Нашите цветя - обща тема 3

• 30 300
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
MagniM, чушлетата на слънце ли ги гледаш?  Аз днес обрах от моите почти последните, има още малко, но са дребни. Цяло лято на слънце, поливах ги всеки ден, сутрин и вечер в жегите и много добре вървяха. В две изрязани 10-литрови туби по два корена са.

# 481
И на слънце, и на шарена сянка, вехнаха, изправяха се, поникваха нови листа, два корена си заминаха. Не стават и не стават.

# 482
Може пръстта нещо да не е хубава. Нищо. Догодина пак. Simple Smile

# 483
Ааа още не съм загубила надежда. Тука изкарват по 4 реколти на година, току ме зарадвали за Коледа Joy

# 484
Магни, преди няколко години сина ми имаше проект в училище да засади и отгледа някакво растение. Купих два корена люти чушки и ги засадих в една саксия, спукаха се да раждат чушлета , всяка вечер на салатата режех, на майка давах. Гледах ги на южната тераса, съжалявам, че нямам снимки, но някъде до ноември имаше чушлета Simple Smile.

# 485
Нати, мама има 10тина саксии, най-различни форми и цветове, и берат цяло лято. Даже ми е дала семена за разсад, които някъде прибрах и скрих от себе си.  Мислех че няма нищо по-лесно от отглеждането им. Обаче не. Сменях саксии, пръст, не щат и не щат. Сега си ги отглеждам до прозореца като стайна китка.

# 486
Не се отказвай, ще родят може да им трябва време да се адаптират. Смени им мястото, случвало ми се е със разни цветя полагам супер грижи за тях, и не вървят, и им сменям мястото и те тръгват като пощурели Simple Smile.

# 487
  • София
MagniM, това е Sedum nussbaumerianum Bitter.

# 488
MagniM, това е Sedum nussbaumerianum Bitter.
Благодаря! В Гугъл пише, че даже цъфтят. Да видим. Simple Smile

# 489
  • на острова на мечтите
Methy, невероятни са... Ще се захванат 🤞🤞🤞

# 490
  • София
Дано, четох за тях начини на отглеждане, ще се постарая. 🙂
MagniM, дано догодина да му видим цветовете на живо. 😍

# 491
Понеже попитах за калата. От няколко дни чета в разни руски сайтове и форуми, че грудките се вадят и прибират есента. Ако са преполяти загниват, как трябва да се обработят и прочие информация. И днес любопитството ми надделя. Разрових пръстта, честно бях готова даже да се е разкашкала. Повече от месец мина откак изсъхна и последното листо, не даде признаци да изкара ново и аз само капвам по малко вода в саксията, веднъж седмично. Грудката се оказа здрава, няма загнили участъци, само корени, поизчистих от пръстта и сега умувам какво точно да я правя. Намерих информация, че трябва да се съхранява увита в хартия, в хладилника в кутията за плодове. И март да се засади наново. Ако имате опит помагайте. Да си призная ако бях сигурна, че е в това състояние, щях да я оставя в саксията до напролет. Но сега извадена се чудя кой вариант е по-добър. Показвам ви я.
Скрит текст:
Припомням ви и каква беше.

# 492
Магни, грудката изглежда много добре. Благодаря, че сподели!
И аз се чудя какво да правя с моите. За първи път имам кали. На едната листата изсъхнаха, но започна да пуска нови млади листенца Rolling Eyes
Други две в саксия и в градината още са си зелени и свежи.
Аз мисля саксийните да ги оставя някъде на хладно както са си в саксиите, без поливане. Градинската май ще я изровя, когато стане наистина студено и мокро, и после не знам какво ще я правя Grinning Ако още е със свежи листа, и нея ще я слагам в саксия май...

# 493
Флоксче, сега и аз това се чудя. Дали да не я върна в саксията отново. С нов субстрат. Ама ако е там трябва ли отвреме на време да се полива или просто си зимува в пръстта. Отделно при нас е топло до декември, а и температурите не падат под 10 градуса през цялата зима. Сега чета, че може да зимува в дървени стърготини в кутия. Но на хладно. В съседските дворове има бели, не ги прибират изобщо. Изобщо не трябваше да я пипам май. А напролет да започна да поливам и да чакам да се събуди. Данилу има кали, доколкото помня. Дано се появи със съвет.
Идвам да се редактирам. Понеже говорих с мама. Оказа се, че тя така вади луковиците на каменното си цвете. Съхранява в хартия и в гардероба на неотопляема стая. Каза да оставя да засъхнат корените, да ги премахна внимателно, да измия, подсуша и прибера на хладно до март. Така че напролет ще я мисля пак калата.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 14:21 от MagniМ

# 494
Горда съм да ви покажа моите бебета  адениуми, пристигнаха 5 семенца от Алито но покълнаха само  две.
Много бързо се развиха и сега се пържат яко на слънце и по често вода нали са още малки.

Момичета вашите как са ?

Някой знае ли как се казва това суколентче, намерих го отчупено в практикер на стелажа с цветя ,бучнах го и то взе че се хвана

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 14:22 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт