Нашите цветя - обща тема 3

• 30 306
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро, интересно ми е събитието в ботаническата градина. Аз съм ходила само в тази до паметника Левски, а до тази на околовръстното - никога. Знае ли някоя от вас дали е възможно с градски транспорт да се отиде, понеже в момента нямам кола? Редактирам, защото проверих, че 111 спира там, има връзка с метрото на няколко места.
А като говорите за вкореняване - и аз се изненадах - бях отчупила двете най-долни листенца от едно клонче дърво на живота и ги боднах в един сандък, до тях - един сукулент в окаяно състояние. Понеже листата изглеждат съсухрени и пожълтели, а сукулентът - смачкан, реших, че нищо не е станало и са изхвърляне, при което открих, че и трите имат коренчета. Досега не съм вкоренявала листо. Имам още 2 листа от калиопе в една саксийка, които със сигурност също са пуснали корени, защото са свежи и зелени. Хубав съботен ден на всички!

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 09:48 от Rayna13

# 451
Да,111 и още няколко варианта. Вижте в сайта на НИМ предложените маршрути и по тях. Ботаническата е на 5 мин от НИМ.

# 452
Друга приятна разходка за есента е парк Врана - преди пандемията имаше много интересна беседа, в която разказват на посетителите за различните растителни видове, някои неспецифични за нашите географски ширини, тъй като Фердинанд много си е падал по ботаниката и сигурно би бил много полезен в тази тема ако можеше да участва в нея. Обясняват на хората как да отличават черен от бял бор, ела и т.н. иглолистни. На мен ми е било много полезно. Миналата седмица, когато ходих, нямаше беседи, но все пак е приятно да се отиде заради разходката.

# 453
А дали е подходящо за деца? Имам една 2годишна фурия,която ще търчи,предполагам, че да,ама да питам,че не съм ходила никога.

# 454
  • София
И моите кали прецъфтяват. От едната съм отделила плод за семена.
Другата пък изобщо няма плод.

Но като за последно очаквам една роза и хибискусът да цъфнат.

Чушлетата са нацъфтели и на вързали. Joy

# 455
А дали е подходящо за деца? Имам една 2годишна фурия,която ще търчи,предполагам, че да,ама да питам,че не съм ходила никога.
Много е подходящо, това е парк. До края на октомври е отворено за посещения, после чак април. Забранено е за кучета и велосипеди, но малките деца ги пускат с колела и тротинетки.

# 456
Чудесно! Много благодаря! Ще използваме другата седмица да посетим!

# 457
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Пак там Simple Smile

# 458
Купих от Хоум Макс хебе. Такова нисичко със ситни месести листенца. Мислех да попвопокривам една саксия с нолина, но четох че му е по-добре на студено зимата. Подскажете с какво друго цвете мога да го посадя в една саксия. Много обичам комбинации, но трудно се събират подходящи екземпляри.

# 459
# 460
  • на острова на мечтите
Хей, поръчах вече,току що, 20 семена...Вчера имах малко проблеми, но днес реализирах поръчката...Не можах да я адресирам директно на съфорумка...ще се наложи първо аз да получа пакета, а после ще пътува до вас...Въоръжете се с търпение...

# 461
  • София
Подскажете с какво друго цвете мога да го посадя в една саксия. Много обичам комбинации, но трудно се събират подходящи екземпляри.
Търсейки идеи за лято се натъкнах на тези семена и се сетих за твоя въпрос.Показвам ти ги,но нямам опит с тези растения.Почети за тях и си прецени дали ще ти вършата работа.
https://www.mmtrbg.com/azarina-visyashta-i-aromatna-asarina-procumbens
https://www.mmtrbg.com/myuhlenbekiya-za-visyashti-koshnici-i-ter … nbeckia-axillaris

# 462
  • София
Веднага докладвам за ботанческата. Отивам днес без особени очаквания и изненада:

Разбира се, в екземплярите з продажба нищо подобно, но помолих жената да провери и тя успя да ми намери едно дребосъче в отдела им за  размножаване:

Каза, че това им е нов екземпляр и не са успели да го размножат. Стискайте палци да го отгледам и да пусне бебета и ще има за всички. Joy
Иначе аз наистина похарчих 50 лв 😂

# 463
Данилу, сълдечно ти благодаря! Златна си!❤🤗

Methy, честито! Късметлийка си!👍😃
А другите само са изложени, а не са за продажба, така ли?

# 464
  • София
Да, добре, че жената беше отзивчива и отиде да търси при бебетата. Само 1 беше намерилa, иначе щях да сзема още и да пращам.

Общи условия

Активация на акаунт