Клиники в Истанбул - тема 10

• 46 892
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, днес прочетох, че в Турция се въвежда пълно затваряне от петък вечерта до понеделник сутринта, а ние ще пътуваме в събота Sad  Утре мисля да звънна на координаторите в Мемориал, дали не може да ни издадат бележка или друг документ от който да е видно, че пътуваме по медицински причини. Някой има ли повече информация какви са ограниченията в Турция въведени от 01.12.2020?

# 601
Ще публикувам превода от фейс групата "Истанбул хотели и забележителности"!
 "...Нови мерки срещу Ковид в Турция!
От утре вечер влизат в сила още по-строги мерки във връзка с борбата с разпространението на Ковид-19 в Турция.
Ще бъде ограничено излизането за всички в часовете от 21.00 до 05.00 всеки ден, и целият уикенд.
Ще бъде ограничено излизането през уикенда - от 21.00 в петък до 05.00ч. в понеделник.
При влизане в търговските центрове ще се изисква HES код.
Магазините за хранителни стоки ще могат да работят през уикенда само за доставка.
Ще бъдат ограничени броя хора по натоварените улици и площади.
На лицата над 65 години и под 20 години ще е забранено да използват градски транспорт.
Изключения от тези правила има и те са същите както преди - обслужващи магазини, аптеки, болници, фурни, земеделие и други дейности.
Ресторантите продължават да дават само храна за вкъщи.
Сватбите и погребенията ще бъдат ограничени с присъствие до 30 човека.
Затварят детските градини.
Паркове, хамами и други развлекателни дейности - също затварят.

Засега няма информация как ще се отнасят тези забрани за туристите.
Всяко копиране на информацията следва да посочи източник - Фейсбук група: Истанбул хотели и забележителности!
https://www.facebook.com/groups/325794005493226

Най-добре е да се пита координаторките какви ще са мерките за нас.

# 602
Здравейте, днес прочетох, че в Турция се въвежда пълно затваряне от петък вечерта до понеделник сутринта, а ние ще пътуваме в събота Sad  Утре мисля да звънна на координаторите в Мемориал, дали не може да ни издадат бележка или друг документ от който да е видно, че пътуваме по медицински причини. Някой има ли повече информация какви са ограниченията в Турция въведени от 01.12.2020?

Dear esteemed passengers;
All our passengers will be exempted from the lockdown restrictions issued by the Ministry of Interior to be enforced from Tuesday, December 01, 2020 onwards, and may uninterruptedly travel by submitting their proof of travel.
Това е от  форума, от темата за пазар в Одрин, Чорлу и Лозенград, а май във фб в групата за турските клиники четох, че Бахчеджи издават документ.

# 603
Здравейте, момента днес излезе резултата от генетични изследвания струва ми се, че има доста анимали

Виж теми : фраксипарин, клексан и аспирин       И тема - генетични и имунологични проблеми. Бих ти препоръчала консултация с проф. Ива Паскалева . От Турция ще ги коментират също и може и други изследвания да назначат, ако решат.

# 604
О видях и втората снимка на изследванията , да ще назначат терапия 100% , може да се консултираш в Русев

# 605
Здравейте, от къде може да се видят дежурните аптеки в Истанбул за 06.12 - неделя и дали ще има някоя близо до Мемориал?

p.s. Писах на координаторите в Мемориал и от там ми изпратиха служебна бележка на турски, тъй като ние ще пътуваме в събота по време на ограниченията за пътуване.

# 606
Здравейте, от къде може да се видят дежурните аптеки в Истанбул за 06.12 - неделя и дали ще има някоя близо до Мемориал?

p.s. Писах на координаторите в Мемориал и от там ми изпратиха служебна бележка на турски, тъй като ние ще пътуваме в събота по време на ограниченията за пътуване.
Пробвайте предишните аптеки , които са били показани .. може би. Но в близост са чак в Sisli до мол Chevahir. Аз трябваше да взимам лекарство в неделя и нямаше налично , поръчаха го за след 3-4 часа и е по-скъпо . В аптеката до Мемориал правят отстъпки.

# 607
Валя, консултирайте се с лекаря си в Турция. В България много често изписват терапия, но в Турция според мен преценят много точно нещата.
Васил, стискам ви палци. Ще очаквам да кажете как е обстановката. Какви изследвания за Ковид са ви правили?

# 608
Момичета, останаха ми 4 опаковки Прогестан 200 мг ваг. таблетки. Ако на някоя са й нужни ще  и ги подаря.

# 609
Валя, консултирайте се с лекаря си в Турция. В България много често изписват терапия, но в Турция според мен преценят много точно нещата.
Васил, стискам ви палци. Ще очаквам да кажете как е обстановката. Какви изследвания за Ковид са ви правили?

Благодаря Simple Smile Нямахме никакви проблеми с пътуването в събота. На границата нямаше абсолютно никакъв трафик и минахме много бързо. По магистралата и в самия Истанбул трафикът беше много ограничен и не са ни спирали никъде за проверка, но се бяхме въоръжили с документ от болницата за целта на пътуването ни. Днес ни направиха COVID тестове - рентгенова снимка и PCR тест, като цената за двата беше около 620 турски лири. Координаторите ни бяха казали, че се прави PCR преди прегледа и втори преди ЗЕТ, но понеже оставаме в Турция до ЗЕТ ще ни бъде направен само един COVID тест.

# 610
Васил, благодаря!
А ренгенова снимка или скенер ви правиха?
И цената 620тл на човек ли е или за двамата?

# 611
Васил, благодаря!
А ренгенова снимка или скенер ви правиха?
И цената 620тл на човек ли е или за двамата?

Ренгенова
Да цената е за двама

# 612
А не вземат ли вече кръв за антитела? Преди цената на пакета беше за двама ни около 920 лири.

# 613
Търся спешно турски кринон гел, ако някой има останал ще се радвам да се отзове

# 614
А не вземат ли вече кръв за антитела? Преди цената на пакета беше за двама ни около 920 лири.
Те никога не са вземали кръв за антитела, кръвта беше за ЦРП, не за антитела

Общи условия

Активация на акаунт