Клиники в Истанбул - тема 10

• 46 887
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, в момента се подготвяме за ЗЕТ. Преди да тръгнем за Турция закупихме една опаковка кринон гел и с нея започна подготовката, днес ходихме до аптека Идил за да си закупим още кринон гел, но от там ни казата, че в Турция няма и ни предложиха заместител Lutinus. Свързахме се с координаторите и от болницата ни смениха кринон гела с този Lutinus + инжекция Progestan. На самия ЗЕТ ще попитаме може ли щом се върнем в България пак да си използваме Кринон гел или ще трябва да продължим с Lutinus + инжекция Progestan. Вие какво използвахте след ЗЕТ и завръщането в България с какво продължихте с Lutinus или Кринон гел от България?

# 616
Здравейте, в момента се подготвяме за ЗЕТ. Преди да тръгнем за Турция закупихме една опаковка кринон гел и с нея започна подготовката, днес ходихме до аптека Идил за да си закупим още кринон гел, но от там ни казата, че в Турция няма и ни предложиха заместител Lutinus. Свързахме се с координаторите и от болницата ни смениха кринон гела с този Lutinus + инжекция Progestan. На самия ЗЕТ ще попитаме може ли щом се върнем в България пак да си използваме Кринон гел или ще трябва да продължим с Lutinus + инжекция Progestan. Вие какво използвахте след ЗЕТ и завръщането в България с какво продължихте с Lutinus или Кринон гел от България?
Инжекциите прогестан се усвояват най- добре , но си е малко неприятно. Аз бях на инжекции и кринон до 12 седмица. И трябва да се внимава как се слага инжекцията.( и се съхраняват до 25 гр)

# 617
Аз бях до 12 г.с. седмица на кринон. Бях си го купила от Истанбул. Сега за съжаление са го спрели от производство и вече няма по аптеките. В Бг излиза по-скъпо. Аз лично останах много доволна от Кринон гела. Миналата година имах пак опит( неупешен) в друга истанбулска клиника, но тогава бях само на инжекции.

# 618
Ау, много лошо ако са го спрели Кринона.
Турския е много добър и изгоден. В България беше в пъти по-скъп.
Попитайте ги лекарите кое биха ви посъветвали, Кринон от Бг или тази схема. Ако решите за Бг. кринон, имайте предвид, че не го продават онлайн, щото бил с рецепта. Та не се знае и тук какви наличности има...

И още един въпрос към тези, които скоро са правили ЗЕТ.  На естествен цикъл ли ви беше трансфера (с нещо за таймиране на овулацията) или с естрофем още от началото на цикъла?

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 11:51 от AnMary

# 619
Ау, много лошо ако са го спрели Кринона.
Турския е много добър и изгоден. В България беше в пъти по-скъп.
Попитайте ги лекарите кое биха ви посъветвали, Кринон от Бг или тази схема. Ако решите за Бг. кринон, имайте предвид, че не го продават онлайн, щото бил с рецепта. Та не се знае и тук какви наличности има...

Мислим в деня на ЗЕТ да ги питаме, дали щом се приберем в България ще може да си продължим с Кринон или няма да е удачна смяната.

# 620
Новият вариант на Кринон се казва Лутинус, моят трасфер беше на 23.11 и от 19.11 съм с лутинус. Минуса е, че се слага 2 пъти на ден - сутрин и вечер. Цената му е около 150 турски лири за 21 таблетки, т.е. стигат за около 10 дни.

# 621
Моят ЗЕТ в Мемориал беше на естествен цикъл( 1 инжекция овитрел, 4 дена преди трансфер - преднол и рулид, до 12 г.с. -  Кринон по 1 апликатор на ден и дежурната фолиева киселина( която при мен трябва да е мета форма). Вече добавки и витамини си пиех от 1 година, според изследвания.

# 622
Седя и си мисля. Дали в следващите месеци положението с Коронавируса ще се промени към по-добро или към по-лошо? Дали ще отпадне изискването за ренгенова снимка преди трансфер или по-реално е още нови изиквания и забрани да изникнат? Вие как мислите?
Усеща ли се напрежение в клиниката, заради пандемията или по-скоро е по-спокойно?

# 623
  • Живее на Луната
Tова с ренгеновата снимка май само в Мемориал го искат, на друго място не съм чула. Според мен е доста безмислено при положение че правят тест за Ковид. Какво трябва да покаже тази сника, може да имаш ковид и да нямаш изменения в белия дроб или обратното. Просто не разбирам за какво е този излишен стрес Rolling Eyes

# 624
Аз сега ще ви обесня защо е снимката и кръвта , пср теста не винаги отчита наличието на вирус, Пробвано доказано ! Обяснено хиляха пъти . Ако гадта е слезнала от носоглътката пср няма да покаже нищо ! Съответно ще се види на снимката на дроба или в кръвта Wink Най вероятно като пуснат ваксината може и да отпадне за тия ваксиниралите се , на мен ми е интересно дали аз мога да мина без тях само с резултат от антитела ! Ама ще видим

# 625
Бочинка, мога ли да попитам дали сте се изследвали за антитела? Ако да, колко време след позитивния тест направихте изследването? Съжалявам, въпростът ми е извън темата за инвитро...

Аз сега ще ви обесня защо е снимката и кръвта , пср теста не винаги отчита наличието на вирус, Пробвано доказано ! Обяснено хиляха пъти . Ако гадта е слезнала от носоглътката пср няма да покаже нищо ! Съответно ще се види на снимката на дроба или в кръвта Wink Най вероятно като пуснат ваксината може и да отпадне за тия ваксиниралите се , на мен ми е интересно дали аз мога да мина без тях само с резултат от антитела ! Ама ще видим

# 626
Бях сигурна, че съм го карала вече. Пуснах си и антитела, за да попитам дали мога да пропусна снимката. Резултат- 0 - няма антитела.

# 627
Антителата се пускат поне 4 седмици след началото на болеста , фактически сега трябва да ги пусна но още се моткам Simple Smile Ще си пусна де ти дни .
Стеличка или си го карала и нямаш антитела или не ситго карала . Ако е било много леко може и да не се развият такива

# 628
Аз днес, на 35я ден от първия си симптом, пуснах тест за антитела и е отрицателен..... Реално нямам положителен тест за Ковид, но се разболях два дни след мъжа ми, който има положителен ПСР...... Както каза Бочинка - два са вариантите..... Сега вече се надявам на т-клетъчния имунитет 🙂

quote author=Bochinka link=topic=1249717.msg41909166#msg41909166 date=1607499401]
Антителата се пускат поне 4 седмици след началото на болеста , фактически сега трябва да ги пусна но още се моткам Simple Smile Ще си пусна де ти дни .
Стеличка или си го карала и нямаш антитела или не ситго карала . Ако е било много леко може и да не се развият такива
[/quote]

# 629
Моя тест го пуснах 5 седмици след боледуването. И аз до човек с Ковид, разболях се два дни по-късно, изкарах го за два дни на крак. И накрая 0.

Общи условия

Активация на акаунт