Име за момче

• 1 411
  • 32
  •   1
Отговори
Какво мислите за имената Тео, Мартен, Теомир, Матео? Търся нещо между Мария и Тенчо подходящо за момче. Моля предлагайте още идеи

# 1
Класическите повече ми допадат-Теодор,Мартин,Тихомир. Бих предложила Матей.

# 2
От изброените Матео най ми допада. 
А иначе комбинации между Мария и Тенчо само смешни или неподходящи ми хрумват. Grinning
Като Чомар, Тери, Ричо.
Там е работата, че Мария има съвсем друго значение и с разни комбинации, ще си загуби смисъла.

# 3
Мартен най-добре покрива имената, които искате да съчетаете, но не бих казала, че ми харесва. Все пак би било модерно и, да речем, адекватно на сегашните тенденции.

# 4
Според мен Матео е страхотно име!

# 5
Матия и Тенчо си става точно Матео

# 6
  • София
От посочените само Матео ми харесва, но бих предпочела Матей.

# 7
Честно казано - никое. Трибуквията не ми звучат сериозно, тези, на които просто се слага -мир, -зар, -слав, -дар са ми скалъпени, Мартен ми е грубо, Матео-вци и Матей-човци под път и над път напоследък.
От изброените само Мартен е баш в десетката като комбинация от изброените имена Simple Smile

# 8
Ако трябва да съм честна нито едно не ми допада, но ако трябва да избирам - Тео. Въпреки че то не е комбинация между двете посочени, не знам защо е в списъка. В такъв случай бих предложила стандартното Теодор, на галено пак ще е Тео. Само Тео ми е незавършено, а и като се представя като Тео, и без това сигурно всички ще мислят, че се казва Теодор. За момента ще се въздържа от гласуване.

# 9
  • Далечният изток
Единственият приемлив вариант за мен е Мартен. Така че глас за това име.

Иначе чат ДжиПиТи-то дава интересни варианти Simple Smile

# 10
Ами никое от изброените, но да кажем Матео ми звучи най-добре от тези.

# 11
Нито едно не ми харесва.

# 12
И аз не харесвам на 100% нито едно от изброените.
Мартин повече ми харесва от Мартен.
Вместо Тео - Теодор, но не е на двамата.
Матео - знам ли... Матей сякаш по-добре ми звучи.
Теомир - измислено ми се струва, не бих го слагала в сметките.

Като обобщение - ако задачата не е да намерим някакво абстрактно име, а да е най-близо до двете изходни имена и да не е странно, тогава Мартен печели. Глас от мен за него.

# 13
  • Варна
По зададените критерии съм за френското произношение на Мартин. Матео също става, но харесвам повече Матей. Иначе нито едно от имената не е нито на бабата, нито на дядото, за мен не може да се каже, че ще кръстите на тях ако ги изберете, само съдържат в различна степен буквите им. То и е трудно с тези имена, особено за момче. Мария няма мъжки вариант, сещам се за Мариан, който празнува на същия ден.
Ако нито едно не е достатъчно "вашето", не се мъчете да угодите на всички, а му дайте име, което харесвате, дори да няма нито една буква от бабата и дядото.

# 14
Гласувах за Матео, но и Мартен звучи добре. Останалите две не ми допадат.

Общи условия

Активация на акаунт