Нашите цветя - обща тема 3

• 30 272
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Да, за същия говоря и аз. Не знам защо ми казаха, че това е холандеца и то още преди години. Другият магазин, за който Беки каза, са май някакви араби.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 17:29 от Sunny29

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile там влизам само с певръзка на очите. винаги има нещо което неистово ми трябва. Simple Smile особено въ ввътрешния склад с дрънкулките и саксиите. Simple Smile

на ъгъла има цветарница и до нея магазинче за декорации. от там си купих спрей за въшки и акари. ще се опитам да си спася орхидеите. Sad

продавачката не е холандка Simple Smile май е рускиня или поне от братския съветски съюз. Simple Smile

# 557
Накрая да не излезе, че Холандеца си е наше момче😃
Бях чела статия за холандец в бг, който има и борса на едро , както и цветарски магазини. Нещо с ,,Ж,, му започваше името.

# 558
  • Бургас
Малко красотички на които се радвам на работа.

# 559
Магни, теб имах предвид за цикламите. Купувай смело.
Heart
Купих си и беличка. Така ми грабнаха сърцето тези капризчета. Надявам се и при мен да се климатизират. Ще внимавам само с поливането. Да е в чинийката. Те са толкова гъсти, че и да искам трудно ще полея отгоре по ръба на саксията. Преместих ги в такива, с малко по-големи от транспортните.

Момичета не знаех, че аптенията ще предизвика такъв интерес. И че е толкова трудна за намиране, при мен е като бурен, буквално навсякъде. Май само гъсениците са същите гадни и нагли. И аз смачках една преди малко. Голяма напаст.

# 560
Големи красотички си имате.
Момичета, страшни калпазанки сте Joy Тъкмо бях забравила за аптенията, от няколко месеца търся, ама няма.
А сега и на Димитър Петков ще тичам Cold Sweat, сакън да не изпусна какво има

# 561
Бялата и червена циклами са като мартенички заедно. Много са хубави.
Всяка сутрин минавам през Димитър Петков на път за работа, определено и за рязан цвят, и за саксии цените са добри. А какви орхидеи съм купувала! Но се понаситих вече. А  не всичко мога да купя и отгледам. Което не пречи в някои периоди да се пробвам. Преди 10 години като се преместихме в този офис, шефът ни плашеше, че заплати няма да ни дава, че само за китки ги харчим.

# 562
  • на острова на мечтите
И аз съм имала аптения, без да знам че я имам. Тук расте наистина навсякъде. Моята е в една стара кофа. Имах и една по едра, сега се сещам, че май изскубах...ще видя утре...
Тази вечер си откраднах две листенца сукуленти да видим какво ще поникне.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 10:48 от danilu

# 563
  • София
Аз моята аптения купих от градински център около Мол Парадайз.
Ако не намерите мога пратя клонче на търсещите.

# 564
Здравейте, искам да задам малко глупави въпроси.
От скоро започнах да се интересувам и купувам цветя, така че съм доста неука все още.
Вчера си купих една циклама в саксия, от кауфлант пухнаха ги 2лв и днес се пребрах от работа и гледам оклюмната дали е гадна за вода или де да знам  да я пресадя ли в по голяма саксия или не и не знам всеки ден ли да я полива от чинийката или??

# 565
Здравейте, искам да задам малко глупави въпроси.
От скоро започнах да се интересувам и купувам цветя, така че съм доста неука все още.
Вчера си купих една циклама в саксия, от кауфлант пухнаха ги 2лв и днес се пребрах от работа и гледам оклюмната дали е гадна за вода или де да знам  да я пресадя ли в по голяма саксия или не и не знам всеки ден ли да я полива от чинийката или??
Тук ще получиш много и полезни съвети.
Но ... всяка цветарка, дали изобщо начинаеща или напреднала, но преминала към гледане на нов вид започва първо с Гугъл.
Написваш името на цветето, прочиташ какво е, за къде е - дали за дом, балкон, градина и най-основните правила за гледане. Следваш написаното и ако не ти се получава, продължаваш да ровиш за съвети и съответно задаваш питанка.
Няма как във форум да получиш основи на цветарството. Аз например съм също начинаеща. Като харесам цвете в магазина първо го проверявам в телефона. Като попрочета как се гледа и видя, че не е за мен го връщам на рафта.
Надявам се да не се обидиш, просто ти давам приятелска насока как най-първо да си помогнеш сама.

# 566
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всички сме били нови. Simple Smile
заповядай - информацията е добре представена. http://strelitzia-bg.blogspot.com/2013/02/blog-post_2055.html

# 567
А. Пашова 664934 страничка, две назад точно цикламите обсъждахме, защото аз показах моите, които купих. Качи една снимка да я видим. Моите са свежи, даже гледам пъпките на едната са започнали да се отварят. Преместих ги в малко по-големи саксии още същият ден и налях вода в чинийките.
Добри благодаря за линка. Много полезен. Аз този трик с легена го прилагам и на другите си цветя. Видях го в цветарския магазин до нас. Simple Smile

# 568
  • на острова на мечтите
Ако е клюмнала е преполята. Остави я да засъхне за някой ден. За всеки случай провери влажността на почвата.Hug

# 569
Благодаря за вниманието момичета месец повече. Следя темата но се да Нам за по сигурно викам да попитам щот видях че бая се писали за тях, а и аз така правя тарся ги първо в гугъл уж чета чета😄😇и мойта е с още папки и цафнала утре сутрин ще я покажа

Общи условия

Активация на акаунт