Предложете име за момче, кръстено на Стоян

• 2 384
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
За мен Стоян е редом до Иван, Георги, Димитър, Петър като традиционно име, само че е българско, което го прави още по-хубаво.
От предложените до тук ми харесва и Стоил, отново е със същия корен и смисъл.
Стоян, Стефан и Станислав празнуват на Стефанов ден, но са съвсем различни имена. Ще е хубаво и авторката да коментира предложенията.

# 46
Има стари, но красиви, благозвучни имена. Които винаги ще са харесвани.
Не се отхвърлят имена само защото са стари, а заради недоброто им звучене.

# 47
  • SF
Всеки може да съкрати дълго име, но и късо име. Примерът с Георги, който става Гого, Гоги, Гуги, Жоро, Жор, Гошо, Геш, Гаш и т.н.
Изберете си име, което ви харесва, а в живота после някой ще го нарича Щур, Бебе, Любовче, на името на някой анимационен герой, а най-вече с името му/й. Затова не ги мислете тези неща.
Имам си Румяна, която е Ру, Йоана, която е Йо, Моника, която е Мон. Но и трите имена са красиви и Мон, и Ру всъщност са без значение.

# 48
Чувала съм как на малко момче Стоян му викат Чочко, на бебе Йоан - Бочко, защото тези имена нямат хубави галени. Аз не бих кръстила Стоян, точно защото няма хубаво галено име, но за други хора това няма голямо значение.

# 49
  • SF
Съкратените имена, прякорите търпят промени. Всеки нов познат, нова любов може да полза различни обръщения към нас. Но истинското ни име си остава завинаги. На Стоян различните хора/компании/любимите му може да му казват по Сто Simple Smile начина, но има значение дали се казва Стоян, Стоил, Станислав или Стефан.

# 50
  • Варна
Имах вуйчо Стойне кръстен на дядо му Стоян. Ма то и Стойне е едно моднооо.
Иначе за имената, ми аз знам 3 годишен Котраг, за някои е интересно да се върнат мноого назад, други пък искат да са неповторими, чак стават смешни /но го отнасят децата/.

# 51
Много харесвам името Стоян и не виждам нищо нередно в обръщението "Стоянчо" докато детето е малко и "Стояне" - като поотрасне. Звучи ми твърдо, мъжествено и въобще много красиво. Ако трябва да съм откровена и "Чочко" като обръщение звучи добре, щом се казва от любов на майка към детето и. Семейните и извънсемейните прякори на един човек често нямат общо с името му, но отразяват отношението към носителя им. Още не е измислено едно най- най-красиво име, та да си кръстим всички децата с него, независимо от пола. И при това мнението ми за родителите на Стоян ще е по-добро от това за тези на Стивън, Стан и Силвестър, пък нека съм сноб.

# 52
Стоян е прекрасно име. Харесвам българските/славянски имена. Стоян ,Стоил, Стефан, Сава,Стамен ми звучат силно и и много "мъжко". Модерните с тази буква са Самуил и Симеон, но ми омръзна да ги чувам....,въпреки ,че ги харесвам.

# 53
Сава и Стефан не са български/славянски имена. Стефан е гръцко име от Новия завет, на първия мъченик, убит с камъни за Христовата вяра.

А преп. Сава е основател на древен манастир в Светите земи, който съществува и до момента.

# 54
Стилиян или Севастиян.
Всички други са на нивото на Стоян.

# 55
Сетих се за Свилен. Но как ще е съкратено, не знам.

# 56
  • Варна
Свилка викаха на един съученик.

# 57
Моите деца имат в групата дете с име Стоян, майка му като отсъства пише -  Стоянчо днес...
Нормално име, никой не се впечатлява при условие, че всички момчета са с класически български имена, изключение е едното от моите с популярно международно, красиво добре звучащо цялото, ама го съкратиха госпожите на миси - писи

Неведнъж  съм писала до такава степен традиционни имена дават на момчетата в момента, че имаме в групата и Йордан.
Единия близнак у нас е Иван, има наборче  горе долу съименник - Ивайло.
Другото е Теодор, Никола, Ангел, Искрен....

Иначе, много харесвам Стефан с буквата С

# 58
Първосигнално се сетих за Стилиян. Да, вече е неколкократно предложено, с различно значение и имен ден е, но заради фонетичното сходство и римуването някои семейства може и да го приемат за кръщаване.
Иначе на мен лично и Стоян ми харесва - ясно звучене, а като значение носи стабилност. Прави ми впечатление, че се използва, макат и да не е от най-популярните имена. Имам познат - млад и модерен мъж. По детски рождени дни сред приятели на приятели също съм го срещала, и то на малки деца.
Колкото до умалителното - някой може да остане озадачен, а за друг да се окаже идея, но има населени места в Югозападна България, където стандартното умалително на Стоян е Тони.

# 59
Избра ли се име вече? Част от предложенията тук са... Close 

Стоил е мъжът ми, бих предложила и Станил, въпреки че не виждам защо е нужно да "осъвременявате" името Стоян?
Стилян ми е малко, как да кажа, индианско, разбирате ме... И други предложения имаше, които не само че не ми харесват на мен лично, Ами направо ме втрещяват.

Общи условия

Активация на акаунт