Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои естествени методи за подсилване на растенията?
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
Какви са методите за биологична защита срещу брашнеста мана и листни въшки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои естествени методи за подсилване на растенията?
-
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
-
Какви са методите за биологична защита срещу брашнеста мана и листни въшки?
Методите за биологична защита срещу брашнеста мана включват отстраняване на заразените области и пръскане с чеснов извлек. За листните въшки, биозащитата включва използване на кибритени клечки, сушене, поливане с разтвор на калиев перманганат, пръскане с чеснов извлек и разрохкване на горния почвен слой. Химическите пестициди също могат да се използват за контрол на тези проблеми.
-
Какви са причините за пожълтяване на листата на растенията?
-
Как да се справим с паякообразни акари по растенията?
. От известно време се зачитам в темата и реших да се разпиша и аз. Гледам цветя (6-7 саксии) от няколко години и честно не знам как са оцелели до сега
Толкова съм боса, а имам голямо желание да напълня целия апартамент с цветя, уви и аз като вас нямам място, но съм планувала в новото ни жилище да е пъъъълно с цветя (ако не ме изселят заедно с тях
)

)? 

, а сукулента беше почти умрял, но въпроса ми е могат ли да си съжителстват заедно докато не им е отесняло? 
?!
) сега е във водичка, дано стане нещо. А също така си взех алое от баба ми, предлагаше ми готово отгледано направо със саксията, но на мен ми е тръпка сама да си го отгледам (или съсипя тотално), та си взех едно тъкмо изникнало коренче, но не съм сигурна във вода ли да го сложа и на пролет да го бучна или направо да го засаждам. Баба каза само да помня годината, че след 3 години ставало лечебно.
), използвам купешка пръст някаква обикновена и от село от градината си пълня и правя някакви шантави смеси и сега се чудя дали да не взема някаква течна тор? или друга, имам ли нужда въобще от такава не съм сигурна
)
Но за едни вредно, за други благодатно, аптенията пак е нацъфтяла. 

.