Нашите цветя - обща тема 3

• 30 212
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Моята бугенвилия расте като права пръчка. Ако я кръцна, ще се разклони ли?

# 106
Магни, според мен са семпревивум, каланхое и ешеверия, но може и да греша, не съм специалист по сукуленти Hug Средното цъфти ли, там откъдето си го взела?

# 107
Не, Флоксче. Поне лятото не виждах цветове. Първото е като храст, едни дълги клони с черни розетки на върха. И цяло лято не даде признаци на живот. Едва вчера видях зелените ивици. А третото беше в едно сандъче захвърлено- сухо и много грозно. Начупих върховете и ги наслагах в транспортни саксийки, че ми беше жал съвсем да го изхвърля. Напоследък листата взеха да дебелеят и зеленеят - кафяви и сбръчкани бяха. И нали навсякъде пише да не се поливат много, почти ги бях зарязала. То цъфти, виждала съм го, не са нещо уау цветовете.
Дара, ще се разклони. Аз където клъцнах, се виждат нови издънки.

# 108
  • Пловдив
Една интересна идея...

И още...

# 109
  • на острова на мечтите
Моята бугенвилия расте като права пръчка. Ако я кръцна, ще се разклони ли?
Кръцкай смело. Ще се разклони. Имам една бяла буганвилея. И колко пъти ми я кръцкат, когато обработват терена, ама тя избуява като феникс. Ето една от нашите буганвилеи.

Буба, вече имам идея за нови попълнения. Мъчно ми е за всяко растение, което загубя, ама така се получава понякога.

# 110
  • София
натуся, това издържа ли навън или трябва да се прибира зимата вътре?
На остъклена тераса ще му бъде добре.Една саксия бях прибрала вътре(у нас топло) и замина в цветния рай.

Ах, Натуся, прекрасна тераса. И аз съм хвърлила око на дихондра, но сега дали е подходящо време?
Ако имаш къде да я държиш- може и сега.Но аз предпочитам на пролет да купувам,по-сигурно, че няма да загинат.

# 111
  • Пловдив
А като ги кръцкате излишните клончета, от тях може ли да стане ново растение? Резниците на бугенвилията вкореняват ли се?

# 112
  • на острова на мечтите
А като ги кръцкате излишните клончета, от тях може ли да стане ново растение? Резниците на бугенвилията вкореняват ли се?
Пробвах няколко пъти, но не ми пуснаха корени. Дали защото бяха в цъфтеж!?

# 113
Да си покажа най-новото попълнение Исусов венец ми казаха, че се казва. Посадих го въпреки цъфтежа.
Скрит текст:
А Азалиите... Ех, Натуся, вечна благодарност Heart
Дори днес ми казаха, че ще ми донесат още една на пръчки, за спасяване Blush

# 114
  • София
Беки, много ти е хубав Исусовият венец (Euphorbia milii му е латинското название - в следващия си живот искам да се преродя в ботаник или в библиотекар  Joy )

Да ви се оплача ... не мога да гледам Дървета на живота и това е! Sad Поредни две (!!!) ми загиват...
Какво искат тези растения, направо не знам. Далеч по-претенциозни съм гледала и гледам.

# 115
Да не са на пряко слънце и по-рядко да се поливат. Те са сукуленти и издържат на суша, но влажността ще ги умори. Започват да им жълтеят листата и да падат, докато изгният.

# 116
На моите новозакупени плумерия пожултяха долните листа. Това нормално ли е?

# 117
  • София
Да не са на пряко слънце и по-рядко да се поливат. Те са сукуленти и издържат на суша, но влажността ще ги умори. Започват да им жълтеят листата и да падат, докато изгният.

Дори четох само в чинийката да се сипва вода.
Така почнах. Дано ги спася!

# 118
Дървото на живота да, вирее при мен, но наистина едва едва го поливам...много рядко.  Седи си като препарирани...не всъщност расте, от време на време го кастря, расте донякъде, и спира Simple Smile но да, явно отглеждане тип сукуленти му харесва

# 119
Аз пък не съм забелязала да се мръщи на водата. Жалко, че не го снимах, преди да го окастря заради памуклийките. Имаше разкошна оформена корона. Поливах редовно, на остъклен балкон и без пряка слънчева светлина (сложила съм пердета заради цветята и е източно изложение).

Общи условия

Активация на акаунт