Нашите цветя - обща тема 3

• 30 183
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • In transit
Данилу, пробвай от семена. Майка ми посади пролетта в градината и станаха супер. Сега са като малки храсти с огромни листа, идеални за чипс. Моите са в саксии на балкона.
Сетих се, че имаме във Варна няколко минерални извора с доста силна концентрация на сяра. Утре ще напълня едно шише да пробвам да полея с него, докато намеря сяра. Иначе прочетох, че тези гъбички се наричат "брашняна мана" на български.

И аз вчера си мислех как ще ги прибирам. Миналата година мм ми беше направил парник, ама маслината много порастна лятото и няма да се събере там. Grinning

# 91
  • София
Ето и моята бугенвилея. Като прецъфти мисля да я сплета.

И терасата. Снимана от друга тераса,зато ва е под ъгъл.

И новодомче.Някой знае ли как точно се казва? На саксията пише само седум.

# 92
  • In transit
Натуся, разкошна тераса имаш.

# 93
Прекрасна тераса - и архитектурата и озеленяването 😀👍
Какво е зеленото дълго провесило се през перилата растение? Покажи на снимка отблизо, моля, когато ти е удобно.

# 94
Натуся, страхотна тераса, красиви цветя и седума е много готин! Представям си колко време ти отнема да се грижиш за тях.
На Мики терасата и цветята също са много готини и явно терасата и е доста голяма, съдя от снимките които качва Simple Smile .

# 95
  • на острова на мечтите
Buganvillea_та има доста сериозни бодли. Ако искаш да я сплиташ в сложи си подходящи ръкавици.

# 96
  • София
Какво е зеленото дълго провесило се през перилата растение? Покажи на снимка отблизо, моля, когато ти е удобно.
Ако питаш за това между сакъзите, то това е сребриста дихондра. Между цветята няма как да я снимам,затова я позиционирах на климатика

# 97
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
натуся, това издържа ли навън или трябва да се прибира зимата вътре?

плаша се от себе си.
искам всичко, а зимата ще се наложи да се изнесем от дома - няма да има място за нас от саксии и китки...

# 98
  • Карлово
Някой ни предложи групата във фейса за пеларгониум
Ето как ни упътват да се грижим за цветята през зимата:

# 99
  • In transit
Току що изтръсках 11 гъсеници от това мушкато. Scream  Забелязах, че нещо не цъфти като хората, едни пършиви стават цветовете. После като ги загледат, някои от пъпките бяха с дупчици. Cry А листата не ги ядат.

Натуся, имам два балкона, и на двата вече едва се разминавам от цветя. Добре, че са сезонни повечето.

# 100
Не напръсках след седем дни, както трябваше и вчера гледам гарденията се умърлушила, а тя пак с белокрилки. Та хайде всички цветя от етажа на двора и един час си играх да ги пръскам, да им мия подложките, да чистя изсъхнали листа... Всички ги напръсках доволно, пет литра са това... Joy Дано в понеделник не ми изпие чавка акъла и напръскам пак. Много им харесва гарденията, как я бяха превзели...

# 101
  • In transit
Дара, миналото лято бях изкарала един пахистахис на балкона, че нещо линееше вътре. Изрязах го до дъно и след няколко седмици като тръгна един хубав, с едни големи разперени листа, абе красота. И един ден какво го бутнах и като литнаха цяло ято белокрилки. Лошо ми стана. Под хубавите големи листа си бяха направили седянка. Пръсках няколко пъти и накрая го наврях в една торба и на боклука. Направо ми се плачеше, ама тия са голяма гад - белокрилките... Дано при теб да има резултат, много харесвам гардении.

# 102
На тази гардения така ѝ се радвах като я купих и толкова се развълнувах, че я сънувах. Joy Ще се боря, няма да им се дам на гадовете. Само адениумите да не ми нападнат, че тогава няма да плача, а направо ще вия от мъка.
Явно гарденията им е вкусна, че само по нея беше мазало (предния път имаше и по хоята).

# 103
Данилу, бързо възстановяване, пък цветята ще ги попълниш Heart
Ах, Натуся, прекрасна тераса. И аз съм хвърлила око на дихондра, но сега дали е подходящо време?
И аз открих днес гъсеници по сакъзите. Само цветовете са яли, листа не искат. Пръсках, но не съм ги пощила, доста ми е гадно от тия гадини. Дано няма повече поражения. У дома вече е като агроаптека ...
Дама Трефа, идейно е това поливане, добре, че нямам толкова цветя Joy

# 104
Здрвейте момичета! Виждам че още водите борба с гъсениците. Не съм виждала поражения в моите саксии, но те не останаха и много от мушкатата ми. Поорязах някои, начупих и бучнах клончета. Виждам нови дребни листенца, дано някое преживее зимата. След няколко дни поройни дъждове и по- ниски температури, зелените и сукулентите растат като гъбки. Бугенвилията направо полудя откъм нови млади клончета и се отказах да я подрязвам и оформям. А това, спящо цяло лято, става много красиво с новата зелена нотка. Дори не знам какво е. Simple Smile

И последните две не познавам, от резници са и едва сега започват да имат вид. Започвам все повече да ги харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт