Предложете име за момче, кръстено на Стоян

• 2 224
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
А на този Стоян как му викат на галено? Може да е производно на това (галеното) име, вместо на пълното. Не, че се сещам за приемлив вариант на Тенчо например, но е още една посока за предложенията.

# 16
Предлагам Стамен – означава „непоклатим". Подобно на Стоян.

Или Станой.

Станислав, Светослав, Светлин, Светозар също ми харесват.

Стилиан от гръцки означава „стълб", „колона". Пак подобно на Стоян. Св. Стилиан – 26 ноември.

Или Севастиан – „почтен". Имен ден: 26 февруари, 18 декември.

Успех!

# 17
  • Банско
Всички български имена си звучат традиционни и никое не звучи съвременно, само Стелиян и Стивън, но те са според мен тотално в другата крайност.

# 18
  • Down south
Не причинявайте на детето Стойко, Стойчо и пр. варианти.

# 19
Какво им е?

# 20
Еми, Стоян го приемат като остаряло, Стойко и Стойчо по-съвременни ли са?

# 21
Много съвременни имена със С аз не се сещам, по-скоро са традиционни:
Стоян, Станислав, Станимир, Стоил,  Стилиян/ Стилян. Може би последното по звучене да е най-близко до Стоян, но не и по значение и имен ден.

# 22
Съпругът ми се казва Станислав. Не го препоръчвам като име, тъй като е трудно с галеното име. Станчо и Славчо директно го превъщат в мъж на средна възраст. Стоян си е много хубавл име и галеното Тяна е поносимо. Станимир - Мирко е добра комбинация. Ако се съгласим да пазим само буква "с" - Симеон и Светлин са добри имена.

# 23
Всички Станимировци, които познавам са Стамба, Стамбе и подобни. Само на един майка му като малък му викаше Мирко.

# 24
Ния Ми, и Стилиан, и Стивън са много стари имена. Стилиан е име на раннохристиянски светец: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0% … D1%81%D0%BA%D0%B8.

А Стивън си е английски вариант на Стефан – име от Новия завет. Първият християнски мъченик.

# 25
  • София
Стоил.

# 26
Предлагам да използвате само буквата.
Свилен, Самуил, Сава, Слав, Славян, Силвестър, Севдалин.

# 27
Стоян, Стоил, Стойко, Стойчо... Все отживелици, изобщо не са хубави, камо ли съвременни имена. Женските варианти също са много зле... Имаме колежка Стойка, познайте как се представя - Тони. За какво е нужно да се слага име,  което ще криеш и ще те е срам да го кажеш в оригинал. Събка, Спаска, Стоилка, няма нужда минало им е времето.
С буквата С само Светослав или Светозар ми харесва.

# 28
  • София
Аз пък смятам, че само човек с комплекси се срамува от името си. Разбира се, не визирам откровени недоразумения като Гъдю, Сияйна, Ламби и т.н. Но е смешно залитането по модерни и/или старовремски имена.
Дали ще е Родион или Рудолф, все тая.
Единствено не ми харесват (лично на мен) умалителните.
Харесвам Ивана, но не и Иванка, и т.н.

# 29
Аз познавам хора с такива имена и никога не е било проблем за тях

Общи условия

Активация на акаунт