Име за момче

• 1 091
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Много по-важно е да кръстите детето с хубаво име, а не някакви комбинации на баби и дядовци, които звучат смешно или нелепо, за да не се срамува после цял живо. Другия вариант е да си изберете един роднина и да го кръстите с подобно име. Вашите предложения са доста зле. Теодор или Мартин ми допадат

# 16
Марио, Матей, Тома

# 17
Тома е много хубаво име Blush

# 18
От анкетата ми харесват Матео и Мартен, но зависи и каква е фамилията. Матео Бъчваров или Мартен Цонков звучат ужасно, например.

Защо да не е Мартин? Пак има букви от имената на бабата и дядото. Защото при Мартен в България може да се бърка ударението - дали е МАртен или МартЕн. На моя позната синът й се казва Мартен, вече е към 60-годишен.

Името не е нечувано, но може да се бърка в България.

Вместо Теомир предлагам Тихомир. Името е славянско, познато е, звучи много добре. Защото при Теомир едната част на името е гръцка, а другата - славянска, и не ми звучи добре. Славянското име е Божимир, но Вие не търсите име с тази буква.

Предлагам имената Методи/й и Тимотей – име от Новия завет, означава „почитащ Бога". От вече предложените Тома също ми харесва.

Успех!

# 19
  • Далечният изток
А двойно с тире, едното с Т, другото с М как ви се струва, авторке?

# 20
Задължително ли е да правите някакви акробатики и да комбинирате буквите от нечии имена, за да “кръщавате” на някого? Не искате ли да си изберете име, което ви харесва и си го усещате като вашето? Присъствието на Тео в списъка ме кара да мисля така.
Странна ми е тази внезапна мода с Матео и Матей, ако ще е с българска фамилия, бих избрала Матей.
Тео и на мен ми е незавършено, Теодор е много красиво име.
Теомир ми е сглобено, не ми харесва.
Вместо Мартен бих избрала Мартин без да се замислям, много красиво име.
Тома от предложените ми допада. Марио също - не е вариант на Мария, но имат буква разлика.
Успех!

# 21
Давам глас за Мартен, но Мартин е по-добър вариант, също е производен от двете имена Мария и Тенчо.

# 22
Предлагам двойно име Марин - Теодор или Мартин - Теодор. Иначе гласувах за Матео, защото на фона на останалите ми звучи най-добре.

# 23
  • SF
Матей.
Гласувах за Тео, защото Матео ми звучи малко странно.
Ако Тенчо ще се припознае в името Матей и ще приеме, че бебето е кръстено на него, по-добре Матей.

# 24
Нито едно. Не мисля да гласувам, но от вече отговорилите по темата дотук, има доста адекватни предложения.

# 25
Определено Матео 🩵

Прекрасно име и покрива напълно вашите изисквания .

# 26
  • Банско
Матео е много интересно и не често срещано.

# 27
  • Най-красивата страна
Матео от изброените.Но Матей ми харесва повече.

Мартин вместо Мартен-на баба Мария
Теодор вместо Теомир или Тео-на дядо Тенчо.Само Тео ми звучи несериозно.Като галено-да.

Детето е момче.Мъж ще стане.
Ами едно е Тео,друго е Теодор.

# 28
Мартен не е непознато, има скандинавски имена Marten, Marton, Morten, Maarten.
Освен това на български може да се свърже с месец март - кога ще се роди?
Понеже е запазена сричката "тен" може да мине за кръстен на Мария и Тенчо.  При Матео, не става ясно, че на още някой, освен баба Мария, по-скоро от Мария и Тодор, Теодор и подобни,

# 29
  • SF
Само Мар-Тен покрива критериите.
Но Мартен на мене не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт