Любители на кучета - 108

• 28 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София/Севлиево
На 8 месеца,тежи 13,5 кг и по принцип е от лакомите.Та малко ми е странно като откаже храна(случва се за втори или трети път).Храня го с гранули - Юкануба и Concept for life и консерви.По някой път си отмъква от нашата храна(преди няколко дни взе от чинията на ММ едно парче домашна баница и я беше скрил за по-късно ,ама го излових)...

# 616
Охоо, той даже си крие за по-късно, за разлика от нашата лакомница, която всичко омита на момента.
Може би наистина е изморен и спокоен, че няма да остане гладен.

# 617
  • о`майна лунна нощ е
Много се радвам, че Макарон пак е покрай теб!
А на Вивата как е лечението?

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 11:40 от `ТуиГ

# 618
От хладно време препикава повече нашата. Бях купила охлаждаща постелка от лидл лятото, спа една нощ на нея и се напика директно и после локви на разходките и капчици кръв накрая. Настиват, цистит също има при кучетата, аз видя ли че на там вървят нещата давам цистирен сутрин и вечер първия ден, после по 1 на ден. То е хранителна добавка с червена боровинка, потвърдено от вет, че е ок да се дава и потвърдено от мен, че има ефект.
Кучешки живот, а уж нямаше да и позволяваме да се качва на дивана..
Пишман възпитателка съм и това е.

# 619
  • sofia
Момичета, мога ли да слагам био човешки балсам на кучовците след кучешкия шампоан? Ей ги моите на леглото на Мокка, което даже на нея умаля, ама не го сменям, защото си го харесват:

Много ся сладки!
Не бих ползвала човешка козметика.
Много хубави неща съм чувала за кокосовото масло. Можеш с такова да ги масажираш след къпане.

# 620
ТуиГ при Вивата ми се струва, че върви на добре очето, но след петнадесет дни сме пак на преглед и ще се разбере. Иначе вече намаля подутината и не е толкова бяло. Ще докладвам как се развива.
Хибискус как да не я пуснеш на дивана като видиш тази доволна муцина, даже се е усмихнала 🤪

# 621
Оо моята Тайра вече 2 пъти изкара цистита.. Преди 2 месеца беше с цистит, въпреки, че беше лято 🙄
Беше много остър, цяла седмица беше на антибиотик. Явно не зависи много от времето, освен настинка, може и да е бактериално както при нас се получава.. Но е важно да се хване навреме, че иначе става сложно и с дълго лечение иии едни дебели пачки пари 😵😅

# 622
Имам чувството, че нашето куче души улиците само с идеята да докопа някой боклук. За миг го грабва и го яде с много гузен поглед.

# 623
  • София
MTZ аз съм забравяла веднъж шампоана на кучката на почивка, мега спешъл за черна козина, честа употреба и тн. Ползвах и за нея наличния човешки, ние цялото семейство ползваме Био безсулфатни без СЛС и тн, за честа употреба шампоан. Причислихме я към нашата бутилка за два три дни, нищо не и стана, козинката и беше супер. Тя нали е шнауцер и брадата я мия на ден два, с шампоан, според зависи къде си я навре /ако е душила ла***на мммм, и някой език ако удари брррр/

# 624
  • Стара Загора
Имам чувството, че нашето куче души улиците само с идеята да докопа някой боклук. За миг го грабва и го яде с много гузен поглед.

Анабел беше така в началото. Едно от малкото хубави неща, които научи от Барби беше да души къде кой е ходил. Препоръчвам често ходене в кучешки градинки (ако не яде а*о), защото първо няма какво д аизяде там и второ ще гледа от другите кучета какво правят.

# 625
Пази го,че при нас са нахвърляли отрова и има умрели домашни кучета,бездомни и котки.
Понеже нашата я разхожда мм, съм го предупредила да гледа  да не лапне нещо,че ме е страх....
Днес сме изкъпани и сега лежим уморени.А вчера как ми изкара акъла,гледам на задните лапи две червени петна,като кръв.Взех да я видя и огледам,а се оказа, че дето е лежала на терасата-много обича като пече слънце да се изтяга и препича,ама не спира да лае.Та се е омазала от мушкатите ми които капят от вятъра хаха.Види ли отворена вратата на терасата и си отваря мрежата с муцунката и ляга веднага там.Научи и котката да прави същото хаха.

# 626
При нас кучешки градинки няма. А остатъци след кучета- много. Души и тях, върши си работата, но.....минаваме ли покрай контейнер за боклук направо го вдигам, че е като обезумял от аромати и остатъци от храна.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 17:15 от mariat

# 627
И ние сме така. И много ме е яд, че изпуснахме нещата и не изкоренихме този навик, защото е опасно.
Случвало се е да й се заклещи във венеца парче от кокал, намерен на пътя и дни наред да се чудим защо постоянно примлясква.
Последния път като яде нещо навън без да я видя, се наложи да й правят промивка на стомаха. Слава-богу не беше натровена, но беше успяла да изяде някакви гранули с кой знае какъв произход. Щом докторът се зачуди дали да не пробваме вече с намордник...ама тя с него пък не може да диша нормално.

# 628
Хари е същата - носът ѝ постоянно е залепен за земята и нищо не ѝ убягва. Като го лапне ме гледа гузно в очите и дъвче. Ако знае, че нося гранули го пуска при команда, но не винаги (сещате се за човешкото ла..о). Иска ми се не да плюе, а въобще да не яде от земята. Уж с това обучение почнахме и го изпълнява, но само по време на обучението. Не знам дали защото е още малка, или просто ще си е такава винаги.
Ето така си изкарва дните тя:

# 629
И гранули съм размъквала със себе си и оно пак ходи да плющи л@йна. Как да не го хване яд човек. Аз му размъквам бисквити в чантата, то пак си знае неговото. Диване...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт