Нашите цветя - обща тема 3

• 30 263
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Еее много красив!

# 586
Може ли да ни кажеш и на нас как да направим почвата киселина.🙏 Аз пресадих четири калуни но виждам, че на едната е започнала да й покафенява стъблото.

# 587
  • под тепетата
Първо - купих и почва, с която се мулчира дупката, т.е. слагаш от нея и по този начин променяш основната. Това е такава почва, която е за рододендрони. Може да вземете пръст около боровете, борови иглички. Каза също, че се поливат с вода, която трябва да е престояла и вътре може да се сложи малко оцет или лимонов сок, или да се сложат борови иглички. Ей такава купих.
https://www.top-flowers.com/почва-5-л-gamma-торфопочвена-смес-компост-кисела-почва

# 588
Магни, невероятна ти я аптенията. Покрай теб и Натуся се зарибих, дано напролет пуснат при нас. Иначе ще трябва да избирам къде да ходя да си чупя от свободно растящите Stuck Out Tongue Winking Eye
Данилу, разкошен цвят, блазе ви, че е топличко при вас.
Моите винки ги прибрах още преди 10тина дни, щяха да умрат от студ през нощта. Сега им е топло и като се разпериха и нацъфтяха Heart Eyes ... утре ще снимам
Прибрах и дипладенията пак тогава, листата окапаха веднага. Орязах я, изнесах я на стълбището спрях поливането. Сега са два голи клона по 10тина см. Хич не ми се вярва да преживее до пролетта Confused

# 589
За саксийни растения най-лесно е да се подкиселява с оцет - 2 лъжици на 5 литра вода. Чела съм, че и с електролит за акумулатори ставало 😅

# 590
Сукулентчетата в дървото страшно ми харесват, обичам цветята да са обградени от камъни и дърво.
Какво слънце е напекло при  вас. Тук днес цял ден вали и е студ до сто и едно и назад.
Някой беше пуснал линк тук. И си откраднах идеята. Що се отнася до слънцето, силничко е при нас и си е целогодишно. Аз много го обичам, но откак имам цветя малко му се мръщя.
Момичета, обмислям го от няколко дни. Ще напълня едно кашонче с клонки аптения, еониум и портулакария и ще пратя до поискване. Има ли някоя от вас от Варна? Да ми пише на лично, а после ще разпраща до всички поискали. А аз тези дни ще проверя за София.

# 591
Буба, защо така с дипладенията? На топло и тъмно ли я прибра, че опадаха листата толкова бързо? Моите зимуваха на стълбите, около 10 градуса, и до северен прозорец, и повечето листа си останаха по клонките. Даже пускаше едни хилави безлистни клончета, които изрязах пролетта. Според мен саксията не трябва съвсем да пресъхва, от време на време бих давала по глътка вода. Може и да оцелее.

# 592
Флокс, прибрах я в апартамента в началото. Определено е топло вътре, но не и тъмно. Е, не на пряка светлина. Четох, че било нормално да изхвърля листа, ама чак пък веднага. После я преместих на стълбището, не и е много светло там в момента. Поливах я 1 път за 10 дни, лекичко. Голям зор ми е презимуването на балконските. Все имам чувството, че играя тото Confused

# 593
  • София
Венета,моите циганчета ги гледах като едногодишни.Оставях ги навън докато не ги попари сланата.Чела съм,че ако зимуват вкъщи ги нападат разни гадинки,а и втората година не цъфтят обилно като първата.

# 594
Бях в едно балканско село и се изумих - розите, отрупани с цвят, мушкатата здраво нацъфтели, дори една стара ябълка беше покрита в цвят... Сякаш е пролет и природата сега се е събудила. Този климат съвсем се изчекна.

# 595
И моите рози полудяха сега, а имаше една слана, но факт. Още цъфтят и латинките. Само мирабилисът се съсипа от сланата. На съседката петуниите и те избухват още. Просто е много топло. На храстите не са им опадали още листата,а друга година бяха вече пръчки.

# 596
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
явно и при нас е имало слаба слана, защото листата на японската дюля бяха леко завехнали още когато я вадех.
но пък нищо друго не е пострадало...

# 597
И моите мушката и сакъзчета цъфтят като луди.

# 598
Така без снимка не вярваме Simple Smile.

# 599
  • София
Зазимявам балкона Simple Smile Прибрах голяма част от цветята.
Бугенвилията ще издържи ли на закрит балкон? Хола ми е тъмен.

Общи условия

Активация на акаунт