Предложете име за момче, кръстено на Стоян

• 218
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, предложете име за момче- кръстено на Стоян. Не желаем да е точно Стоян, а някакси по-съвременно.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 13:18 от Moderator1

# 1
Станислав, Стилян,

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 14:09 от Mama Ru

# 2
  • Варна
Здравейте, предложете име за момче- кръстено на Стоян. Не желаем да е точно Стоян, а някакси по-съвременно.
Траян. Смисълът е същият, а сега набира популярност сред бебетата. Иначе аз много харесвам Стоян и за мен не е никак остаряло.

# 3
Стоян си е нормално, даже класическо българско име. И за мен не е остаряло, но тук не е мястото да даваме предложения. Пуснете си отделна тема.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 19:26 от DreamingOfSummer

# 4
Баща ми е Стоян и празнува на Стефанов ден, затова предлагам Стефан.
И да, Стоян е остаряло, звучи като Стойчо, Стойко... Не бих си кръстила детето така. Нито аз щях да се кефя ако се казвах Стоянка.

# 5
Стоянка не е като Стоян. Хубаво българско име.
Понеже нося същото име като теб да ти каже някой че е много остаряло. Ми не е. Супер си е.

# 6
И аз бих предложила Траян, ако приемем, че идва от глагола “трая” в смисъл на “издържам”, въпреки че първата асоциация ми е с “мълча си” и не бих кръстила бъдещ мъж така. Стоян бих го кръстила, красиво и класическо име, ще му казват Стан. С пожелание да устоява, да тежи на мястото си.

# 7
И аз бих го кръстила Стефан. Хем ще имат имен ден на една дата.

# 8
Станислав

# 9
  • Пловдив
Стоян е хубаво име имам братовчед Стоян и винаги сме го наричали Тони на галено.
Иначе Стелиян, Станислав, Станимир, или чуждото Стивън.

# 10
Станислав, Стефан, Симеон, Славин.
Близко по значение предлагам също Валентин - също означава здрав, устойчив.

# 11
Поне аз не се сещам за съвременен вариант на Стоян. Стивън е Стефан на английски. . Останалите предложени имена започват със с, иначе нямат общо със Стоян.

# 12
  • София
Стоян е хубаво име. Какво ще кажете за Сиян?

# 13
И аз мисля, че Стоян си е хубаво българско име. Бих предложила Стоимир.

Общи условия

Активация на акаунт