💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 2 /08.09. - 13.09.2020/

• 73 162
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Екатерина си е лудичка, но специално в снощния спор беше права. Няма как някой да ми вика "млъкни" и да очаква друго.

# 826
напротив, според мен липсата на скрит вот е едно от малкото читави неща. Всеки трябва за знае кой гласува за него и кой - срещу него. И да се чуват мотивите. А като гласуваш скрито какво - забиваш ножа зад гърба на някого.

...
Принципно снощи Екатерина бе права, но след такова държане, аз не бих  я подкрепил. Първо крещя, после плака.
да си ходят и двамата - тя с нейната нестабилна психика, както и бай Ганьото.

# 827
...
Като номинираш двама е почти сигурно, че или ще се номинират две жени или двама мъже - както и стана.

Това стана само и единствено защото Тодор гласува за Йоанна, а не за Ева и по този начин разводни мъжкия вот. Но мисля, че вече обсъдихме много детайлно разигралата се ситуация.

Отново ще отбележа, че при един мъж по-малко при ловците и жена капитан с два гласа и правото да избира кой да спаси при равен брой гласове, ако мъжете гласуваха за една и съща жена, тя със сигурност отиваше на елиминации.

# 828
А в другия отбор където номинираха две жени защо стана? ще видите че ще продължат така да се номинират -две жени или двама мъже.
Дори да предположим, че тази вечер бяха номинирали Лазаринов и Ева, ако бяха изхвърлили Лазаринов, следващият път пак двама мъже  щяха да номинират.

# 829
А в другия отбор където номинираха две жени защо стана? ще видите че ще продължат така да се номинират -две жени или двама мъже.

Ще видим, да, нали затова гледаме Joy

# 830
Ивайло е турбо малоумник.На 25 с 5 висши се изкарва.Истински интелигентния човек,не изтъква интелекта си.Показателно е какъв комплексар е.Ако съм в едно племе с него щях да го премажа психически.В този живот обожавам,когато мъже и жени почнат да се обясняват,че техният пол е силния като този кавал.Генерализирането е признак,че си прост като дъска.

# 831
да, ще видим. за мен тази схема е погрешна. създава изкуствено конфронтация между мъже и жени.

# 832
  • София
напротив, според мен липсата на скрит вот е едно от малкото читави неща. Всеки трябва за знае кой гласува за него и кой - срещу него. И да се чуват мотивите. А като гласуваш скрито какво - забиваш ножа зад гърба на някого.

...
Принципно снощи Екатерина бе права, но след такова държане, аз не бих  я подкрепил. Първо крещя, после плака.
да си ходят и двамата - тя с нейната нестабилна психика, както и бай Ганьото.

Идеята е, че с открития вот, има много голямо значение кой след кого гласува, защото последните си правят сметка спрямо вече дадените гласове.

# 833
Този новия мъж в Ловците с очилата , да не е Чудомир ? Че изведнъж на съвета го видях с очила и после в хижата. Преди сякаш го нямаше ?!

И аз се надявах и исках вота им да е тип сървайвър , скрит. Но за съжаление , много грешки от 1 сезон , се допускат и сега. Не си взеха поука хората.

# 834
По принцип не висшето определя човека. Познавам хора, които си купиха дипломи и други, които не положиха държавен изпит, но са с прекрасен английски и навсякъде ги търсят.

@Лъвица - ами, да, разбира се, че човек трябва да си прави сметка как се държат другите спрямо него. Това е достойният начин - като ще оценяваш някого, да кажеш защо го оценяваш така и да имаш доблестта да го погледнеш в очите.  И ако ще гласуваш срещу него той ще знае, как да те преценява оттук нататък.
Иначе е много лесно - пишеш му се приятел, а гласуваш срещу него, зад гърба му. Мисля, че времето на доносите го минахме. да не говорим, че и тайният вот може да се манипулира - циганите са най-доброто доказателство.

# 835
  • София
По принцип не висшето определя човека. Познавам хора, които си купиха дипломи и други, които не положиха държавен изпит, но са с прекрасен английски и навсякъде ги търсят.

@Лъвица - ами, да, разбира се, че човек трябва да си прави сметка как се държат другите спрямо него. Това е достойният начин - като ще оценяваш някого, да кажеш защо го оценяваш така и да имаш доблестта да го погледнеш в очите.  И ако ще гласуваш срещу него той ще знае, как да те преценява оттук нататък.
Иначе е много лесно - пишеш му се приятел, а гласуваш срещу него, зад гърба му. Мисля, че времето на доносите го минахме. да не говорим, че и тайният вот може да се манипулира - циганите са най-доброто доказателство.

Не става дума за това. Ако знаеш, че Х има 3 гласа и У също, ще гласуваш за Х, защото знаеш това и искаш той да отпадне. Ако си първи обаче и си гласувал за Z, гласът ти тотално е отишъл на вятъра и се прецакан, само защото по незнайни причини (не знам как определят реда на гласува) е трябвало да гласуваш пръв. Това много променя стратегията на гласуване. Вотът може да се обявава след като е пуснат (за разлика от Сървайвър), така че не е въпросът това. Но така поставени условията, играчите не са равнопоставени - тези, които гласуват последни имат отявлено предимство, защото значт как са разпределени точките. Друга тема, колко пъти са доказвали, че нямат достатъчно акъл да сметнат гласовете Joy

# 836
Много ми е смешно като кажат: "Не рева от мъка, рева от яд".
Ами все едно, все си е реване.

# 837
Ако се направи така, че след гласуването на всеки  номиниран да му показват кой точно е гласувал срещу него  и с какви мотиви, аз съм съгласен. но ако само ще броят гласовете - категорично съм против. Всеки трябва да знае кой му е истински приятел и кой само му се пише такъв.
И пак при скрит вот има манипулации, много често единият отбор се наговаря против другият и гласуват "Ан блок" срещу един човек. Т.напр-.  Веселин, Мартин, Томас и Йоргос просто си избираха една от жените предварително. Вотът им нямаше да се промени, ако бе скрит. Двата отбора на които се разцепиха траките също се наговоряха да гласуват "анблок" срещу противник от другата фракция - например Радостина, Сашо, Ана Мария и Добрин срещу Илиян. И тук не би повлиял скритият вот. Ето сега всички жени гласуваха срещу Лазаринов. Ако мъжете бяха проявили грам интелект, щяха да се наговорят и те да гласуват срещу една жена. тук скритият вот не помага.

# 838
  • София
Ако се направи така, че след гласуването на всеки  номиниран да му показват кой точно е гласувал срещу него  и с какви мотиви, аз съм съгласен. но ако само ще броят гласовете - категорично съм против.
И пак при скрит вот има манипулации, много често единият отбор се наговаря против другият и класуват "Ан блок" срещу един човек. Т.напр-.  Веселин, Мартин, Томас и Йоргос просто си избираха една от жените предварително. Вотът им нямаше да се промени, ако бе скрит. Двата отбора на които се разцепиха траките също се наговоряха да гласуват "анблок" срещу противник от другата фракция. И тук не би повлиял скритият вот.

Двата вариант просто предлагат малко по-различни стратегии. Защото в единия случай не се разбира кой как гласувал и можеш да го играеш двоен агент, в другия нещата не стоят така. Според мен вече е въпрос на това, дали искаш да наблегнеш повече на подмолните игри и социалния аспект. (С вметката, че това е игра и няма какво толкова да се прави драма, че някой е бил излъган. Става малко като не се сърди човече.) Но това тебе не те кефи, ясно.  Открит вот един след друг обаче просто не е честен. Всеки да си посочва за кой гласува предварително и после да го обявава пред всички. Готова работа.

# 839
Истина е, че при двама номинирани в племето скрития вот няма такава сила както при един номиниран. Blindside при двама е почти нереален.

Но въпреки всичко е по-чисто със скрит вот да се гласува,даже и след това ( след края на гласуването ) всеки да има по минута да обяви за кого и защо е гласувал.

Общи условия

Активация на акаунт