Любители на кучета - 108

• 28 203
  • 739
  •   2
Отговори
# 600
  • Mediterraneo
Последно на моята й сложиха инжекция за обезпаразитяване. Нямам представа каква е, но предпазва 4 седмици. Препоръчаха ми два пъти в годината да се слага, а през другото време да се ползват други методи.

# 601
  • sofia

Лека ат Леон!
Обичайна поза, в средата на всяко легло. Simple Smile))

# 602
Проблема не са само бълхите,ами че е алергична и към препарати и каишки....Това го установи ветеринаря де.Има една пудра ,освен с нея да пробвам,ама проблем може да се прояви при мен пък,че спи вечер до нас.
Ние си водихме две лета поред както я имаме с нас и не сме имали проблеми .Е ,не сме били на спа ,ама поне не съм задължавала никой да я гледа,че тя си е унищожител.Е ,котките ги оставихме  да ги гледат  дворните,а персийката си се гледаше сама три дни хаха.
Това лято бяхме на квартира с нея,а предната година в къщи за гости.
За кастрацията,мм не даваше да я кастрирам,трябвало да роди поне веднъж,но като видях колко е щура тя,едва ли щях да издържа да гледам и малки кученца.Обичам  ги,ама си искат много грижи.Та я кастрирахме,ама имаше проблем  с кастрацията.Дали направи алергия към упойката или не беше правилно вкарана  тръбата,направи оток  и имаше бучка от едната страна.Хубаво че си я взех след кастрацията,а не да стои във клиниката до 16 ч,та си я наблюдавах и забелязах това.Вярно,тичахме втори път до клиниката и бучката се разнесе чак след месец.Така и не си признаха кой е направил белята с интубацията.

Преди да кастрираме Райли,ни викаха една седмица по-рано да й направят изследвания и да проверят има ли алергия към упойки.

# 603
  • Бургас
Хубу де, откраднах сандвича от масата. Извинявам се и съжалявам! Което не значи, че утре няма да го направя пак, ако останем насаме.

# 604
Влизам с въпрос. Нали съм пишман кучкарка, т.е. от скоро кушешка майка, та тази сутрин Сара пишка четири пъти.  ММ твърди, че явно и е било студено затова. И в събота и е трета ваксина. При това положение дали ще стане?

# 605
  • София
Скрит текст:
Моля за информация!
Каква порода са тези кучета? Каква големина стигат? Характер - мили, "бойни", палави или ....
Скрит текст:
Прилича ми на Родезийски риджбек има и още едно наименование Африканско Лъвско куче, тъй като в Африка се е използвал дълго време за лов на лъвове.
Като порода са едри-Мъжките представители на породата Родезийски Риджбек достигат до 68 сантиметра височина и 42 килограма тегло, а женските стават високи до 66 сантиметра и тежат до 32 килограма.
Поради голямата порода и ловния инстинкт  е препоръчително да се гледа на двор ,но то и Кане корсото го препоръчват за двор ама на Луцифер си е добре и в апартамент и на двор.Общо взето е това което знам за тази порода сигурно в интернет ще има и повече информация.

Това е Родезийски риджбек не съм на 100% сигурна дали кучетата който търсите и това са една порода ,но смятам ,че са.

И аз мисля, че е Родезийски риджбек, но не знам нищо за породата, освен, че по-скоро спадат към "бойните" кучета. В нета обаче, е пълно с информация на всякакви езици.

# 606
Сигме, чурка по повече или само пиква? Защото понякога и женските правят нещо подобно на маркиране. Иза обикновено като надуши някакво място, където има пишкане, и тя ...си оставя телефонния номер. Все пак кажи на ветеринаря за това като отидете за ваксината. Той е длъжен да я прегледа обстойно преди да пристъпи към поставянето на ваксина.

# 607
Бая локва си прави.

# 608
  • София/Севлиево
И нашият не искаше да спи в къщичката на терасата,но като разкарах всичко друго от нея бързо разбра,че вътре ще му е топло и комфортно.А кабелите ги напръсках точно с това цитрусовото и засега няма поражения...
Днес нещо стачкува-закуската му седи непокътната а той е така

Сутринта с ММ са се разхождали повече от час и пак не яде...

# 609
Елислава, на колко е кучо и колко често го храните?
Сега, нашето куче, ако няма апетит, много бих се учудила, че и притеснила, защото тя е лакомия голяма.

Сигме, най-добре се консултирайте с лекаря преди ваксината.
Имаме едни съседи с кокерка. Тя си има от малка някакъв проблем с чуркането - цистит или нещо от сорта, но като се захлади, се обаждат оплакванията. Казвали са ми, че нощно време понякога не издържа и се начурква. Така че, все си мисля, че ако наистина има проблем, кучето няма да може да издържи чак до разходката, а ще дава сигнали, че му се пишка и през останалото време.

# 610
  • о`майна лунна нощ е
Леле, Елислава! Какви дълги крАци има!
Не ми изглежда недохранено, не се безпокой толкова. Няма как да расте, ако не получава достатъчно храна.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 11:30 от `ТуиГ

# 611
Елислава, и моето предишно куче ядеше супер малко, а беше каракачанка /е, почти/.
ние имаме нова забава - дъвкане на лидълски стикита Wink

Скрит текст:

# 612
  • София
Нашият бебок вече е с трета ваксина. Въобще не я усети. След две седмици, като почне да излиза, ще го заведем за чип и ваксина срещу кучешка кашлица.
Сигме, той също пишка много. Обаче и вода пие също по много. Не мисля, че му е студено, защото в нас под 24 градуса не пада температурата.

# 613
  • тук-там
Момичета, мога ли да слагам био човешки балсам на кучовците след кучешкия шампоан? Ей ги моите на леглото на Мокка, което даже на нея умаля, ама не го сменям, защото си го харесват:

# 614
Понякога, когато са много уморени, кучетата отказват храна а направо си лягат са поспят. Няма нищо притеснително в това да пропуснат ядене. Ако кучето е убасно лакомо и яде всичко, т.е. не се касае за бойкот на гранули, то тогава вече е симптом за някакво неразположение.
За пишкането, много ме кефи Вивата как пушка по един път на разходка. С Макс е вдигане на лапа през крачка и все се чудя изтопил ли е бойлера или има още. 😂
А пък сутринта идвам на работа и виждам моя Макарон лежи на припек. Не беше идвал едно десетина дни. Видя ме и тръгна към мен и го гледам не стъпва на едната лапа и нещо му стърчи от гърба. Дойде душицата и какво да видя, някой явно е успял да го хване и му направил нагръдник от тел и срърчи единия край. Явно и от там и нараняването на лапата докато се е мъчел да се измъкне. Опитах да отмоя телта ама не става. Хванах едни клещи и го освободих. Ейй, не стига че тия румънци рядко си хранят кучетата ама и вместо някоя каишка що да не го овържат с тел. Имам съмнения, че някой пастир го е хванал, щото и от ляво и от дясно има по няколко стада и кошари. Лошото е явно че от старостта е свалил гарда и успяват да го заловят. А преди не даваше да го приближи човек. Нищо де, освободих го, хапна си половин хляб с бульон и гръбчета, три пушени пилешки фенера и един голяяяям кокал пушено рагу. 😁 Ехх да имаше как да си го прибера да си изживее спокойно старините. Знам, че с мен у дома ще стои, ама трето куче в апартамента няма как.

Общи условия

Активация на акаунт