❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 17 679
  • 697
  •   2
Отговори
# 1
Благодарим MissBabyJane за новата тема 🌹 да ни е леко и безпроблемно докрая и да гушкаме пухкави бебенца 😍

# 2
  • София
Привет и благодаря за новата тема! И аз се присъединявам към отбора с ниско кръвно. Движи се в границите на 90-100/60. Пулсът ми е ускорен 80-90 в спокойно състояние. Напоследък усещам и умора, едвам се движа. Задъхвам се и при кратки разходки. Не е от хемоглобина, в норма е всичко. Иначе преди да забременея и до 5-ти месец бях активен планинар с над 100 изкачени върха за две години. Сега постоянно лежа и това ме изнервя. Sad

# 3
  • Бургас
Мами, пиете ли нещо за безсънието? Чай/добавки някакви?

Положението вече е нетърпимо... на 21ви съм при АГ ще питам и нея

# 4
Запис в новата тема.

Днес бях на месечен преглед при АГ. Бебето още е седалищно, 1200 грама (28 г.с.) , водите и шийката са в норма. Питах за обременяване , каза че не вижда причина да го правя, но го имам в пакета. Ще видя дали да си го причина, защото не ми е най приятното прекарване.

# 5
  • Русе
И аз съм със сравнително ниско кръвно - 106/60 (110/68), но вляза ли в кабинета и като ми сложат апарата за кръвно - 130, 140 🫨 Ходи и обяснявай, че по принцип нямаш кръвно. Но пък на предишното секцио вдигнах 180.....
За разходките се старая да минавам поне 3-4 км на ден ама като е мрачно и студено, изкарвам в леглото пред телевизора и чакайки детето да свърши училище (сега ми е паднало 😀).

# 6
Момичета, някоя има ли проблем със схващанията на крайниците през ноща? Аз преди два месеца ви писах и питах за същото, моята АГ ми предписа да пия Магнерот от 500мг. 2х3 пъти на ден, обаче нямам особено подобрение. Двете ръце ми се схващат много гадно и ме болят по цял ден, краката ми се схващат по няколко пъти всяка нощ...

# 7
Момичета, някоя има ли проблем със схващанията на крайниците през ноща? Аз преди два месеца ви писах и питах за същото, моята АГ ми предписа да пия Магнерот от 500мг. 2х3 пъти на ден, обаче нямам особено подобрение. Двете ръце ми се схващат много гадно и ме болят по цял ден, краката ми се схващат по няколко пъти всяка нощ...

Аз имам - не всяка нощ, но периодично, особено ако не съм си пила дозата магнерот. Според мен е хубаво да коментираш с АГ, може да не освоявяш хубаво магнезият

# 8
благодаря за новата тема Simple Smile Аз напоследък доста усещам бебока чак понякога почвам да си мисля, че нещо не му харесва или не му е добре. Всяка нощ в 4.30 почва да се движи Grinning и винаги като се няхраня
Иначе и аз напоследък се чувствам доста тромава и тежка Sad но все още си правя доста разходки

# 9
Това със схващането на ръцете наскоро ми излезе като предупреждение в едно от приложенията, с които си следя бременността. Ставаше въпрос за carpal tunnel syndrome, може да прочетете повече по въпроса и да обсъдите с АГ.

# 10
Ами обсъдих - каза да правя упражнения с ръцете /да ги раздвижвам/ и че освен магнезия нямало какво друго да ми даде...
Надявам се като родя да изчезне Sad

# 11
  • София
И аз имам проблем с ръцете от около 2-3 седмици. Схващат се и ми изтръпват пръстите през нощта, както и през деня при физическа активност. Пия големи дози Магнезий(2500-5000 мг.) и не помага особено.Вероятно е синдром на карпалния тунел. Според АГ е нормално явление по време на бременност и ще изчезне след раждането. Не може нищо да се направи в момента. Постоянно запушения нос и ползването на капки въобще няма да го коментирам... Sad Отделно бебка е много активна, с часове ме рита по пикочния мехур и белега от двете ми операции секцио. Понякога болката е нетърпима, получавам и контракции. Това е най-тежката ми бременност (трета подред) с най-много оплаквания. Едвам издържам на моменти и се моля по-бързо да минат месеците до раждането.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 11:53 от sofilina

# 12
Дами, как сте със стяганията/бракстън хикс? Зачестиха ли? Колко често имате? Все се панирам като ги имам, напоследък са все по-чести. Не смея да мръдна от леглото, ама пак си ги получавам. Аз съм вече 8 месец.

# 13
И аз си ги получавам - някои дни повече, други по-малко. Мисля, че доста се провокират от болки в стомаха, запек и т.н., но пак не на 100%. На максимална доза магнезий съм и лежа, но въпреки това ми се стяга корема. Мисля, че е нормално да зачестят с приближаване на термина. Лекарят какво казва?

# 14
Аз ги получавам сравнително рядко, не знам дали магнезият помага с това. Миналата седмица имах две, забелязах че се получават преди да заспя вечер.

Момичета на вас кога са ви термините? Моят е 14 януари, но понеже ще съм секцио ми казаха от 1-7 януари, че ще е секциото.

Общи условия

Активация на акаунт