Нашите цветя - обща тема 3

• 30 267
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • DE
Аз да се похваля, че семената на живите камъни вече поникнаха. Засях ги на 1.10 вече има 1мм  зелени дребосъци. Не мога да снимам, защото нищо не се вижда през камерата, ще изчакам още да надуят и ще ги покажа. Очаквано китайските нищо, засети на същата дата Confused

# 571
Дането, браво! Да те забравиш да покажеш снимки на бебетата! И да забравиш, ще те подсетя!🙂
От къде купи семенцата?

# 572
  • DE
От Амазон, скъпички са, но все пак 50 семена.
https://www.amazon.de/gp/product/B00H3MORMA/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Търсих доста и водещото бе да има положителни коментари.

# 573
Благодаря, Дането!
Щом са поникнали, читави са семенцата!👍

# 574
  • In Neverland
Здравейте дами имате прекрасни цветя Flowers Hibiscus. От известно време се зачитам в темата и реших да се разпиша и аз. Гледам цветя (6-7 саксии) от няколко години и честно не знам как са оцелели до сега Laughing Толкова съм боса, а имам голямо желание да напълня целия апартамент с цветя, уви и аз като вас нямам място, но съм планувала в новото ни жилище да е пъъъълно с цветя (ако не ме изселят заедно с тях Sweat Smile )

Скрит текст:
Това са от лятото

За съжаление бегонията стана прекалено тежка и на едно поливане държачите не издържаха и цялата саксия се стовари върху антуриума и го смачка жестоко. Изчистих всичко счупено и уж пусна новички листенца, но докато бяхме на море изгоря (честно не знам как оцеляват) и сега е в това състояние антуриума

и много очупена бегонията, която втора година няма цвят. Идеи какво и има (освен, че аз я гледам Rolling Eyes )?

и на шега бучнах 2-3 стръкчета, те пък взеха че се хванаха

Кактуса и той пострада при падането, но и без това не ми харесваше в какво състояние е (милия е от 10 години при мен) та сега в компанията на неща, които не знам как се казват, но много ми харесаха от градинката зад блока Innocent , а сукулента беше почти умрял, но въпроса ми е могат ли да си съжителстват заедно докато не им е отесняло?

А исусовия венец си го обожавам, толкова красиви и нежни цветчета на това бодливо стебло, но не съм сигурна тази саксия достатъчна ли му е, не съм го местила от 2 години и май му е време за нов дом Thinking?!
Видях на съседен блок саксия с копривка и си чупнах едно клонче (след като я коментирахте тук Smiley ) сега е във водичка, дано стане нещо. А също така си взех алое от баба ми, предлагаше ми готово отгледано направо със саксията, но на мен ми е тръпка сама да си го отгледам (или съсипя тотално), та си взех едно тъкмо изникнало коренче, но не съм сигурна във вода ли да го сложа и на пролет да го бучна или направо да го засаждам. Баба каза само да помня годината, че след 3 години ставало лечебно.

Също така никога не съм торила (но пък много обичам да им говоря и съответно съм обявена за луда от ММ, но поне съседите не виждат на кого говоря Satisfied ), използвам купешка пръст някаква обикновена и от село от градината си пълня и правя някакви шантави смеси и сега се чудя дали да не взема някаква течна тор? или друга, имам ли нужда въобще от такава не съм сигурна Expressionless

Извинявам се много дълго стана, но ми е толкова хубаво че ви открих (ММ само ми вика "Мхммм, много хубаво" Unamused )

# 575
  • забравих си мисълта...
Hekata, прекрасни цветя имаш. Ако цветята ти се чувстват добре така, защо ти е да променяш грижите си за тях. Аз лично бих предпочела смесите от село, отколкото торове пълни с химия.

# 576
  • Карлово
През есента се преустановява торенето на растенията. На пролет се възобновява, така че ако искаш течен то р - на пролет.

# 577
Хеката, знам със сигурност за алоето - посаждаш го в пръст, с минимално поливане и го държиш в отопляема стая до до юни месец. Под минимално поливане се разбира 1 път на месец.  Без да остава вода в чинийката.
Няма значение дали е коренче или клонка - полаганите грижи са едни и същи. В никакъв случай не го слагай във вода - ще изгние Simple Smile

# 578
  • In transit
Циганчетата къде зимуват? Моето е отрупано в цветове.

# 579
За алоето е точно така, личен опит. Почти загубих едно, беше се чудесно вкоренило и го преполях. Чакам да видя ще се съвземе ли. Но в друга саксия почти забравено изглежда много добре.
Цикламите днес намерих с клепнали цветове и листа. Но след два дни прохлада и облачност, слънцето здраво им напекло главите - както Добри ме предупреди, че не обичат. Прибрах ги, мушнах кубче лед в пръстта, да не е до грудките и се изправиха. Но вече само на сянка ще стоят. А така красиво ги бях наредила. Sad Но за едни вредно, за други благодатно, аптенията пак е нацъфтяла.

А това са винките ми семеначета. И ако виждам добре - утре ще изследвам с по-силните очила, май тази в средата иска да цъфти. Чакам ги да наедреят за да ги преместя в нормална саксия. На покрива ми остана сандъче с бели и розови - отрупани са и са станали като храст.

За циганчето не знам, едничко си взех, много беше красиво, но не се справих с отглеждането му. Сега искам да опитам пак с бегония. А копривка и аз имам откъде да си взема, не знаех че става с резник, нали е едногодишна?

# 580
Магни, влюбена съм в аптенията ти! Невероятна е!
Ами да, я виж ти, колко бързо са се приготвили за цъфтеж твоите бебета!
Сукулентчетата в дървото страшно ми харесват, обичам цветята да са обградени от камъни и дърво.
Какво слънце е напекло при  вас. Тук днес цял ден вали и е студ до сто и едно и назад.

# 581
Магни, разкошна аптения, зарибихте ме и с нея, но не можах да намеря в Бургас. Средната ти винка наистина ще цъфти Simple Smile . При нас също вали цял ден, моля се да продължи за да не сме на воден режим Frowning1.

# 582
  • под тепетата
Аз си купих днес две калуни. Момичето ми изнесе цяла лекция как да си направя почвата киселинна, защото обичали такава. Беше много сладкодумно и ме респектира със знания.

# 583
За алоето е точно така, личен опит. Почти загубих едно, беше се чудесно вкоренило и го преполях. Чакам да видя ще се съвземе ли. Но в друга саксия почти забравено изглежда много добре.
Аз в самото начало така щях да уморя моето алое. Свекърва ме научи да разровя пръстта, да изкарам растението с коренището и да оставя да изсъхнат в топло помещение. Може да изчакаш само да поизсъхне корена и да го преместиш в чисто нова почва, която обаче няма примеси на пясък. Поливаш седмици по-късно едва -едва. Направих процедурата през зимата и растението ми се спаси ❤️

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 22:17 от Vicky_P

# 584
  • на острова на мечтите

Последен цвят май за тази година. Макар че с този хибискус никога не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт