Обръщение към Илиян, Илия

• 1 164
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
По-добре да си остане Илия. Илиян въобще не ми харесва.
Като умалително - Илко

# 16
Илия е хубаво име, а Илко е супер умалително

# 17
Аз съм Илияна, на дядо ми Илия. У дома ми викат Иче. По-далечни хора - Иле.

# 18
Илко, Ильо
На мен Илиа/ян ми харесва повече от Илия.

# 19
Илиан за мен е в пъти по-звучно от Илия.
Скрит текст:

Името на първата ми любов 😂
Без галено име или каквото ви хрумне, докато се учи да го казва, не е задължително да е точно производно.

# 20
  • Down south
Има ли опция за Илиан, вместо Илиян.
Галени, като Ики, Аки, Ичи и пр. звучат отчайващо, имайки предвид, че името е кратко и хубаво. Понякога разни галени безумия остават в живота за по-дълго време от очакваното, че както четем и за цял живот.

# 21
Ох, и като започнат да го бъркат -ан ли беше или -ян 🤔. Аз лично хич не ги обичам тези имена -ан/-ян, -е-/-я-, -н-/-нн-

# 22
  • София
С "а" е граматически неправително.

# 23
И от мен глас за Илия.
В нашата компания имаме Илия (страхотен човек) и го наричаме с цяло име.
Единствено роднините му го наричат Илко.

# 24
То и Анна е единственото граматически /традиционно правилно с двойно -нн- в България ама се появи и Йоанна, а може би и други с удвоено Н, появи се Мариа, появи се Софиа, Кристиан и Кристиян, Стилян и Стелиан, Стилиян ...

# 25
  • София
То има и ВерсачИ.
Стилиян и Стелиян имат различно значение. Едното е от "стълб", а другото от "звезда".
Иначе грамотността не е задължителна по закон, но е пожелателна.

# 26
Понеже моето име е с два варианта на изписване, съответно и на ударение, но аз съм с по-редкия вариант, цял живот ми бъркат името. Затова не харесвам такъв род имена и за моите деца умишлено избрах имена, които нямат варианти или особености, заради които по-неграмотните да им ги бъркат. Синът ми дори е с международно име - кратко, ясно, без опция някой някъде по света да го обърка, макар че определено не ми е било критерий именно това.

# 27
Среща се вече и Изабелла, направо изтръпвам, кому е нужно 🤦

# 28
То и Анна е единственото граматически /традиционно правилно с двойно -нн- в България ама се появи и Йоанна, а може би и други с удвоено Н, появи се Мариа, появи се Софиа, Кристиан и Кристиян, Стилян и Стелиан, Стилиян ...

Каква е разликата между Кристиан и Кристиян и защо да са “неправилни” и двете?

# 29
  • София
Кой е казал, че са неправилни и двете? Само Кристиан е неправилно, защото в българския език след гласна се пише я.

Общи условия

Активация на акаунт