ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 859
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви момичета.
И аз знам, че е нормален прегледа, особено че вече съм в 38ма. По ме притеснява факта, че на някой му е добре вътре, а на мама таза не е баш за 4кг размери 😄 А термина си наближава...

# 526
Sisi11 и аз така знам, а и самия преглед наистина не беше кой знае какво, просто опипване с пръсти. На мен дискомфортът ми беше веднага след прегледа заради самото съприкосновение предполагам, но вече отшумява. Притесняваме информацията за таза ми, но то ще си покаже.

# 527
Честито, Дунда, бъдете здрави и благословени ти и малката ти дъщеричка. Видях и поста ти във фб, много сте мили двете.

Към вече родилите мами - имахте ли менструални болки около събитието , може ли да се каже, че са предвестник на скорошно раждане?

За тестовете  за ковид, аз съм върл защитник да се спазват мерките, особено в лечебни заведения. Доскоро бях катерогична и за необходимостта от тестове при планов прием, че е редно да се изискват. Но монетата има две страни и предвид че дават и фалшиви резултати и няма да се правят от определени групи родилки (например малцинствата), както и при ест. раждане, то се обезсмисля. Най-много сам на себе си да си докараш беля в желанието да си угоден на обществото.
Дано Господ е с нас и всички имаме щастието да се приберем здрави с децата си вкъщи, пожелавам го на себе си и на всички вас **

# 528
Ако е само опипване, сигурно не предизвиква раждане, но може и да е по-различно. Първият път разкритието до 6 см. ми го направиха по тозш начин, защото окситоцинът никаква работа не свърши. Вторият път ми правиха преглед за разкритие в 10 сутринта и в 22.30 вечерта родих. Да не се правят докторите, много добре знаят как да натиснат и провокират раждане. Иначе, ако се пипа внимателно, сигурно нищо няма да се случи, но аз лично този късмет не съм го имала

# 529
JayRay, честит Йордан, Дунда, честита Моника! Да са ви спокойни и здрави рожбите, да си се гледате с радост и по-бързо у дома! 💐🐣💞

# 530
Здравейте момичета,

минавам и аз за отчет.В 37+1 бебето тежи 3470,като миналата седмица беше 3480.
Според Аг няма нищо притеснително в това,че за седмица не е наддал,но аз нали съм си паникьорка,пак се филмирах.Думите на доктора бяха;”Машалааа голямо бебе”Наистина ли си нося гигантче?Simple Smile)
Колко тежат вашите мъжки рожби?
Терминът ми е за 20.10,но поради стара операция на миомен възел,плюс размерите на бебо и това ,че е с пъпна връв около вратлето ще съм планирано секцио.

След прегледа бях на семинар,в който говореха за замръзяване на стволови клетки.За гр.Пловдив става въпрос-Тъканна банка Селена Целс и ме накараха да се замисля по-въпроса..

Какво ви е мнението за съхранението и вие ще съхранявате ли стволови клетки и към коя банка сте се насочили?

# 531
Pandy-iv, ние няма да съхраняваме, поради ред нефинансови причини. Не се притеснявай за измерването. Аз бях на видеозон в понеделник. Предходният ми беше преди 3 седмици и я бяха изкарала 2900 гр. В понеделник обаче я изкараха 3700 гр. Понеже е значителна разликата, АГ поиска от акушерката информация през кой персентил е мерила корема предния път. Каза й, измери го пак и веднага теглото падна на 3500 гр. Това идва да покаже колко относително е това измерване

# 532
  • София
Дунда, честито бебче! Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

На мен бебето на ехото го мериха 3650, роди се 3250 така, че спокойно. Може хич да не е толкова голямо колкото ви казват.
А таза ми го мериха с някакъв уред чак при постъпване в болницата. Не е нищо особено, тип пергел е уреда и те си гледат някакви размери.

Ние се чудихме за съхраняването, отказахме се поради многото разнообразни мнения. Мислихме да дарим клетките, но по стечение на обстоятелствата не успяхме да уредим нещата, а в самия ден дори не можех да мисля за това.

Иначе ние чакаме живот и здраве събота да ни изпишат. Засега кърменето не се получава, ядат си АМ и по цял ден са си при нас. Взимат ги вечер. Малко е трудно ставането и обслужването след секцио, но ние сме три в стая и си помагаме много. Ако някой се чуди дали да е сам - определено не препоръчвам Grinning

# 533
  • Пловдив
PetyaH, родих със стафилококи, лекарите в болницата дори не ги отразиха. Чакам да ми минат лохиите да се чуя с АГ да пуснем нова микробиология.

За вредата от носенето на маските се коментира почти от началото на ковид, но малко хора вярват, че е така.

Аз нямах никакви болки и контракции през бременността, имах стягания да речем в 5 или 6 месец и то единични. Към 4:30 се събудих от водите, чак към 20ч., може би получих все едно менструални болки и от 22 до след полунощ си засичах контракциите.

Предизвикването на раждането не е просто да ти бръкнат за да установят разкритието.

Pandy-iv, моя уж вървеше едър и малко напред роди се 3150 /което за мен си е под норма/

Таза и корема и на мен при постъпването в болницата ми го мериха с това подобие на пергел, преди това никога не сме коментирали със следящата таза ми.

И ние не сме съхранявали стволови клетки/пъпна връв и т.н., едно че на този етап нямаме тези пари, второ че някак не ми се струват много изпипани нещата поне от това, което чух по време на лекции и прочетох из брошури и форуми.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 18:51 от Десиссслава

# 534
При мен сутринта на прегледа ми казаха около 3 кг, без повече подробности. Роди се 2980 т.е. точни размери.
Тест за Ковид не ми направиха, въпреки че бях планово секцио. Утре ще пуснат таткото на посещение, сама съм в стая.

# 535
Десиссслава, благодаря за успокоението, точно такова нещо ми откриха и сега борба :Д

Честито на всички родили, да са живички и здравички. Аз започнах все повече да се шашкам какво предстои, най ми е гадно като не знам Grinning Но ще се разбере, няма как.

Имаше едни лекции из фейсбук за тези стволови клетки, колко пъти ги изгледах, но не мисля да съм от хората, които ще го направят.

# 536
Pandy и ние решихме по ред причини да не съхраняваме стволови клетки.
Бебо сега в 38ма го измериха 3700/800, миналата седмица 3500. Гледат с хубав апарат, но знам ли.
Аз съм била едро бебе (4150), брат ми също. Снаха ми роди на 29.09, момиче 3800...та явно в нашето семейство има някаква тенденция на пухкавост 😄
На една от последните снимки дето си ги взех, аз зяпам в нослето му и викам леле взел е моя нос (имам широк нос), АГ ми вика какво гледаш нослето виж ги тези бузки ☺️

# 537
Я кажете за тези други, различни от финансови причини за стволовите клетки? Не съм разучила, защото при нас причината да не съхраним е финансова.

За предизвиканите прегледи от вагинални прегледи имам приятелка, която беше при д-рка от Правителствена б-ца, която редовно прилагала този "номер", за да е наясно кога ще тръгне раждането...

# 538
Аз съм юрист и съм проучвала подробно условията на Future Health преди година за кумата ми. Двуезичен договор , с лош превод на бг., неясни и противоречиви клаузи и условия, триста уговорки за избягване на отговорност от тяхна страна при погубване или повреждане на клетките, липса на адекватни гаранции какво става с тези клетки, ако фирмата, с която сключваш сега договора, изпадне в несъстоятелност и изчезне от правния мир, или при форми на преобразуване...неяснота изобщо с кого договаряш, договорът на страната на изпълнителния се подписва от три лица, без посочена длъжност или представителна власт.
 Свързах се тогава с тяхната юристка, зададох й няколко конкретни въпроси, на които не благоволи да отговори по същество, а ми нахвърля общи приказки в пространството, че си имало нормативна база и ала бала, не съм разбирала от медицинско право. Договорът има сила на закон и ако е зле скалъпен, нормативната база не ме успокоява. Останах с впечатлението , че договорът не подлежи на промяна , или приемаш или не, както и че не им се занимава с клиенти, които много питат, предпочитат да дойде следващия.
След това гледах мисля на Афродита , може да бъркам, мина доста време-бяха значително по-грамотни и ясни, но просто като знам каква ни е съдебната система и че не се знае след н на брой години тази фирма ще я има ли изобщо...абе още тогава си казах, че аз самата не бих го направила. При неизпълнение какво следва-искове и дела с години, а на теб тези клетки ти трябват сега и веднага (не дай си Боже нали) , не като приключи делото.

# 539
  • София
Идвам на отчет след преглед в 36 г.с. + 3 дни. Младежът е добре, тежи 2,800 кг., стои си с главата надолу, околоплодните води са в норма. Спирам магнезия, защото според лекаря за момента няма изгледи за раждане, то има и време де.
Да се похваля снощи съм спала 11 часа само с едно събуждане до тоалетна. Направо си мечтая и тази вечер да е така.

Общи условия

Активация на акаунт