Нашите цветя - обща тема 3

• 30 235
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • на острова на мечтите
Ново попълнение.

И една изненада:

# 631
Изненадата е жестока😍

# 632
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
страхотна изненада. Simple Smile

анмари, значи до кливията да бучна и един звяр каланхоест?
а ягоди? Wink

# 633
Здравейте цветомани Grinning ...Днес с поредните придобивки от намаленията в Кауфланд... Една бяла дама ,един ананас и няколко градински теменужки за спасяване у дома обаче...Въобще нз дали ще ги бъде,но ще пробвам...

Моля,не пестете съветите си за ананасчето например Blush

# 634
Екстра са теменужките, само хубава нова пръст и ще вдигнат главички.

# 635
  • на острова на мечтите
Сутринта разчистих малко саксии...Празни за съжаление...И ето че следобяд една дружка ми донесе около десет сукулентчета за засаждане...Уррраааа... Вече ги боцнах, но е тъмно и няма как да ги снимам... А и търпение нямам да издържа до утре да снимам и да споделям...

# 636
Чаканото сенецио да покажа:

И лудизията си размножих с резници от старата ми. Постояха във вода около месец, дано не съм избързала със засяването (или закъсняла). Пуснаха си добри коренчета.

# 637
Данилу, ще тръпна в очакване да покажеш новите сукулентчета!

Merra, сенециото е прекрасно!Честито!
Аз бях хвърлила око на подобно, само че с топчета.(ама как се изразих)
Лудизията е красавица! Бързо ли расте?

# 638
  • на острова на мечтите
Бисерка, утре е първа задачка за деня- снимки.
Преди месец, докато поливай орхидеите, отчупих клонче от лудизията по невнимание. И понеже засаждах кейки от един дендробиум нобиле, взех че бучнах клончето вътре....и го забравих... Хвана се и си расте заедно с бебетата денди... Днес ги подарих на нашата дружка, която ме изненада със сукулентите. Тя ми подари преди да се потроша  три tilandsie... През март ще ми даде и един странен хибискус, който цъфва бял, после се оцветява в розово и накрая става червен...

# 639
Данилу, ще тръпна в очакване да покажеш новите сукулентчета!

Merra, сенециото е прекрасно!Честито!
Аз бях хвърлила око на подобно, само че с топчета.(ама как се изразих)
Лудизията е красавица! Бързо ли расте?
Благодаряя Simple Smile
За лудизията... не винаги съм се грижила оптимално за нея със сигурност, така че при мен е на приливи и отливи лудизията. Поне не е капризна и оцелява въпреки грижите. Grinning

И аз ще чакам сукулентите, Danilu, слабост са ми.
Утре ще обиколя за аптения, дано някъде извадя късмет.

# 640
Здравейте момичета!

От сравнително скоро се занимавам с цветя и все повече и повече ме радват и се интересувам от тях.

Идвам тук с молба да ми дадете малко акъл за едно от цветята ми. То е хризантема и тъй като обича по-хладно го сложих в междублоковото пространство. Цветето му беше добре там, даже цъфна лятото, но днес го намерих цялото окастрено(някой очевидно е решил да го реже...) в този вид:

Не мога да преценя дали да се притеснявам за оцеляването му, дали някой просто ми се е ядосал или е решил да го остриже защото му е време...

Ще съм благодарна ако изкажете вашето мнение!

# 641
  • на острова на мечтите
Epsilon,според мен ще тръгне отново....Жалко,че са го орязали по този варварски начин... Ето и моите нови сукуленти бебета...
Скрит текст:

На горната снимка има една дива циклама, която трябваше да насладя в двора,ама ме е страх,че ще ми я смачкат по невнимание. Ще изчакам да се захване и тогава ще я местя.

# 642
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile точно щях да те информирам, че не е сукулент. Simple Smile изяла съм една буква Simple Smile

много ми хареса "змийчето" на втората снмка Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 17:43 от st. Dobri

# 643
Здравейте. Купих оня ден луковици на минзухари и искам да ги посадя в саксии да имам минзухари напролет. На опаковката пише как се садят и на каква дълбочина. Пише и че се садят сега, до декември месец, трябва да са посадени.
Аз ще ги набуча в една саксия, луковиците, но след това какво да ги правя. На студено ли да ги държа, на тъмно ли или може в стаята да стоят саксиите с луковиците. Да ги поливам ли от време на време или да чакам да се покажат и тогава да ги поливам. Изобщо какво се прави след като се набучат луковиците в пръстта - имам ли грижи за тях или ги чакам март месец да покарат?

# 644
  • забравих си мисълта...
Колоритните било това.
Дами, да питам набързо, преди да съм го купила. Тези изсъхнали части, точно където се разтваря "карала", това нормално ли е или да не го вземам. За всеки случай го сложих в количката, че е последен.

Общи условия

Активация на акаунт