Нашите цветя - обща тема 3

• 29 945
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Не бързайте да ги слагате на върло слънце, но нека са на вън . Все пак са били в оранжерия и може да не са били на пряко слънце , възможно е да изгорят.
Ако пък ти се струват много малки саксийките, пресади ги но в една идея по голям съд.
Вашите ми се струват малко по големички от моите.
Успех

# 76
Честито момичета, да растат здрави, хубави и кичести.

Нат, супер прекрасни са ти цветята, не им личи, че идва есен. И моите си цъфтят на воля, а и са пълни с пъпки. Няма нищо ново за показване де. Всъщност новост е, че мойта мама е успяла да умори 4 от 5 саксии, които и оставих. Представа нямам какви ги е вършила, толкова цветя е гледала тази жена ... но съм горда от себе си, че не ревнах, като ги видях Blush. Дори успях с почти спокоен глас да кажа "Нищо де мамо, какво толкова". Вече съм спокойна, оооммммм Simple Smile

И сукулентите, които показвате за разкошни. Все се каня да спретна една комбинирана декорация, но още не мога да измисля къде да я сложа, така, че да им е добре

# 77
И сукулентите, които показвате за разкошни. Все се каня да спретна една комбинирана декорация, но още не мога да измисля къде да я сложа, така, че да им е добре
Точно това умувам и аз. Имам няколко в транспортни саксийки, бучнати на шега, но се развиват. Искам да ги събера в един съд, но нямам подходящ такъв. Мислех си за една малка кошничка, която е с найлон отвътре, но ако го пробия да изтича влагата ще изгние (кошничката). Гледам от няколко дни в мрежата за идеи, но нещо нищо не мога да си харесам. Иначе мястото ще е на терасата, зимата е топла тук.

# 78
  • In transit
Моля ви кажете това какво е по листата на салвията? Изведнъж се появи и почти всички листа са така.

# 79
Благодаря за темата!
Записвам се с една идея от нета за сукуленти.

# 80
  • на острова на мечтите
Моля ви кажете това какво е по листата на салвията? Изведнъж се появи и почти всички листа са така.

Пише в нета, че е един вид гъбички, които ако не се премахнат, ще унищожат цялото растение. Името на гъбичката е oidio. Съветът е да се изрежат заразените части или да се третира със сяра. Успех! Много обичам салвия.

# 81
Благодаря за темата!
Записвам се с една идея от нета за сукуленти.
Аз имам в дърво. Засега са живи.

# 82
Да се похваля с цветето, което ми донесе най-голяма радост това лято - мюленбекия
Такава малка рошла я взех през юни:

А сега е такава дългокоса прекрасница:

# 83
  • In transit
Данилу, благодаря ти. И аз също много обичам, ще ги изрежа ей сега листата. Интересно, че като се измият се маха това. Оня ден замразих една партида в зехтин, имам и доста изсушен, но ми е жал, че вървеше чудесно.

# 84
Аз сложих моите сукуленти в две саксии. Сега най-големият дерт ми е къде ще прибера всички цветя.

Нямам спомен дали съм показвала фитонията си (и част от котарака). Преди три дни се потресох как ѝ бяха клюмнали стъблата настрани. Полях я и след час пак изглеждаше добре. Все е жадна, милата. И нея я пресаждам, откакто я купих. Rolling Eyes

А това цвете снимах на Езерата, много ми хареса.

# 85
  • София
Аз сложих моите сукуленти в две саксии. Сега най-големият дерт ми е къде ще прибера всички цветя.
Ако имаш остъклена тераса могат там да живеят.

И аз съм теле Smile Zodiac Taurus

# 86
  • оттам, откъдето започва България
Dara888, много добре ти се е получило със сукулентите. Simple Smile

# 87
Сега най-големият дерт ми е къде ще прибера всички цветя.
И аз взех за това да мисля вече Joy Лятото всичко е на терасата, ама стане ли хладно започвам да се чудя кое къде да набутам Frowning1 Аз също съм теле и май не обичам студеното време, искам да ми е все лято, и всичко да е на терасата.

# 88
  • на острова на мечтите
Mikkey,преди няколко години имах два огромни храста салвия. Мм реши да ги поореже и ги оряза така, че изсъхнаха. След много неуспешни опити успях да си завъдя ново растение и засега е ок.  Аз обичам много чипс от  салвия.
Днес се разделих с три цветенца. Ама няма да плача. Така ни било писано. Отвън още две си заминаха онзи ден.
Като ми махнат гипса ще ги мисля.
Много красоти показвате!

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 00:19 от danilu

# 89
За адениумите и плумериите, четете тук - https://forum.palmi.bg/viewforum.php?f=67

Общи условия

Активация на акаунт