Нашите цветя - обща тема 3

• 30 288
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"жабите" от третата снимка ми разбиха сърцето. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 511
  • София
Маги ,ако си идваш бих те помолила за Еониум.Много ми хареса Heartpulse

# 512
Маги ,ако си идваш бих те помолила за Еониум.Много ми хареса Heartpulse
С най-голямо удоволствие. Той поне ще държи със сигурност на път.
Аз не устоях на една циклама. Въпреки споделеното, че е капризна. Направо се влюбих, като нищо ще мина утре за бяла и розова - в Лидл са ги пуснали днес.

# 513
не са капризни. имат си изисквания. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

казвах ли ви за цикламата от сръбско? ноември беше, седеше си в една буца пръст край пътя и аз я прибрах. мина заедно с нас през всички балкански страни и я засадих в едно сандъче на балкона. лятото изчезнаха всички листа и реших, че си е заминала. напролет пак изби, цъфтя... и пак заспа. сега пак е изкарала листенца. Simple Smile само изчка да оберем реколтата от радичио и веднага се показа.
зимува навън, но тя е дива, не от култивираните в магазина.
имам и магазинска, и тя е феникс. Simple Smile

# 514
не са капризни. имат си изисквания. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Моля те кажи какви!  Дано оцелее. И без да цъфти ще ѝ се радвам. Листата също са много интересни.

# 515
светло, без да я пече по главата;
влажно, но без преполиване - полива се само в чинийката или до стената на саксията за да не влезе вода в гушката на грудката.
ако се претопли или засуши - заспива. оставяш я да си почине и започваш да я събуждаш с поливане, в началото по-рядко.

забелязала съм, че колкотоповече се грижиш за някое цвете, толкова по-бързо умира. Simple Smile сегашната циклама заспа лятото. оставих я до парапета на алкона и дъждовете я събудиха.
сега листата ѝ са колкото ръката ми.

# 516
Много ти благодаря! Изключително полезно, точно и ясно. Не знаех че е с грудки. Значи на терасата ми е ще е добре по-навътре. И да внимавам с поливането - там обикновено се дъня.
Чудна си! Отивам за още 2 утре.

# 517
Много ти благодаря! Изключително полезно, точно и ясно. Не знаех че е с грудки. Значи на терасата ми е ще е добре по-навътре. И да внимавам с поливането - там обикновено се дъня.
Чудна си! Отивам за още 2 утре.

Simple Smile снимка от нета. Simple Smile за да ти спестя проверката.

утре може да наснимам моите две.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 09:31 от st. Dobri

# 518

Simple Smile снимка от нета. Simple Smile за да тои спестя проверката.

утре може да наснимам моите две.
Joy познаваш ме вече
снимай, ще се радвам да ги видя

# 519
Магни, кафявите клончета зад цикламата искаше да ги правиш на бонзай, нали? Забравих как се казва растението, но много ми харесва. Подряза ли го, или си расте на воля?

# 520
магни, ти не си в България, така ли?
в Брюксел съм ги виждала в градински саксии, зимата си стоят навън и не измръзват. виждала съм ги и на снимки от Токио Simple Smile

# 521
Флоксче, по съвет на Диорела си отчупих и вкорених други по-клонести резници. Още не съм направила нищо. Чакам да развият хубави корени (или се оправдавам) И гледам снимки в нета. Естествено колкото повече гледам, толкова по-трудно ми изглежда.
Цитат
в Брюксел съм ги виждала в градински саксии, зимата си стоят навън и не измръзват. виждала съм ги и на снимки от Токио Simple Smile
Уви при мен е 10 месеца лято. В Африка съм, все ме забравяш Simple Smile (Малта) И на всичко отгоре четох (що ли ми трябваше), че при температури над 20 градуса цикламата умира. Ми те тук са все такива цяла зима. Cry

# 522
Не умира. Цяло лято си цъфтяха моите, на пълна сянка под едно дърво и на летните температури. Подрязах няколко клона, едната остана на слънце и умря за един ден. Надявам се само да е заспала. Но може би при теб ако е в саксийка ще се прегрява почвата през лятото.

# 523
Тя нека ме радва зимата, за лятото ще ѝ намеря място с климатик. Във всеки случай я прибрах вътре, че терасата ми е западна. Ще следя в неделя колко, къде и как я огрява слънцето и тогава ще я върна там.

# 524
  • София
Моите циклами стояха на северен прозорец в стая,поливах ги в чинийка , не заспиваха и се чувстваха  добре.Откато ги преместих на остъклената тераса(лятото става страшна жега) започнаха да въшлясват.

Общи условия

Активация на акаунт