През МАРТ със мартенички бели и червени и с бебоци сладички засмени!

• 12 661
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
Аз знам че всяка година се прави цитонамазка, на мен сега няма да ми правят защото преди 3 месеца си правих. Но ако бяха минали 6 месеца, щяха да ми направят..

# 181
Добро утро и от мен!!!  smile3507  Първо се обръщам към поспаланката Мама Миши, добре дошла в клуба на хроничните сънливци (където аз съм виден член). През първия триместър имах чувството, че човек мога да убия за сън, използвах всяка свободна секунда да дремна...  smile3524 Да не говорим, че аз също съм анемична - направо се чувствах като парцал. Сега като навлязох в четвърти месец нещата като че ли се попромениха, дойде ми малко силица... Е, сутрин пак ставам с триста зора, защото вече сутрините са по мрачни и сънливи, но поне през деня съм по-активна. Така че, има надежда дори и за поспаланчовци като нас.

Аз имах едно питане - за кафето. Преди да забременея аз бях абсолютен кафеман, а сега съм го ограничила до едно мнооого слабо кафенце с мноооооого мляко на ден (сутрешно естествено). Нали това е нормално? Една колежка ми каза, че трябвало задължително да премина на безкофеиново, защото иначе бебето ми щяло да стане невротично... Не вярвам, че от едно кафе втора цедка на ден е възможно, но като ти кажат така и ... нали се сещате ... Вие какво ще кажете по въпроса? Голямо благодаря за инфото!!!  smile3525

# 182
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
За кафето - аз също много обичах да пия кафе преди да забремения, после изведнъж нямах никакво желание. Вече съм в 4-ти месец и сутрин пия 2 глъдки да се разсъня. А след обед на работа също малко се зоря да пия, защото иначе ще заспя на бюрото.  Embarassed

# 183
когато бях бременна с Вики пиех минимум кафе на ден поонякога и по две,абсолютно нищо и няма,нито е невротично нито хипер активно дете.Сега не пия защото не ми се пие,но понякога нарушавам правилото,споко бе хора водете нормален живот не сме болни я Simple Smile

# 184
Здравейте и от мен.
Аз си пия по едно кафе на ден- сутрин.Иначе кръвното ми си е ниско и ходя като замаяна.Четох,че две чашки кафе на ден са безвредни

# 185
  • Пловдив
За кафето - моя доктор каза, че едно кафе сутрин не вреди, максимум 2 кафета на ден, но разбира се по слабички. Аз си пия по едно сутрин с мляко, а понякога и второ. С много ниско кръвно съм, така че предпочитам едно кафе, вместо да се строполя някъде Simple Smile

# 186
Момичета,аз преди си пиех задължително 1-2 кафета,но като разбрах,че с кафето се предизвиквало по-ранно раждане,а и като чета тия неща за нервните деца,просто реших да не пия кафе.А и дето мъж ми казва,"като няма цигарка и кафето не върви".Ама този път съм се заканила нистина да ги оставя пустите цигари,а кафето изобщо не ми липсва.За съня си поспивам по всяко време,когато ми се придреме.Но и аз съм от край време от отбора на поспаливците smile3524
Иначе за ниското кръвно,аз понякога си пийвам кола и тя ме светва като крушка от 100 вата.Ефекта й е като на кафе!Но това е следобед все пак! Heart Eyes

# 187
На мен кафе не ми се пие гади ми се като си помисля. Първата бременност към 5тия месец почнах да пия на ден по 1 3 в 1  Grinning Като родих обаче се пробвах пак и детето се съсипа от рев и го спрях - докарваше му колики та чак след 7-8ия месец пак пих 3 в 1. Та се оказа, че на детето като се роди повече му вреди кафето. Пиех кола като бях бременна и то не малко. След всяка кола в корема ми наставаше война и ритници яки. Така че тя май е по-вредна за детето относно тази гледна точка  Wink Обаче това за цигарите. Аз вече нормално кафе не пия откакто забременях първия път и спрях цигарите и дори сега като пропуших пак не можех да го пия - само нес. Сигурно още години напред няма да пия еспресо. Но цигарите незнам - като спра да кърмя живот и здраве пак ще ги пуша знам си Rolling Eyes

# 188
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз пък по-рано не пиех нес, а сега в бременността само тащона мога да пия.

