Клиники в Истанбул - тема 10

• 46 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
А не ви ли минава през акъла, че сте изкарали "обикновен" грип или настинка?
Защо, ако човек до вас е бил с Ковид трябва и вие да сте болни?
В едно интервю личен лекар по национална телевизия ми направи мн. лошо впечатление като каза, че тая година лекувала само Ковид.... друг грип в България нямало  тази зима.... ай сикт...р.............
( то грипа "обикновения" се е уплашил и в БГ не е стъпвал тая зима ...) 

# 631
Аз за това им казах че най вероятно не сте били болни от Ковид ! Или нямате антитела защото точно сте го изкарали за 2 жни на крак ! Сега аз 10 дена лежат като парцал в леглото . Има голямо значение колко зле сте били , иначе това не е по различно от настинката ако сте имали някаква отпадналост за 2 дни само .

# 632
Лично аз не го изкарах за 2 дни, а за около 10-на...... Имах нетипични симптоми за обикновена настинка или грип, продължителни и разнообразни всеки ден..... Започнах антибиотик с появяването на симптомите и все си мисля, че ако беше нещо различно от вирус, подобрението щеше да настъпи много по-бързо....  Определено мога да направя разлика .... При положение, че бях  под карантина, каква е вероятността да се заразя с грип или да настина?! А състоянието на човек по време на Ковид е толкова субективно понятие, има хора не усетили абсолютно нищо, но с антитела.....

# 633
А не ви ли минава през акъла, че сте изкарали "обикновен" грип или настинка?
Защо, ако човек до вас е бил с Ковид трябва и вие да сте болни?
В едно интервю личен лекар по национална телевизия ми направи мн. лошо впечатление като каза, че тая година лекувала само Ковид.... друг грип в България нямало  тази зима.... ай сикт...р.............
( то грипа "обикновения" се е уплашил и в БГ не е стъпвал тая зима ...) 
Кумът ни изкара ковид , дарява и плазма , кумата нямаше никакви симптоми / пробкеми. Племенницата ми един ден имаше 38 темп. , баща и няколко дни с 38 , по-тежко го изкара. Сестра ми съответно след още няколко дни имаше леко нетаположение - един ден тежко главоболие. Така че ковид има с различни симптоми , може и да не се усети даже, а може и да не хо хванеш, ако хората в дома се изплират от - рано .

# 634
Ок, задавам по друг начин въпроса си....
 Някой/някои в този форум/група преболедуваха ли тази година  "обикновен" грип....?  Риторичен въпрос

P.S  Не съм антиваксърка и не отричам съществуването на корона вирусите...
На 40г съм и спазвам хигиена такава каквато съм спазвала цял живот. Т.е не съм започнала сега да си мия ръцете.
Маска нося, нося единствено защото е задължително и за успокоение на околните, а не че ме предпазва. ( А и за това се носи маската евентуалният болен да не заразява, но това е др. въпрос )

Извинявам се, че спамя темата, но беше породено от коментарите през последните дни. Нищо лично към съфорумците. И се извинявам, ако съм обидила някой/някоя.

Успех на всички, който правят опити и търпение на тия от нас, които чакат по-добри дни! Two Hearts

# 635
Ок, задавам по друг начин въпроса си....
 Някой/някои в този форум/група преболедуваха ли тази година  "обикновен" грип....?  Риторичен въпрос

P.S  Не съм антиваксърка и не отричам съществуването на корона вирусите...
На 40г съм и спазвам хигиена такава каквато съм спазвала цял живот. Т.е не съм започнала сега да си мия ръцете.
Маска нося, нося единствено защото е задължително и за успокоение на околните, а не че ме предпазва. ( А и за това се носи маската евентуалният болен да не заразява, но това е др. въпрос )

Извинявам се, че спамя темата, но беше породено от коментарите през последните дни. Нищо лично към съфорумците. И се извинявам, ако съм обидила някой/някоя.

Успех на всички, който правят опити и търпение на тия от нас, които чакат по-добри дни! Two Hearts
А, че има излишна паника е ясно ... от горните случаи двама са се изследвали и са потвърдени за ковид. Един познат има бърз тест и му излязло грип и ковид!! - и уж се припокривал с някакъв грип ... Иначе, около мен близките са имали липсата на вкус и мирис , като особеност. И не са го изкарали чак особено леко, но поносимо за млади хора.

