През МАРТ със мартенички бели и червени и с бебоци сладички засмени!

• 12 672
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
На мен ми казаха да си я пия докато свърши, а аз гледам че имам за ели 2 месеца още! Така че пия сия. Ако не друго поне не вреди! Simple Smile

# 91
Wish, аз също го имах този проблем с дрехите, но когато синчето ми беше вече на 2-3 годинки.Явно от тогава му е пазила дрехите.И понеже съм първа снаха и съответно първо внуче на мен се падна тази "чест" Laughing.Едни ризки, едни панталончета.....Казах и че са хубави,но сега просто не се носят такива дрехи.Е, взех едно пуловерче и една пижамка.
Аз също съм си запазила дрешките от баткото, но те са по-пресни Laughing ако мога така да се изразя и ще си ги ползвам.Дано да ми се наложи да купувам и рокли де Joy

# 92
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
За фолиевата киселина- аз ще я пия докато ми свърши опаковката. Тя не вреди. Май и аз има за още 2 месеца.

# 93
  • Пловдив
Ами понеже моята фолиева киселина свърши и затова питам - дали има смисъл да си купувам нова опаковка. Пия я от 3 месеца преди да забременея и вече 3 мес след това.

# 94
poohcho, след третия месец , според моя доктор няма нужда да се пие фолиева киселина, защото всички процеси  които тя подпомага вече са приключили, но ти си решаваш най-добре се посъветвай с твоя лекар.

# 95
И аз така знам,че се пие 3 месеца преди  и 3 месеца след забременяване,но аз започнах чак  около 2 седмици след закъснението на цикъла ми,понеже до тогава не знаех,че е станало чудото.А моята мед.сестра ме изуми,че се пиела до 7 месец #Crazy.Но аз ще си питам доки и той ще каже до кога точно!

# 96
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewart … cle&artid=159

Цитат
Три месеца преди плануваното забременяване би следвало да се започне профилактичното приемане на Фолиева киселина, с цел профилактиката на Спина бифида /незатварянето на гръбначния стълб по време на ембрионалното развитие/. Тази профилактика трябва да започне най-малко един месец преди плануваното забременяване и да продължи до края на третия лунарен месец /13-та гестационна седмица/.

Аз я пия от деня на теста- т.е около 20 дни след евентуално забременяване и имам за около 20 дни още- т.е до 18 г.с, повече няма нужда.
От друга страна, това е водоразтворим витамин, като излишъка от него не се натрупва а се изхърля от организма, така че е въпрос на личен избор.

# 97
  • Пловдив Белащица
Момичета, как се справяте с дрехите в този период? Аз имам два три панталона от предишни едри периоди, с които си мислих, че ще избутам до края на септември, ама като гледам как раста с всеки изминал ден  Sad А дрехите за бременни са много огромни. Сега си търся някакъв панталон с ластик в кръста, ама е малко мисия невъзможна.

# 98
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Да ти призная, mango, на мен все още всички дрехи ми стават и мисля че ще избутам до края на септември. Така си мисля де, ама като гледам как съм взела да ям - незнам къде ще му излезе края. Търси си панталони с ластик. Понеже в Габрово няма магазин за бременни, аз ще ходя към края на месеца до Търново.
Днес съм в много меланхолично настроение, предполагам , защото работя вече трета седмица без почивен ден. Е, НЕ СИ мислете, че от работата ме товарят, не, просто може да се каже че събота и неделя работя на друго място. едвам гледам и незнам въобще как ще се справя със всичко.

# 99
Аз си купих като забременях един ленен панталон с ниска талия, а сега нося дънките на мъжо/те са същите като моите но по-голям номер/. Към края на месеца вече мисля да търся панталон за бременни и туники, защото съм на работа и трябва да ходя прилично облечена   Confused, а така ми се иска да си стоя с анцуг по цял ден.
Мен обаче нещо тези дни ме мъчи безсъние, като се събудя към 3 часа, поради позивна към тоалетната и до 6 съм кукуряк, а после цял ден ми се спи. Не знам какво ще правя ако продължава така  newsm78

# 100
Абе и аз доста я пих фолиевата киселина първия път, след 3тия месец почнах само по 1, вместо 2, но пък пиех матерна, а и там има.
После чак към 6тия месец я спрях май фолиевата, но продължих с матерната..... newsm78

# 101
И аз продължавам с фолиевата докато ми свърши опаковката, за други витамини не пия-сега има много плодове и зеленчуци, а аз не си ги пестя.
С дрехите и аз имам доста затруднения SadПрежалих 50 лева за дънки за бременни/но с малко ремонт и после ще мога да ги нося/ и имам един панталон, който още мога да обувам като само го закопчавам с ластичка Sad
Коремчето доста порасна като че ли, иначе не пълнея много. До сега съм качила 1 килограм.

# 102
На мен докито ми каза да си пия фолиевата киселина и през четвъртия месец (ама аз имам спонтанен преди това) Cry
 StopИначе за дрехите - все още се чувствам добре в дънки с ниска талия.

# 103
Такааа... прясна информация от моя доктор! Току що се прибрах от него. Питах го за фолиевата и той каза, че от нея няма нужда сега. Има смисъл да се пие преди забременяването и в самото начало. Сега вече и да пиеш и да не пиеш все тая. Обаче аз реших да си я допия докато ми свърши опаковката. Не вреди в крайна сметка.
Питах го и за витамините. Той каза, че няма нужда от някакви специални витамини сега.
Оказа се, че имам анемия и ми исписа желязо. Като четох листовката видях че и в тези хапчета има фолиева. Така, че аз явно ще продължавам да приемам фолиева киселина.
От дрехи слава богу все още нямам нужда макар, че много искам вече да ми порастне този корем. Simple Smile

# 104
Момичета,днес цял ден имах някакви странни болки от вътре в дясно някъде в областта на жлъчката.Гаденето ми не минава и ми трови дните,просто не мога да си намеря място.А и понеже не работя нищо,по цял ден се чудя какво да правя.Ако не си намеря работа ще полудея така.Само стоя пред компютъра,и очите вече ме болят....
Оплаках ви се,дано при вас е по-оптимистично положението!
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт