Име за момче

• 380
  • 34
  •   3
Отговори
Бременна съм с момче, предстои ми да раждам началото на май месец. Не мога и не мога да си харесам име, имам безброй любими имена за момиченце, но … 😄
Мъжа ми, майка ми и баща ми са с буквата Н, но не ми харвсват никакви имена с тази буква, мъжа ми е Николай, Никола категорично го отхвърлям. Като цяло харесвам нестандартни имена, не толкова и български бих казала. Приемам всякакви предложение с всякакви букви без А 😂

# 1
Моите предложения са: Климент, Марк, Максим, Емилиан...

# 2
Даниел, Стефан (като и двете се приемат и в чужбина).

# 3
Какво сте обсъждали с таткото? Дайте ни някаква насока.
Не харесвам мъжки имена с М. с А има избор, но пък вие не искате. Иначе имена много:

Константин, Матей, Самуил, Теодор, Стефан, Борил, Борис.. Мога да изброявам до утре. Вече почти всички имена са ми интернационални, освен ако не е Величко, нали Grin

# 4
  • Варна
Да, дайте наистина някаква насока поне, иначе въпросът звучи като "Как да си кръстя детето?".

# 5
  • Далечният изток
Моите любими - Лазар, Руслан, Станимир, Борис, Велин.

# 6
Георги, Борис, Калоян

# 7
Дамян - международно, рядко срещано и много красиво име, според мен. Излъчва топлина и мъжественост. На галено Димо.

Емануил или Емил - на галено Емо. Също са добре познати имена по света. Simple Smile

# 8
Дамян - международно, рядко срещано и много красиво име, според мен. Излъчва топлина и мъжественост. На галено Димо.

Емануил или Емил - на галено Емо. Също са добре познати имена по света. Simple Smile

На един познат Дамян, му казваха Дани. На мен лично повече ми допада като галено от Димо.

# 9
  • Далечният изток
Димо си е име. Не е галено на Дамян, даже нямат нищо общо.

# 10
Използването на галени имена не е константа, няма утвърдени правила как да се използват.. Дамян може да е Дино, Дими, Димо, Дани и каквото още хрумне на родителите, важното е да им харесва. В обкръжението ни имаме Дамян, на когото му казваме Димо на галено. Но Димо е отделно име, произхождащо от Димитър или по-скоро Деметриос (от старогръцки). Simple Smile Това е още един пример колко разнообразни могат да бъдат имената, въпрос на усещане е.

# 11
  • Далечният изток
Вие може да му казвате и Станислав. Това не прави Димо галено на Дамян.

# 12
Съжалявам за ограниченото ви мислене. Дано авторката не се повлияе, ако името и хареса.
По същата логика Жени няма общо с Евгения, но се използва.
Сашка няма общо с Александра, също се използва.
Както и Димитър - Митко.
Мога да продължа, но мисля, че е излишно.

# 13
Виктор, Валентин макар и да не са нещо необичайно
Габриел
Емил, Евтим, Евгени, познавам Еван
Захари
Климент, Кирил , Константин
Любомир, Лука, Людмил, Леон, Луис - колко нестандартно трябва да е?
Миладин, Методи, Матю, Матей, Мартин,
Олег
Руслан, Ростислав, Раян, Робърт/ Роберто, Робин, Рафаел
Тимоти/ Тимотей/ Тимофей

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 20:07 от Mama Ru

# 14
  • Бургас
Моят син е Кирил, роди се декември

Общи условия

Активация на акаунт