# 636
Значи който е почнал антибиотик от първи ден на симптом какви подяволите антитела искате ? Кой изобщо почва антибиотик на 1 ден ? Та той даже не е пропеоръчителен от СЗО . Аз лично не съм пила никакъв антибиотик и не пия такива изобщо , освен ако не ми правят поредния аборт защото тогава ми го ръгат без да искам .Ама това е отделна тема .
Аз грип не карам като цяло , и като цяло рядко боледувам , по често имам аборти от колкото настинки . Та не мога да кажа за всички . Аз лично около мен имам много хора подтвърдени за ковид. Всички имат доста не типични за просто настинка или грип симптоми . Включително и самата аз . Не ми беше добре но се лекувах само с витамини и имуновтимуланти ( с инхалации )

# 637
Имам познат, който е диабетик, и само след кашлица лека и лека температура си прави тест, положителен, и за всеки случай скенер. Та скенера показва двустранна пневмония, която изобщо не му е създавала проблем все още, и ако не е скенера хич нямало да я усети, докато не се влоши, сатурацията си му е била ок. Та веднага венозно антибиотик, после после на хапчета продължава. Ок си е човека, много леко го е минал, и то защото е разбрал за пневмонията преди изобщо тя да се прояви.
Но, това наистина не означава че всяко покашляне е ковид. Аз също си мислех  че съм го карала, но не, 2 пъти съм правила антигенен тест.
Има и друго, според мен много си зависи до колко щадящо се взима пробата за пср. Аз 2 пъти с рев почти бях в Турция след тест, то ровене, чегъртане. И 2 пъти много леко и повърхностно пак там, докато кажа ох, и лаборантката се притесни и спря...

Та по темата, последно, значи може примерно в неделя да се пътува, ако си чужденец? А ако нямаш бележка от клиниката, понеже тепърва отиваш там?

# 638
Fanny.s, нека за всеки случай да ти пратят бележка координаторките от клиниката ( вайбър, имейл и т.н)
За всеки случай.

# 639
Ок, благодаря ти.

# 640
Реално до момента никой категорично не е потвърдил или отхвърлил тезата за антибиотиците..... Едва ли аз или който и да било оттук присъстващите разбираме повече..... 80% от личните лекара изписват антибиотик при Ковид и то от първия ден, спазват стандартен протокол, от кого е одобрен, не мога да коментирам.... Друг е въпросът кой ще пожелае или откаже да пие..... За връзка между антибиотик и липса на антитела чувам за първи път..... Що се отнася до боледуването - от грип не боледувам, да настивам, но симптоматиката е прекалено различна..... Да не говорим, че бях загубила вкус и обоняние. Не всеки организъм създава антитела, но пък затова при доста от тези преболедували е налице т-клетъчен имунитет.... Както и да е, не мисля, че е нужно да изпадам в обяснителен режим..... Времето ще покаже Ковид или неКовид е било...

Значи който е почнал антибиотик от първи ден на симптом какви подяволите антитела искате ? Кой изобщо почва антибиотик на 1 ден ? Та той даже не е пропеоръчителен от СЗО . Аз лично не съм пила никакъв антибиотик и не пия такива изобщо , освен ако не ми правят поредния аборт защото тогава ми го ръгат без да искам .Ама това е отделна тема .
Аз грип не карам като цяло , и като цяло рядко боледувам , по често имам аборти от колкото настинки . Та не мога да кажа за всички . Аз лично около мен имам много хора подтвърдени за ковид. Всички имат доста не типични за просто настинка или грип симптоми . Включително и самата аз . Не ми беше добре но се лекувах само с витамини и имуновтимуланти ( с инхалации )

# 641
И на моите познаи даваха антибиотик. С антибиотик поддържаха по 7-10 дни температура . После единият без кой знае какви симптоми е правил снимка и се е видяло , че има проблем в дробовете и втори антибиотик....
И аз не бях пила антибиотик от години , но в Турция дават антибиотик и преди пункция и преди трнасфер.
Този преди трансфер не се препоръчва и при бременност .. бях малко в паника аз , но четох че уж се разпада до трансфера ...

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 09:52 от sanssa

# 642
И то точно така популярния напоследък азитромицин дават в Турция.
По принцип за пневмонията, но не от ковид, за нея не знам, та пневмонията може да си мине и без кой знае какво лечение. Обаче усложненията... Мой близък по лош повод прави скенер преди време, и му казаха, много срастванията заради нелекувани пневмонии... За които той не е знаел, там нещо температура, пил нещо, минава му и забравя.... После след операция на белия дроб хирурга потвърди, брутални сраствания заради нелекувани пневмонии. А сега след тези самолечения, и липса на докторска грижа поголовно, не ми се мисли просто.

# 643
Аз лично не пих антибиотик и не ми беше назначен , на моя съпруг неговата лекарка също не му назначи и на кумовете тяхната също не им назначи ! Даже беше нахранила свекърва ми която сама почна на своя глава да пие ! Та три лекаря не изписваха при ковид антибиотик па вие правете сметка дали това са 80% Simple Smile Работата е такава че тези които искат да се презастраховат изписват антибиотик , а той не винаги е нужен !Дори с Ковид ! А и ето ви още едно потгоре описано логично обяснение на въпроса който се задава за 1000 път защо правят снимка на дроба . Точно защото пср не винаги показва инфекция .
Иначе що се касае срастванията , и аз имам , пневмонии не съм имала , но те се образуват и не само от пневмонии а от много други фактори та това също не е показател . Общо взето всеки сам има глава на раменете . Аз съм противник на антибиотиците за щяло и не щяло от 1 ви ден особенно .

# 644
Ами те гръдните хирурзи вероятно могат да преценят що за възпаление може да предизвика такива сраствания....
Иначе аз покрай инвитрото изпих азитромицин като за 3 ковида...

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 18:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт