ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 888
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз съм в болницата още. Утре ме изписват. Още 1-2 седмици и ние ще планираме индукция. Кръвното си играе доста. Не знам.
Не съм спокойна и доволна от цялата ми ситуация ама каквото такова. Само да сме живи и здрави дано..
Днес ми е първи ден на 36та г.с. Беб ми го мерят 3-3 и малко кг.

Честито бебе Никол Heart

# 436
Днес в 08:53 проплака моят юнак Борис 💙

Вчера рано сутринта ме събудиха болезнени контракции, които предизвикаха кърваво слузесто течение в обилно количество. Спряха на обяд, при което аз излязох на разходка и по задачки. Към 22:00 пак подновиха, докато към 02:30 станаха доста силни. В 03:00 бях в МД Варна с 4 см разкритие и мека шийка. Сложиха ми епидурална (не бих отново) и успях да поспя един час. Към 05:15 ми изтекоха водите и към 06:00 бях с 5 см разкритие. Упойката ме отпусна и понеже уж имаше още доста до началото на раждането пак ми вляха упойка. Да обаче след още два часа бях с 10 см разкритие и неистови контракции, но 0 сенситивност.

След 20-минутно напъване на бял свят се появи на-голямата ми любов! 💙🙏🏻

Имам разкъсвания и лека кръвозагуба заради кръвоизлив и съответно мега нисък  хемоглобин, така че вдигайте стойностите, докато е време 🤗

Всичко минава, но щастието после си остава! Успех и кураж на всички вас, които все още сте в очакване!

# 437
Добре дошъл на Борис! Да расте здрав и късметлия! Бързо възстановяване, Buku88 Hug

# 438
Да бъдат здрави и щастливи Никол и Борис! А на мамите бързо възстановяване! 💗💙
Аз още приемам Магнерот 2х1, защото планираме секцио и АГ ми каза да го пия до раждането, за да не тръгне по- рано бебчето. Иначе по- напред в темата бяха споменали, че е добре да се спре в началото на 9 месец, за да се избегне преносване.

# 439
  • Пловдив
Да са живи и здрави Никол и Борис Heartpulse  Blue Heart

# 440
Честити рожби, pisiana и Вики! Нека бъдат живи и здрави! ❤ Бързо възстановяване! Благодаря на всички, които споделят как е минало раждането им, преживявам вълненията с вас.
Магнезия го спрях в 37ма седмица.
Аз от два дена съм с отекли крака и лицето ми е леко подпухнало, чудя се дали да звъня на АГ по този повод или да изчакам до сряда, когато съм на тонове. Иначе стяганията не са зачестили, забелязвам, че когато съм в легнало положение дискомфорта е по-голям..

# 441
  • София
Честити да са Никол и Борис. Да растат здрави и щастливи. А на вас момичета, бързо възстановяване.

Dagny, стискаме палци у дома на спокойствие кръвното да се нормализира и юнакът сам да реши да тръгне.
Аз все още пия Магнерот и коментирахме за спиране в 36 г.с. Днес ми излезе и микробиологията, абсолютно чиста. В края на седмицата съм на тонове и прегледи и пак ще дойда на отчет.

# 442
  • Пловдив
Milvan2000, в деня, в който ме приеха в болницата, лицето ми беше като поничка по обяд, преди това по него не съм имала подпухналост /незнам дали е предвестник за нещо или съвпадение/.

# 443
Да са живи и здрави малките юнаци 👶🙏👶 Бързо възстановяване на мамите 🤱🤱

# 444
  • София
Честито Буку Heart и браво. Да ти е жив и здрав Борис!
Много полезно, че сподели какво що.

Мами да ви питам, днес ми направиха преглед за разкритие и док каза браво браво много добре за седмицата - 1см.
Ама аз като постъпвах в болницата преди 5 дни с вагинален УЗ ми казаха, че шийката ми е 4см дълга. Къде бъркам в разбиранията си: мислих, че за да имаме разкритие, шийката трябва да е скъсена? Как така има неотдръпна шийка с дължина х и същевременно има отвор към матката 1см?? Ще се радвам някой, ако ги разбира тез неща, да хвърли малко светлина.

# 445
  • Пловдив
Аз не ги разбирам, но самостоятелно бях стигнала до 5см., явно шийката ми изобщо не е била готова за раждането, защото шевовете са ми само и единствино по нея.

# 446
Честити да са Никол и Борис, да растат здрави и щастливи!
Ние определихме дата за секцио , ще бъде в 39 г.с,  имам още 2 седмици за подготовка. Чувствам се добре за сега , още шетам по задачи , не съм отекла,  кг. си седят толкова.

# 447
Дагни, исках да ти пиша преди малко, но набързо постнах. Не е в твой стил да звучиш минорно. Усмихни се, и с бебето, и с теб всичко ще е наред, вече си на финала. Понякога нещата се случват не така, както сме ги планирали, не може да контролираме всичко. По темата с шийката: днес гледах една лекция на Елена Василева, в която показа, колко е отвора на шийката в нормално състояние - сравни го с показалеца,  което е точно 1 см. Възможно е да е имала предвид, че толкова е в 9 месец, но не уточни изрично

# 448
Честито на бебетата Никол и Борис! Да са много здрави и щастливи! А на мамите бързо възстановяване!
Благодаря ви много за оказаните съвети на всички мами! Днес се обадих на докторката и малко ме стресна, като каза да мина на преглед и да си взема нещата (сакчето), че може и да се наложи да ме приемат за следене. 😬 Обаче се оказа, че няма да се налага влизане, тъй като шийката е пак на 50% скъсена и мека, а разкритието е отново на 2,5 см. Направи ехограф- бебчо е добре и не се е завъртал. Пъпната връв си е наред и кръвотоците също. Измериха тоновете и няма проблеми.  Така, че ми каза, че няма за какво да ме приема, понеже са си нормални нещата. Просто на тоновете също си имах и контракции от които доста от тях не усещах, само тези с по-голям интензитет. Каза, че трябва да имаме търпение и просто да си чакаме момента. Та сега съм щастлива, че съм си вкъщи и ми е спокойно, че днес като казах на ММ, че ще ме приемат и той горкия само дето кръвно не вдигна😄😅 Милия цял ден главата го е боляла. Явно се притесни.

# 449
  • Sofia
Относно разкритието по-нагоре. Дължината на шийката е отделно от разкритието. Дължината се измерва с УЗД, и тя се скъсява на 50%-60%-70%и т.н. след това следва разкритието. Много важно е да мека шийката и да е центрирана. Също така при първо раждащи  първо се случва скъсяването и след това разкритието, докато при второ-третораждащи и двата процеса стават едновременно(за това повечето АГ специалисти ви казват да не се мотате когато ви е е второ/трето раждане като ви започнат болките или изтекат водите) .

Общи условия

Активация на акаунт