е ухажвана и обгрижвана.
Той е направил всичко това и за нея остава само да си събуе обувките и да влезе...
Класика!
После защо се твърди, че масово са се навъдили готованци. С такива "съветници" няма как да е иначе. Grinning

Авторке, подобни съмнения от твоя страна пораждат други съмнения - дали въобще имате връзка или някой от двамата само така си мисли.
Човекът иска да оставаш по-често при него, защото вероятно е решил да задълбочи отношенията ви. Което обаче в никакъв случай НЕ значи, че ако започнете да живеете за постоянно заедно, трябва задължително да си загърбиш хобитата, времето само за теб и т.н.
Ако не си готова за подобен ангажимент и смяташ, че би пречел на свободното ти време, просто не се ангажираш с никой (защото единствено ще му загубиш времето), стоиш си сама и си ползваш времето за каквото си искаш.

# 10
Той е направил всичко това и за нея остава само да си събуе обувките и да влезе...
Класика!
После защо се твърди, че масово са се навъдили готованци. С такива "съветници" няма как да е иначе. Grinning

Авторке, подобни съмнения от твоя страна пораждат други съмнения - дали въобще имате връзка или някой от двамата само така си мисли.
Човекът иска да оставаш по-често при него, защото вероятно е решил да задълбочи отношенията ви. Което обаче в никакъв случай НЕ значи, че ако започнете да живеете за постоянно заедно, трябва задължително да си загърбиш хобитата, времето само за теб и т.н.
Ако не си готова за подобен ангажимент и смяташ, че би пречел на свободното ти време, просто не се ангажираш с никой (защото единствено ще му загубиш времето), стоиш си сама и си ползваш времето за каквото си искаш.
Моят жизнен опит и актуален поглед пък ми подсказва, че човекът, ако е решил да задълбочава отношенията си с някого, няма да го държи в къщи като палма в ъгъла, докато си гледа мач. Или да го ползва за в леглото, пък на сутринта да му ошета къщата. Щото в квартирата мама я няма за втората част от изречението.
       Млада е авторката. Нека първо младежа се докаже, че иска сериозна връзка и се вълнува от нейните желания и интереси. Или просто си търси съквартирантка?

# 11
  • Агент под прикритие
Съгласен съм, че е нужна по-голяма инициатива от негова страна, но това не прави невалидно предното, което писах за готованците. И тъй като авторката дори не споменава за това с леглото и шетането, това въобще няма да го коментирам, тъй като е теория на вероятностите.

Той със сигурност прави нещо за това в собствения си дом, защото ако беше някаква мизерия, тя щеше да стъпи там само веднъж. Тоест, критериите и за чистота са поне колкото неговите, защото в противен случай нямаше да стъпи втори път там. Това се подразбира.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 23:37 от Phoenix Wright

# 12
А защо не поговорите спокойно и да си уточните взаимно намеренията един към друг?

# 13
  • Бургас
Какъв "страх" от обвързване?! Освен нежелание, друго не виждам...

# 14
Какъв "страх" от обвързване?! Освен нежелание, друго не виждам...
А, точно. 😀

Общи условия

Активация на акаунт