# 189
Мами,четох някъде ,че мога за си направя антигрипна ваксина за бременни.Нещо да знаете по въпроса?Ще питам доки,но ако може ми се ще да си направя!

# 190
Ами не се препоръчва , защото няма достатъчно изследвания по въпроса и по-добре да не се рискува. Повечето лекари отричат да се ваксинират бременни, но ти пак си попитай.

Ако си стоиш вкъщи, може мъжа ти да се ваксинира. Грипът е по-опасен в първите месеци на бременността, после не е чак толкова.

# 191
Мисля,че Фема е много права.
С първата бременност бях настинала , нещо като грип, но се оправих с чайове , разтривки и подобни бабешки илачи Simple Smile

# 192
  • София
Момичета,а в София къде мога да отида за откриване на аномалии?
Тук ми казаха,че цените са 80-100лв,така че тази цена в Пловдив направо ме учудва -40лв.Ми то по-хубаво до пловдив да отида. Rolling Eyes
А откриване на аномалии,биоскрийнинг и морфология различни неща ли са?Сега ще се поразровя,че доста ме интересува този въпрос с аномалиите... Sad
За София фетална морфология(гледат те с ехографа) може да отидеш при Мазнейкова или при Доц. Томова.(има координати и на двете във форума)
За първата е АГ лекар има и хубаво писано за нея, но има и лошо, лични впечатления нямам. Май след като откри клиниката си прегледа от 50 стана 70 (но не съм 100% сигурна)
Доц.Томова мога да се изказа само положително. Тя е кардиолог. Аз съм водила малчо при нея заради шум на сърчицето и имам 3 познати бременни ходили при нея на морфология всички сме доволни.
За малкия беше безплатно, тя сама ни написа направление, за да го гледа на ехото след кардиограмата.
До колкото знам преглежда в Детската педиатрия (и в детската поликлиника, но там за деца ако няма нужда от ехограф) и в Св.Лазар (но та цената била май двойна) иначе мисля че прегледа при нея е 50лв.

# 193
  • София
относно настинките не е толкова страшно освен това, че почти нищо не може да пиеш и се чувстваш като парцал. Simple Smile
За хрема В НИКАЪВ СЛУЧАЙ капки за нос, може да си капете сок от лук (това ми го каза ДжиПи-то, но не го пробвах Simple Smile) или витамин С промивки с Нисита или СериМар.
Можело по 1-2 фервекса на ден (от АГто ми казаха)
Можете да лежите, да стискате зъби, мноооогооо чай с лимон(само не злоутребявайте с него че при мен се получава скърцане на зъбите:))
ааа за гърло може Ефизол ("поради ниската си токсичност" става и за бременни)

Мисля, че ваксините не са много удачни.
Ние с мъжа ми се ваксинирахме миналата година, за да не прехвърлим нещо на малкия, но не ни подмина та купувахме маски.

Фема, как е твоя малчо?
дано е по добре и не се стига до вливания. На моята кандидат снаха се наложиха. Трябваше да пробват с сладка и обикновена вода да редуват (май през 5-10 мин беше), но не стана тя всичко повръщаше и на 2рия ден се наложи вливания Sad

# 194
Относно кафето.Първия път си пиех по две на ден и имах едно мноооооого спокойно дете.Винаги съм казвала,че аз просто не съм разбрала, че съм гледала дете.Той още от първия ден си спеше по цяла нощ/не съм го хранила никога през ноща/, колики не е имал, зъбите му не съм усетила кога пораснаха/сега сигурно тъпкано ще ми се върне/.А що се отнася за това че предизвиквало по - ранно раждане newsm78 ами аз тогава преносих та се наложи да ме включат на системи.
Сега обаче кафе не пия защото ми се гади от него.Явно всичко си е строго индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт