Обръщение към Илиян, Илия

• 1 020
  • 50
  •   1
Отговори
Здравейте! Очакваме момченце и много искаме да го кръстим на дядо му Илия - най-вероятно Илиян, но много се чудя как ще му казваме на галено. Някакви предложения 😊
Приемам и други имена, производни от Илия.

# 1
  • София
Името е кратко и няма нужда от умалително. На галено може да му казвате всякак, без да е свързано с името.
Иначе съм чувала Илко, Илийка, Ичо, Инко, Ильо. Не ми харесват. Само Инко може би.

# 2
  • Melmak
Ико.
На мен Илия ми харесва повече от Илиян.

# 3
  • София
И на мен Илия ми харесва повече от Илиян.
На Илиян може и Янко да казвате, въпреки че няма много общо.

# 4
Илко, Ян или просто Илиян без кратко име.

# 5
  • Пловдив
И на мен Илия ми харесва повече от Илиян.
Иле, Илко или както си решите. На един мой съученик Иче му викаше майка му, на други, от старите поколения - Лич(к)о, и т.н.

# 6
  • Sofia
Илия ми харесва повече.
Познавам един десетинагодишен и всички, вкл. родителите, го наричат с цялото име. Вкъщи е имал някакво по-бебешко галено, но навън не се ползва, а и той вече е "голям" Simple Smile

# 7
Братовчед ми се казва Илия, кръстен на дядо си. Като малък всички го наричаха Илийчо, той сам започна да се нарича Чо - само това можеше да казва. Така се появи и Чочко. Сега е на 24г. и си остана Чочко - от Чо.

# 8
От Илия само Илия или Илиян. Или, Илко, Ильо, Илчо, вариант е Ян, Яни, Янко, но от Илиян си е малко странно.
А, сетих се и за Илайджа, то май е американския вариант на Илия, но на мен не ми допада - Илайджа Петров/ Драганов/ Карастоянов...

# 9
На мен пък Илиян повече ми харесва. Имах колега с това име и всички си му казваха просто, Илияне, Илиянчо. Хареса ми предложението Ико.

# 10
Илия и Илиян са хубави имена, не мисля че им трябва умалително, не ми звучат добре.

# 11
Лека бременност и здраво и весело бебе!
Не съм привърженик на галените имена. Илия или Илиян си звучат благозвучно.

# 12
Имала съм съученичи и Илия, и Илиян. В интерес на истината не помня да са имали галени. Иначе Ичо не звучи зле.

# 13
+ 1 за Илия пред Илиян, много хубаво име! Бих го наричала просто Илия или Илко. 🩵

# 14
  • Пловдив
Илия - Иля, Ико, Или, Ичо
Илиян - Ино, Иля, Яни

Общи условия

Активация на акаунт