През МАРТ със мартенички бели и червени и с бебоци сладички засмени!

• 13 032
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
 nbirthday на малкият голям Пресиан ! Весело детство и да носи много усмивки на мама и тати!

Добре дошли на всички нови бременелки. Лека, безпроблемна и незабравима бременност!
Wish, аз съм по същият начин като теб - само на вегетарианско карам,а за месо и риба не смея дори да помисля. Майка ми се шегува, че малкото човече е вегетарианец и се е метнало на баба си т.е. на нея   newsm62 Относно дебелеенето, аз не съм сложила все още нито кг отгоре и дрехите ми не само, че ми стават, но и са ми леко широки. Не знам дали да се радвам относно този факт или не, тъй като лекарите преди постоянно ми обясняваха, че не бива да отслабвам повече, но то от това гадене...
Zayo, ако това ще те успокои до някаква степен - аз също не съм карала никакви шарки и малко ме притеснява това да не се заразя от някъде, но пък се надявам, че това са празни притеснения.

# 76
Winnie, и аз като теб не съм качила нито грам Tired Пък като спомена за тия банички в предния си постинг ... ммм, да имаше и аз от къде да си купя .... ама няма Cry Ще чакам докато дойде ред да си ходя на гости в БГ, което със сигурност няма да е скоро Rolling Eyes И ще преям с банички, бозичка, толумбички и още кво ли не. Тогава със сигурност ще кача доста кила, ама сега когато трябва, просто не мърдам. Кво ли да ям, че да напълнея малко ooooh!
Пък за варицелата, аз бях на 8-9 години като карах, брат ми и той я изкара, бил е на на 4-5 по това време, а заедно с нас я изкара и майка ми, която пък е била на 27-28. Ама за рубеола не помня да съм карала, пък и не знам дали съм имунизирана Thinking трябва да питам майка ми, щото и докторите ме питат, пък аз не знам newsm78

# 77
Ами в училище имунизират за рубеола към 9-10 клас, сегашните малки и те са имунизирани,  така че има малка вероятност от зараза.

Варицела се кара поголовно по ясли и детски градини, но над 90% от жените са я карали, така че също има малък риск да не сте я карали.

# 78
Аз не съм, според майка ми само морбили съм карала... Rolling Eyes

# 79
Въй, момичета! Моята бъдеща свекърва ме кара да отида да си избера бебешки дрешки от моя мъж. Пазила ги е 30 години. Аз не искам бебето ми да носи дрехите на татко си от преди 30 години... Sad
И той не иска!
Ама тя настоява ...
Как да и кажа?!

# 80
Вземи дрешките, а после няма да ги слагаш!  Grinning

# 81
wish ,кажи на свеки,че не е хигиенично да се носят толкова стари неща,защото по тях може да има полепнали бактерии,които да навредят на бебето.Кажи й,че дрешките са много хубави,но лекарите са категорични,че дрехи стояли в скрина от преди години не е хубаво да се носят от бебенцата,колкото и добре да са съхранявани.Кожата на бебето е много чувствителна и не може така.Или направо кажи на мъжа ти той да говори с нея и категорично да й каже,че бебчо няма да ги облече тези неща.Още повече,че мъжа ти е на същото мнение.Споко - сега започва цирка съсъ свекървите и отношенията... #2gunfire
FEMA-bg ,ако wish ги вземе дрешките,после свеки ще иска да ги види облачени на детето! baby_neutral
Ето и още нещо по твоя въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=126020.0

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 19:31 от maria1998

# 82
Ами колко му е да се изперат по принцип?  Grinning

Аз бих ги взела и после бих се правила на луда, ако свекървата е такава, която се бърка. Ако не живеете със свекърва ти, няма как да разбере дали ги слагаш или не, освен, ако не ти виси у вас да ти дава съвети.

Моята свекърва е най-разбраната жена на света. На нея бих й казала директно, че няма да ги сложа тези дрешки на детето, ако и твоята е от този тип, можеш да направиш същото.

Иначе досега си е позволявала само два пъти не точно да ми дава съвети, а  да ме попита - защо детето не пие вода /той пропи след петия месец чак/ и няма ли да давам сокчета /такова не съм давала/, аз и обясних и дотам беше всичко.

# 83
По-добре е да ги вземеш, според мен, защото иначе тя пак ще му ги облича като те няма или когато детето е при нея и ти няма да знаеш. А така вземаш ги и в коша и после  Mr. Green

# 84
Въй, момичета! Моята бъдеща свекърва ме кара да отида да си избера бебешки дрешки от моя мъж. Пазила ги е 30 години. Аз не искам бебето ми да носи дрехите на татко си от преди 30 години... Sad
И той не иска!
Ама тя настоява ...
Как да и кажа?!
аз бих ги приела от куртоазия и като мил спомен,но едва ли ще ги облека на ббчо

# 85
Сладкия ми добричък мъж се е справил с нея! Simple Smile
Не е окончателно, защото не сме се видели още и не ми ги е показала, но поне е разбрала, че няма да ги вземем! Simple Smile
Нека ги държи у тях и когато и оставим гостенче ако иска да му ги слага. Simple Smile Какво ще прави докато го гледа така или иначе не мога да контролирам. Simple Smile
За сега проблема като че ли е решен.
Благодаря ви за съветите!  bouquet

# 86
# 87
Здравейте мамчета
Как се чувствате, аз днес се връщам на работа и сядам веднага да пиша, защото бях в отпуска /а в къщи нямам нет/. При мен засега всичко е наред, правих пълни изследвания и видях бебчо на ехографа. Сега чак другият месец съм на консултации. Хайде разказвайте нещо ново, че доста време не съм писала. Сега малко докато влезна в час и с работата....... Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 88
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
ЗДравейте, аз само да кажа няколко думи относно дрешките. Аз щях да взема нещо, ако е подходящо, само от куртоазия. За да няма караници , че моята свекърва е много докачлива, иначе е разбрана.

Друго- момичета, влизали ли сте в рубриката Татковци. Там има най- щурите мъжки теми, казах на моят съпруг ако иска да се регистрира и да почете малко простотии. Целувки на всички майки с коремчета.

# 89
  • Пловдив
Здравейте и от мен, момичета! Лека седмица ви желая   bouquet
В петък бях на преглед и гледахме бебчо. Вече е пораснало и не се вижда цялото на екрана.Много ясно се видя гръбначния стълб  Simple Smile Всичко е наред, а и аз се чувствам много добре /да чукам на дърво/. Не съм се мерила, но си мисля, че не съм качила кг /само на бюст и корем  Simple Smile/. Първият път за цялата бременност качих 14 кг. и след раждането останаха 2-3 кг за сваляне. Надявам се и сега да е така, но по-важно е всичко да е наред.
На прегледа забравих да питам доки, но сега ще питам вас. Относно фолиевата киселина - нали се пиеше до края на 3-я месец, след това няма смисъл или аз се бъркам  Rolling Eyes ?

Общи условия

Активация на акаунт