За тези, които четат любовни романи № 37

• 61 525
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • в сърцето на един мъж...
wind and fog - аз я открих в читанка, мисля, че има и страница във фейса. Ще питам и ще помоля като има нов превод да кажат, за да пиша тук.

# 601
  • Варна
Май само Егмонт пусна такъв.
Аз почнах    Негодник по неволя на Сара Маклейн и съм някъде към половината. Всичко добре освен главния герой .Тоя така мрънка за имението си, че ми идва да му фрасна два шамара. Като малко дете, на което са му взели играчката е и сега всички са му виновни, защото явно той няма глава на раменете, че да не си залага имението. Надявам се останалата група от другарчета да не мрънкат и те в техните книги.
 Аз гледах двата филма от Адът на Габриел и много ми допадна. Чак ми се прииска да прочета книгите. Даже си ги свалих.  Дано някой преведе и третия филм.

# 602
  • Euskal Herria
wind and fog - аз я открих в читанка, мисля, че има и страница във фейса. Ще питам и ще помоля като има нов превод да кажат, за да пиша тук.
Освен фейса, имат и страница:
https://illusionsanddreamsteam.wordpress.com/

# 603
Освен фейса, имат и страница:
https://illusionsanddreamsteam.wordpress.com/

Да, благодаря ти, Яна!

Illusions and Dreams/Илюзии и мечти - фен-преводи

# 604
Оооо, отдавна не съм влизала в сайта. Във фейсбук май мярнах само поздравите им по повод празниците. По-принцип ги следя, но те отдавна май не са качвали нищо ново, сигурно са заети момичетата.

# 605
Май само Егмонт пусна такъв.
Аз почнах    Негодник по неволя на Сара Маклейн и съм някъде към половината. Всичко добре освен главния герой .Тоя така мрънка за имението си, че ми идва да му фрасна два шамара. Като малко дете, на което са му взели играчката е и сега всички са му виновни, защото явно той няма глава на раменете, че да не си залага имението. Надявам се останалата група от другарчета да не мрънкат и те в техните книги.
 Аз гледах двата филма от Адът на Габриел и много ми допадна. Чак ми се прииска да прочета книгите. Даже си ги свалих.  Дано някой преведе и третия филм.

На Сара Маклейн много ми харесват книгите сега чакам да пуснат третата от ибис от другата й поредица, иначе на мен най-много ми хареса Розата на любовта Simple Smile

# 606
  • близо под тепетата
Весели празници, съмишленички Blush Heart

И аз като mi666i реших да прочета нещо коледно и кратко, но грешната антология съм си дръпнала- All I want for Christmas is you. Хич не ми хареса като цяло.
Започнах с Cruel Paradise - J.T.Geissinger, тя е книга 2 от поредица, ноооо нещо не ме грабва. Първата имам спомени,че ми беше допаднала много. Ще ѝ дам шанс, че съм една на 25%, обаче май няма изгледи да ѝ дам 5*. Иначе завърших в wattapad С аромат на буря, както и за мафиотските братя....може да пише тази Ванеса Grinning https://www.wattpad.com/user/VanesaGarkova сега ще започна и другата ѝ история.

# 607
  • Euskal Herria
Благодаря за линковете към wattpad! Така си набелязвам нови четива.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 17:42 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 608
Здравейте!
Бях си направила един списък  с книги с коледни елементи, а и през годината бях прочела още няколко подобни. И го завърших вчера. Ето какво се получи... Малко дълго, но от сърце. Споделям с вас, не за да досаждам, а защото мисля, че сме на една вълна, всички ние обичаме да четем и сме подвластни на магията на книгите. Simple Smile Весело посрещане на Новата година, бъдете здрави и се радвайте от сърце! Дано получите и откриете и още много нови, хубави истории през новата година. Simple Smile
                                                                               Коледни книги 220
1.    “Среща под звездите“- Джо Томас-  Забавна, сладка, чаровна, мила, трогателна, с интересен и увлекателен стил. За мен тази книга е най-доброто тази година с празнична тематика. Но може и да  се чете по всяко време на годината. Книга за преоткриването на себе си, за срещата с човек, който ни допълва и ни прави по-щастливи, добри и пълноценни, което е един от най-големите подаръци, които животът може да ни поднесе. Отделно като плюс за мен е и това, че опознах една съвсем екзотична дестинация. Авторката пише толкова увлекателно, поне на мен така ми подейства, че буквално съпреживявах и се наслаждавах на всеки миг. Почувствах книгата с душата си, докосна ме, не усетих нищо фалшиво, преекспонирано. Наистина се насладих на всеки миг!
2.   “Малкото хотелче на име “Коледа“- Колийн Райт- Много топла, човешка книга. От нея струеше доброта, съпричастност, човечност и обич, всичко онова, което е за мен лично коледния дух.
3.   “Хюга ваканция„- Роузи Блейк-  Много харесах героите на книгата. Насладих се и на мястото. Забавлявах се искрено с някои ситуации. Книга, която бих препрочела с удоволствие!
4.   „Коледна тайна“- Карън Суон- Хареса ми стилът на писане на авторката. Беше избрала едно от любимите ми места като дестинация, на която да ни заведе с историята си- Шотландия. Харесах и героите. Хареса ми, че образите им се развива и променят с развитието на разказа. Имаше забавни ситуации, на които искрено се смях. Имаше и мистерия, добре поднесена, което за мен винаги е плюс. За мен авторката е забъркала перфектно коледно  книжно “блюдо“- любов, хумор, мистерия, интересни герои, красиво място, нещо ново, което да научим, като например за мен беше това как се приготвя уиски и всичко това поднесено много увлекателно.
5.    “Всичко започна на Коледа“- Джени Хейл- Коледните книги на авторката винаги се ме привличали с атмосферата, която създават. Признавам и това го умее. Буквално усещам пращенето на огъня, наслаждавам се на красивата украса, на снега, приисква ми се да се сгуша в малката хижа с така чудесно описаните от нея какао, сладки, топло одеало и хубава книга.  Романтичната нишка също е приятна. Но признавам, че героите на коледните и книги макар да ги харесвам за мен никога не оставят траен отпечатък в сърцето, както други на други автори, които така ми бръкват в душичката, че за дълги години се настаняват в нея. Но ако искате да се насладите на красива атмосфера и приятна история Джени Хейл опреледено може да ви я поднесе.
6.   “Чудеса край малката река“- Фани Флаг- Хареса ми книгата. Необичайна, различна, трогателна. Но такъв е и стилът на Фани Флаг. На мен ми харесва. Чела съм само  още една нейна книга- „Пържени зелени домати“, но такъв стил, какъвто има тя не при всеки автор го усещам. Тя се отличава. Нейните герои са аутсайдери, но описани с обич, без съжаление, без захаросване, без фалшивост, особняци биха ги нарекли някои, но  поднесени по начин, който поне мен ме карат да ги предпочета пред редица книжни супер перфектни, захораросани и за мен супер скучни книжни персонажи. Фани Флаг вижда и поднася красотата на несъвършенството, нещо което за мен е много ценно.И то я поднася с искреност, което пък е все по-голяма рядкост за жалост.
7.   „Открадни си целувка“-Аби Клементс – Книгата ми допадна доста. Имаше добре поднесена история за приятелство, прошка, обич и магията, която се случва понякога на Коледа, магията която позволява да се отпуснем сред приятни хора, да срещнем нови, невероятни хора и разкрием душата си, да благодарим за  неочакваното, но желано щастие и обич, за топлота на приятелството, семейството и другите любими хора.
8.   “Зимата на нашите писма„- Анхелес Доянте- Приятна книга. За това как понякога само един човек може да повлече промяна в едно място, да донесе нещо добро с ентусиазма и добротата си, да отключи нещо в сърцата и на други хора и от това да излезе нещо прекрасно.
9.   „ Малкият парфюмериен магазин  близо до Шанз Елизе“- Ребека Рейзин- Приятна, забавна книга. Имаше интересна информация за парфюмите. Книжната дестинация- Париж също не е за пренабрегване. Обичам книги, чието действие се развива там, тя е третата ми по любимост книжна дестинация.
10.   “Малката книжарница край Сена“-  Ребека Рейзин – Обичам книгите много още от дете, чрез тях много неща научавам за себе си, за нови и интересни места, неща и какво ли още не... Книгата е приятна- заради Париж, книгите и Коледа като елементи в нея. Героите също не са дразнещи, макар за мен и да не са запомнящи се.
11.   “Малкото кафене в Копенхаген“- Джули Каплин- Забавна, приятна история!
12.   “Малката пекарна в Бруклин“- Джули Каплин- Книгата ми беше приятна, особено главната героиня съчувствах и наистина. Човек понякога така може да се заблуди в желанието си да не е сам, да е обичан. Но е хубаво като се пооучим от грешките си и продължим напред.
13.   “Магазинчето за чай и щастие“- Мануела Инуса- Признавам си, че книгите на авторката, поне тези две, които съм чела до сега малко ме разочароваха. Очаквах повече, не знам защо. Но все пак...харесва ми приятелската атмосфера, която авторката е описала между героините в книгите.  Очарована съм и от кориците! Поздравления за оформлението! Малко издатели обръщат внимание на него, а за мен това винаги е плюс, макар че историята е тази, която е най-важната. Но красивото оформление за мен показва и уважение към нас читателите, поне за мен.
14.   “Магазаничето за  шоколад и мечти“- Мануела Инуса
15.   „Тази Коледа“- Джийни Муун- От тази книга ме трогна моментът, в който едно малко дете получава своето коледно чудо- семейство!
16.   “Весела Коледа, Карол!“- Флора Спиър- Много странна интерпретация на любимата ми  „Коледна песен“ с елементи/моменти от Джейн Остин, пътуване в бъдещето, революции, призраци и още куп чудесии. Допадна ми това, че е различна, но някак си начинът на поднасяне на историята не ме грабна кой знае колко.
17.   „Един ден през декември“-  Джоузи Силвър- Книга, която прочитам от трети опит. Има си достойнства, но някак си има и неща в нея, които ме дразнят- като използването на нецензурни думи.Не съм моралистка, но в тази история някои от тези думи доста често се повтарят и за мен е като да пресолим яденето, напълно ненужно. Но като цяло е доста по-интересна- като история, като поднасяне, като герои (в главната героиня на историята уважавам това, колко цени приятелството)  от последните две книги от коледните ми книжки.
Следващите три книжки мога да ги определя с една дума-приятни, без да ме докоснат особено, нито с история, нито със стил на писане ,нито с герои. Ако трябва да кажа, коя препоръчвам от трите , то ще е тази на Бетани Кембал. Историята просто беше по-интересна. За следващите две в класацията ми мога да кажа, че ме трогна образът на децата от историите. Имам хубави спомени от детството си, имах добри родители, давали са ми много обич и топлота, за което съм им безкрайно благодарна. Подаръците са нещо хубаво, но обичтта на родителите е нещо безценно!
18.   „Мостове към миналото“- Бетани Кембъл
19.   „Коледа в Хоукс Уей“-Джоан Джонстън
20.   “Тиха, звездна нощ. Коледата на Сент Клер“-Алекса Астън
21.   „Всичко, което искам за  Коледа“- Дженифър Грейсън
22.   „Булка за Коледа“-Натали- Никол Бейтс- Това е една доста кратка история, която на мен ми прилича повече на сценарий за романтичен филм. Ако бяха по-добре развити образите и имаше и още неща щеше да е по-добре, но така го е почувствала авторката и това е поднесла. За мен усещането бе точно такова, че чета сценарий, нещо над което тепърва ще се работи, за да ни се поднесе в завършен вид като филм.
23.   “Коледен подарък“- Марго Далтън- Тази книга ...ами това е моята лична книжна малинка, не само коледна, а за съжаление и въобще книжна тази година. Страшно не обичам да пиша лоши неща за книги, но толкова отдавна не ме е дразнела книга. И то най-вече главната героиня. То не беше тръшкане, то не беше абсурдност как ще си търси ... ще напиша нещо прекалено остро, ами няма значение по-добре да не го пиша. Но определено не е моята история и още по-малко героиня. Опитах се да я разбера-има аналитичен ум, нещо като любимката ми Кости, но много по-зле представена. Толкова ми беше дразнеща с постъпките си и мрънкането си...Няма да пиша повече за това...Ето и хубавото все пак, което ще посоча в тази история- краят! Дечицата от историята също може да се каже , че са нещо положително и се радвам за тях.
Определено попаднах на хубави истории тази година и не само с коледен елемент.  Първите седем книги от книгите с коледна магия определено препоръчвам от сърце!

# 609
Наистина дълъг пост ... четох някъде до към магазинчетата, които са ми доста еднотипни четива по принцип. Но доста не съм чела от изброените и си набелязах някои.
Не видях обаче в списъка една от любимите ми коледни - https://www.goodreads.com/book/show/19235774
Парижките бих ги прескочила, но Нантъкет никога.
Аз чета сега "Открадни си целувка" и много, много ми харесва също.

# 610
  • Разпиляна във въображението

Не видях обаче в списъка една от любимите ми коледни - https://www.goodreads.com/book/show/19235774

Тази съм си я приготвила за четене. Този месец съм отделила на коледните книги.

# 611

Тази съм си я приготвила за четене. Този месец съм отделила на коледните книги.

Жалко, че е изчерпана и не се намира за четене Sad Звучи интересно

# 612
Geia, трябва да я има някъде качена, аз електронна я четох.

# 613
Ами прерових където ми е известно, но не я открих.

# 614
Сега погледнах, в МБ я има, вероятно от там съм я теглила. Поисках я и като ми я изпратят, ако дотогава няма резултат, ще ти я метна. Тъкмо ще си я архивирам при мен, обикновено трия като прочета нещо, много малко запазвам, и тази е минала чистката.

Общи условия

Активация на акаунт