Име за момче

• 1 038
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте, очакваме второ детенце тази година и разбрахме, че е момченце(имаме дъщеричка на име Светозара), още преди да се роди първото ни детенце и преди да знаем пола, бяхме харесали името Велизар, но сега се чудим дали няма да е странно Светозара(на галено Зара) и да кръстим второто ни дете Велизар. Не е умишлено да е еднакво, но просто ни харесва много това име. Според вас странно ли ще е, ако имената са им до някъде сходни?

# 1
На мен ми харесва името Велизар. В комбинация със Светозара не ми допада твърде, но ако много ви харесва точно това име не виждам проблем.
И двете имена са рядко срещани и добре звучащи едновременно.

# 2
  • Най-красивата страна
Велизар ми харесва.И аз го обмислях за момче.
Пасва си със Светозара.Нишо странно не виждам.
Нормални имена.Благозвучни,красиви с хубаво значение.

# 3
И на мен ми звучат нормално.

# 4
Въпрос на вкус. Няма да е кой знае колко странно, но ако ви идва много повторението на  -зар, помислете за друго.
Аз съм от тези, които намират тромави имената, завършващи на - мир/а, - слав/а, - зар/а. Едното име се губи и в повечето случаи остава само Мира, Слава, Зара, както е и в случая.

# 5
E, много еднакви! Напишете какъв смисъл влагате в едното и в другото.

# 6
  • Down south
Според вас странно ли ще е, ако имената са им до някъде сходни?
Да, за мен би било странно и твърде тромаво.

Има ли друга алтернатива.

# 7
Не ми се вижда странно. Още повече деца ще бъдат 15-18 години, а после може да учат на различни места, да живеят в различни градове, дори в различни държави, ще имат свои семейства, т е няма да има много поводи да се произнасят едновременно имената им.

Да не говорим, че точно в ранна детска възраст, също едва ли ще са много случаите да се произнасят целите им имета.

# 8
  • Банско
Не звучат странно а и вие и останалите няма да използвате целите им имена, когато им говорите, а галените. На нея може да и казват и Зара и Светла а на него Вели.

# 9
  • София
За да не звучи толкова сходно, може да е Велислав. Името е звучно и запазва корена.

# 10
  • SF
Ами... няма много креативност. Нормални имена, но в съчетание идват прекалено. Ако имате трето, се очаква да е Лъчезар/а сигурно.
Изберете си друго име.
Иначе аз съм фен имената да имат общо звучене, произход, а не Светозара и Иванка или Светозара и Никълас.
Когато бях малка, сякаш имаше мода имената на близнаците да се римуват - Светозара и Божидара, Станислав и Светослав. Ми... не знам.

# 11
И според мен имената сами по себе си са си съвсем наред, но в комбинация звучат еднообразно и говорят за липса на креативност. Ако чак толкова ви харесва Велизар и си го усещате като вашето, давайте смело. Леко раждане!

# 12
А защо при избор на име трябва да има креативност? Повече от едно десетилетие хората "най некреативно" масово кръщават децата си Александър/Александра, Мартин/а, Виктор/ия, София. - във всяко училище, градина, детска площадка, клуб по интетереси ги има "в дузини", образно казано.

При избор на име основното е родителите да го почувстват като свое, да им е приятно да го произнасят. Така че, на когото каквото се харесва.

# 13
  • Варна
Имената са нормални, но в комбинация не ми харесват и на мен заради това "зар/зара".
Може би Велислав, Велимир, ако ви харесва някое. Или пък нещо съвсем различно. Ако не ви пречи пишете си го така. Аз знам за деца от едно семейство с еднакви имена, от типа Александър и Александра. Та всякакви случаи има.

# 14
Светозара е славянско, а Велизар - гръцко. Заедно, ако не са близнаци това -зар/-зара не ми звучи добре. Бих предложила славянското Владимир.

Общи условия

Активация на акаунт