Нашите цветя - обща тема 3

• 30 252
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
там е захваната присадката. мисля, че е нормално разрезът да засъхне по ръбовете.
дано и катусчето се обади.

# 646
  • забравих си мисълта...
Мерси, st. Dobri. Като се прибера ще го снимам пак. Сега на дневна светлина видях, че има тук там има жълто оцветяване. Но каквото е, вече го купих, мой е. ☺

# 647
Данилу, Вени, честити нови цветурчета😍
Данилу, как се казва сукулентът от първата снимка? Много съм впечетлена🙂

# 648
  • забравих си мисълта...
Бисе, благодаря ти! Heart Eyes
Вече е у нас. Малко ме притесняват жълтите места, където съм посочила със стрелките. Дано не е някакво съхнене, което да го умори, но каквото стане. Аз ги видях чак като излязох от магазина, но ще видим, каквото е, това е.
Бях видяла този кактус преди доста време в един online магазин. Там обаче снимките на растенията са прекалено много преработени и повечето не отразяват истинските им цветове, затова реших да не поръчам от там, а да изчакам ако ги пуснат по магазините и тогава да реша дали ги искам или не. И добре е че така реших. Там същата големина кактус е с малко повече от € 4,00 по-скъп. Другите растения, които ги виждам там, също са горе долу с по толкова по-скъпи и ако човек си купи десет растения, вече се събира повече, а като прибавим и почти € 8,00 транспортни, не си струва да купувам от там. Още повече, че от този магазин бях купила три различни вида лози. Гроздето, което родиха растенията, нямаше нищо общо е описанието в каталога. Хубавото на тази online фирма е, че клиентите задават въпроси и им се отговаря от специалисти, което намирам за полезно.

Да ви представя и другия мой нов обитател, за когото ви бях споменала, но не бях го показвала.

Elefantenfuß (Beaucarnea recurvata)

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 19:29 от Venetta

# 649
ако не беше написала името веднага щях да кажа "нолина" Wink

# 650
Честити да са ви цветенцата, момичета. Много да им се радвате. И аз имам една саксия хризантеми. Лятото бяха много хубаво нацъфтели, обаче сега правят листна маса и нито една пъпка. Rolling Eyes

А винките ми се чувстват прекрасно на по-ниските температури.

И бебето цъфна.

# 651
аз пък на снимката виждам пъпките на хризантемата. Simple Smile

# 652
И аз така си мислех, ама като се отворят е листа. Дано този път са наистина цветчета, Добри. Отрупана е и много ще ме зарадва. Затова снимах отблизо да видя по-добре като увелича снимката
Скрит текст:
имам спешна нужда от нови очила, но не си признавам

# 653
Simple Smile Simple Smile Simple Smile да покажеш, когато цъфнат. Simple Smile
какъв цвят са?

# 654
Честити придобивки момичета, много да ви радват.
Магни, и според мен това са пъпки. Много бавно се развиват. И моите са така, чакам ги да се отворят, ама да видим кога
От мен малко летни багри през октомври

Винките обаче са вътре, навън не им беше никак добре вече
Набучих разсади на сакъзи и мушкато, да видим дали някое ще се хване

# 655
Като на корицата на темата Simple Smile
Снимката е от лятото. И да питам какво време обичат? Рязко застудя при нас, само 20 градуса е.

И кактуса, който бях засушила прави нови две издънки - но като наедреят ще снимам.

Bubabuba666 ще чакаме заедно. Simple Smile Ти къде прибра винките, моите са още на покрива, нямам място на терасата. Само те останаха там и ходя всеки ден да ги наглеждам.

# 656
Simple Smile красива е.

# 657
Ти къде прибра винките, моите са още на покрива, нямам място на терасата.

В къщи, т.е. в апартамента Blush. Не бяха предвидени. Чудна веселба е вътре, върху всички мебели има разхвърляни саксии. Ама като не знам кое ще живее и кое - не.

# 658
  • София
Маги,може би хризантемата ти от цъфтящите лято.Или когато си я купи била форсирана да цъфти и сега и трябва време да се оправи.

# 659
  • на острова на мечтите
Данилу, Вени, честити нови цветурчета😍
Данилу, как се казва сукулентът от първата снимка? Много съм впечетлена🙂
не знам името на нито едно от цветоците?! Може би като пораснат малко ще може да се определи видът им.
Невероятни цветя! Хризантемите са ми любими. Но тук в жегите хич не им е комфортно. Спрях да ги купувам, да не ги мъча.
Да ви се похваля, снощи заваля!!!! Уррраааа... Градината се съвзе. Изкъпана и свежа!

Общи условия

Активация на акаунт