Нашите цветя - обща тема 3

• 30 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Не се "мръщи", защото на остъкления балкон е топло и задушно, и водата се изпарява бързо. И моите (две възрастни и две дребосъчета, новозасадени) лятото са на двора, на шарена сянка и им е по-топло, отколкото ако са вътре. Затова ги поливам по-често, на 4-5 дни, но не прекалявам с количеството вода, колкото да "вземе въздух". В тези горещини не е проблем водата. Но зимата го оставям и по десетина и повече дни без вода. В силните жеги дори и сукулентите искат вода, но без да се прекалява. Но ако не го полееш, няма да му навредиш, отколкото ако прекалиш с поливането.
И за замиокулкуса пише да се полива рядко, но в жегите през август месец не го оставях без вода. Сега силно съм разредила поливките, че предния ми се скапа от преполиване. За индийския люляк, който ми е в градината, също пише, че не иска много вода, от дъжд на вятър. Да, ама не. В тези жеги му клюмват листата и си търси вода на 3-4 дни. Растението ще ви покаже дали му е добре, просто го наблюдавайте. На гарденията слагам по минимум половин литър на поливка, на всеки три дни, а на дървото на живота - 200 мл. седмично.

# 121
Първото е като храст, едни дълги клони с черни розетки на върха.
Значи не е семпревивум, неговите розетки излизат от земята. Интересно какво е, явно някоя местна екзотика. Ако разбереш как се казва, пиши тук моля Blush

# 122
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Първото е като храст, едни дълги клони с черни розетки на върха.
Значи не е семпревивум, неговите розетки излизат от земята. Интересно какво е, явно някоя местна екзотика. Ако разбереш как се казва, пиши тук моля Blush

може ли да е това?

# 123
Добри, благодаря! Много красиво сукулентно дръвченце Grinning още нещо, което да искам.

# 124
Натуся, благодаря за инфото, вече се бях засилила да поръчвам. Топло е в нас, ще чакам до пролетта. Ако не забравя, толкова неща искам ....
И днес пак гъсеници, много упорити. Вчера пръсках, днес като видях - пак пръсках. Дано не ги уморят аз цветята. Ама значи, изяли ми всички пъпки на сакъзите гадовете Angry Така се бяха настроили да цъфтят, все едно е юни

# 125
  • In transit
Буба, изтръскай ги хубаво. Накланяш надолу сакъза и тръскаш силно, да изпадат всички гадини. После задължително ги размазваш. Повтаряш процедурата два-три дни. При мен никакво пръскане не помога, само редовен преглед и изтръскаване. На сакъзите са мънички, около 1см дълги...на босилека да видиш какви расови екземпляри имах, едни големи и сочни по 3-4см. Те се крият под листата и трудно падат.

# 126
Благодаря за съвета Мики. Отивам да тръскам. Ох, ама че гадост ...

# 127
може ли да е това?
Точно това е! Благодаря, Добри!
Ето го заснето от мен тази вечер.

Скрит текст:
И една цъфнала юка понеже се шегувахме за семената. Simple Smile
Скрит текст:
Това също искам да знам какво е. Има цвят и плод едновремено.

# 128
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
съжалявам, нищо такова не съм виждала. Sad
в първия момент ми заприлича на каланхое, но листата са много по-различни...

# 129
Утре ще си откъсна един червен плод да видя как изглежда отвътре. Simple Smile

# 130
  • забравих си мисълта...
MagniМ, твоето цвете не е ли като това тук, Carissa macrocarpa? И също пише, че има лилаво-червени плодове.

https://de.depositphotos.com/327486630/stock-photo-carissa-macro … a-is-a-spiny.html

# 131
Благодаря за темата, изпуснах ви. Чакам известия, а то имало нова..
Нямам с какво да се похваля. Бяхме в ремонт (още сме), нямах време и сили за нищо. Дадох жертви - азалията. Снощи изчистих листата. Прекрасната ми, вече е на голи пръчки. Има ли надежда? Останалите май са добре засега, адениумите бях засушила, но ще живеят. Единият се е килнал на една страна, явно сме го бутнали, та част от корените са навън.
Оплаках се. Flushed

# 132
Моите азалии два пъти са оставали на пръчки, а в момента са добре, благодарение на съветите в темата (по-назад има снимка, дори едната цъфти).

# 133
  • оттам, откъдето започва България
Аз досега съм уморила две азалии. След като оставаха на пръчки моите загиваха. Frowning

# 134
Смених им саксиите и изцяло почвата, с измиване на корените. Сипвам вода само в чинийките (доста по-големи взех) и гледам винаги да са пълни. Стоят до прозореца зад отворени щори, няма пряко слънце.

Общи условия

Активация на акаунт