Нашите цветя - обща тема 3

• 30 297
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • на острова на мечтите
Скрит текст:
.   
Горда съм да ви покажа моите бебета  адениуми, пристигнаха 5 семенца от Алито но покълнаха само  две.
Много бързо се развиха и сега се пържат яко на слънце и по често вода нали са още малки.

Момичета вашите как са ?

Някой знае ли как се казва това суколентче, намерих го отчупено в практикер на стелажа с цветя ,бучнах го и то взе че се хвана

Добри е по имената. Имам го, но не знам как се казва.

# 496
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри е пас. Simple Smile
за всеки случай гугнах това, което беше първото ми предположение. не - не е трицветна пеперомия. много са месести листата.
нещо друго трицветно е - гугнах трицветните сукуленти и това най-много ми прилича на търсеното. Simple Smile
https://mountaincrestgardens.com/crassula-ovata-tricolor-jade-plant/
и това https://potsforplants.ph/products/portulaca-hana-misteria

извадила съм ягоди и японски дюли. ако съм обещала на някого, ако не съм обещала, но искате или ако се сетите на кого съм обещавала -  казвайте, ще пращам.
Simple Smile

# 497
  • София
На мен ми прилича на Sedum Tricolor.

# 498
Тези японски дюли изглеждат много красиви в нета. Жалко че са големи цветя и няма къде да ги позиционирам Confused

# 499
трицветен седум имам. не са му толкова месести листенцата.
освен това са по-кръгли и леееко назъбени.

# 500
  • София
Тези японски дюли изглеждат много красиви в нета. Жалко че са големи цветя и няма къде да ги позиционирам Confused
Имаме такова в двора - голяма напаст е, превзема всичко. Постоянно пуска нови издънки и задушава всичко около него. Иначееедно от първите цъфтящи напролет и пчелите много го обичат, а е и красиво тогава.

# 501
вярно е това с издънките.
Sad смятам да оставя едно или две по-дебели стръкчета и да се опитам да го вдигна на дърво. виждала съм, добре изглеждаше.

# 502
  • забравих си мисълта...
Ако имате предвид този линк то то е  трицветно кълдаръмче/тученица, Tricolor Portulaca.
А Crassula ovata  е Geldbaum или дървото на парите. Не знам така ли се казва и на български.

# 503
Ваня, много ме впечатлиха отгледаните от семе шишковци, браво!

Идвам да покажа една цъфнала бегония. От 6 грудки засега само един цвят, но огромен и извънземно красив Hug

# 504
Съседка с  много ама много цветя, от които винаги ми дава ме помоли за услуга. Докато разговаряхме се загледах по  зокумите в градината и. Два  огромни засяти в земята. Загледах ги имат семена, оказа се че из градината има поникнали млади растения. Тук зимата е топла, но въпреки всичко смокините измръзнаха, сега ако си извадя от бебетата зокуми дали трябва да ги гледам в къщи ? Някой има ли опит с отгледани от семена растения?

# 505
  • София
Маги,ако има как мога да ти пратя от ахименеса.Имам едни изтърсаци които поникнаха края на август и сега трябва да ги гледам вътре,а нямам място.

# 506
Маги,ако има как мога да ти пратя от ахименеса.Имам едни изтърсаци които поникнаха края на август и сега трябва да ги гледам вътре,а нямам място.
Heart
Ако знам, че ще си дойда тази година, бих помислила как да си ги взема. Но дори да помоля мама да съдейства, не знам ще издържи ли дни пътуване добре опаковано в кутия (примерно). Сега се опитвам да видя в тукашните сайтове дали се предлага и нещо не го намирам. А наистина е много красиво.
Флокс, извънземно е много правилно определение.
Сукулентчето на Ваня не ми е познато. Каква изненада Joy

# 507
  • София
Тази сутрин забелязах, че коледничето ми вече заформя пъпки Simple Smile

# 508
  • на острова на мечтите
Скрит текст:

. Ето малко сукуленти и от мен.
Не мога да кача маслиновото дръвче. Голям файл бил.

# 509
Данилу, ти ме зашемети с тази красота!

Общи условия

Активация на акаунт