Второ момиче - доста изисквания за име

• 575
  • 40
  •   2
Отговори
Здравейте! Очакваме нашата втора дъщеря през юли и се затрудняваме при избора на име. Едва в деветия месец от бременността с каката се спряхме на името Йоана. Търсим нещо със сходен заряд. Ето какви са нашите изисквания:
1. Да бъде добре прието и познато име за нашите ширини. Тук отпадат "модерни" или строго чуждестранни имена, дори инак да не звучат зле.
2. Да не започва с Б-, В-, Г- или Н-.
3. Да не съдържа Р където и да е в името.
Бонус:
- Да има хубаво галено.
- Да е сравнително интернационално.

С всичко, освен с точка 1. сме склонни на компромис, ако много ни хареса. Уж с голямото дете бяхме прегледали всички класически женски имена, но сега, вече с "друг акъл" се надявам нещо да ни грабне по-лесно. Благодаря предварително! Simple Smile

# 1
  • Melmak
Предлагам Елена. Отговаря на изискванията, синхронично е с Йоана, вечно и класическо име. Празнува на голям празник, също като Йоана.

# 2
Предлагам Елена. Отговаря на изискванията, синхронично е с Йоана, вечно и класическо име. Празнува на голям празник, също като Йоана.

Благодаря за включването! Елена наистина съответства на всички критерии. С това име обаче познавам 3-4 човека и имам само лоши асоциации, затова не знам дали мога да се пречупя. Grin

# 3
Аз щях да предложа Мария ( най-хубавото женско име за мен), обаче съдържа буква "р". Не знам защо я изключвате. Какво ви пречи...🤷.
И в такъв случай предлагам Ана.

# 4
Предлагам Мила, Елиза / Елица, Милена, Даниела, Ива. Мила си ставаи  за галено, а за другите: Ели, Изи, Мили, Лени, Дани, Нели.

# 5
  • Melmak

Благодаря за включването! Елена наистина съответства на всички критерии. С това име обаче познавам 3-4 човека и имам само лоши асоциации, затова не знам дали мога да се пречупя. Grin
Не забравяйте, че човека прави името! Ако утре срещнете ужасна жена, която се казва Йоана, първо ще мислите за дъщеря си, а не за някоя злоба!

Предлагам Лора и Калина.

# 6
# 7
Аделина
Деяна, Даниела, Деница
Калина
Луиза
Стефани, София

С Йоана като че ли най-добре ми звучат Аделина и София.

# 8
  • София
Калина, Албена, Елина, Ина, Ана/Анна, Мина.

# 9
Дияна,  Елица,  София, Теона и Елия . Но може би последните две са ми по-модерни някак лично на мен

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 17:16 от Arina7

# 10
Аз щях да предложа Мария ( най-хубавото женско име за мен), обаче съдържа буква "р". Не знам защо я изключвате. Какво ви пречи...🤷.
И в такъв случай предлагам Ана.

Говорен дефект. Ако не мога да изговоря собственото си име, поне да не се затруднявам с децата. Simple Smile

# 11
Добавям и Антоанета / Антония. ☺

# 12
София ми харесва най-много , като да звучи до по-голяма сестра Йоанна. София и Йоана !
На галено Софи.
Най-важното е, че името е не само българско, така че детето ако реши някой ден да ходи в чужбина бързо ще бъде приемана с това име.

# 13
Симона

Лилия

Мила

# 14
Йоана си отива с Анна.

Общи условия

Активация на акаунт