Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 301
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
При мен с амх 4,9 имаше 29 фоликула, не съм имала никакви проблеми след пункция, дори докторите не са коментирали за хиперстимулация или нещо подобно, просто ми казваха, че имам голям резерв. Нито съм спазвала режим ,нито нищо, след пункцията станах и си тръгнах. Имах леки придърпвания при ходене по малко нужда, но след ден мина.

Аз също минах леко, но на тръгване една сестра ме плашеше как при над 25 фоликула ще се върна пак на другия ден и ще ме приемат в отделението. Щяла съм да се издуя и т.н.  Бях втрещена и само това трябваше да чуя. Изобщо как смеят в такъв момент да стресират толкова. То не ти стигат притесненията. Та не се върнах в отделението.
Ако е в България ,изобщо не ме учудва ,че така да ви казали и са ви наплашили. Аз бях в клиника в Истанбул и изобщо даже не ми споменаваха за хиперстимулация.

Да в Бг и най -  интересно, че мойта докторка и асистентката и просто ми дадоха съвети и прегледаха супер спокойно,  а тази дето ме наплаши беше от отделението и на изпроводях ми ги наговори.

# 121
Не пребебрегвайте думите, че може да се издуете и т.н. Не са искали да ви наплашат! Аз след изкарани 22 яйцеклетки, последва хиперстимулация от което бъбреците ми спряха да работят сами. От там нататък не искам да си спомням кошмар, който преживях една седмица в болница, докато започна сама да отделям урина без катетър. Аз също се чувствах добре първите два дена след пункция, но после дойде кошмарът. Кожата ми от гърдите до петите щеше да се пръсне от вода. Имаше и риск водата да навлезе и в белите ми дробове. Пазете се.

# 122
Не пребебрегвайте думите, че може да се издуете и т.н. Не са искали да ви наплашат! Аз след изкарани 22 яйцеклетки, последва хиперстимулация от което бъбреците ми спряха да работят сами. От там нататък не искам да си спомням кошмар, който преживях една седмица в болница, докато започна сама да отделям урина без катетър. Аз също се чувствах добре първите два дена след пункция, но после дойде кошмарът. Кожата ми от гърдите до петите щеше да се пръдне от вода. Имаше и риск водата да навлезе и в белите ми дробове. Пазете се.
Оххх звучи ужасно.

# 123
Започвам доста да се плаша от тази хиперстимулация. Изобщо не е шега работа това със задържането на течности, отказ на бъбреци и т.н. Доктора ми каза че с АМХ между 1 и 3 е по вероятна хиперстимулация, а моят е 1.5 . Да ни пази Господ само и да ни даде така чаканите от нас бебчета

# 124
Започвам доста да се плаша от тази хиперстимулация. Изобщо не е шега работа това със задържането на течности, отказ на бъбреци и т.н. Доктора ми каза че с АМХ между 1 и 3 е по вероятна хиперстимулация, а моят е 1.5 . Да ни пази Господ само и да ни даде така чаканите от нас бебчета

Наистина ли за антимюлеров 1 ти е казал така. Странно. Аз си мислих, че само с високия антимюлеров сме рискови. Моя е над 10.

# 125

Наистина ли за антимюлеров 1 ти е казал така. Странно. Аз си мислих, че само с високия антимюлеров сме рискови. Моя е над 10.
Аз така разбрах. Док ме увери че ще се постарае да избегне хиперстимулацията. И аз гледам да не мисля много за това, успокоявам се, в следващия момент се страхувам. Абе шантава работа. А съм още в началото на Декапептила 🙂

# 126
Момичета, бихте ли ми препоръчали добър мамолог в София? Искам профилактично да се прегледам. Имам една къса стимулация, със ЗЕТ, още чакам за трансфер, но имах големи болки в гърдите по време на стимулацията. Вие колко често се преглеждате? Аз досега съм ходила само 2 пъти и то заради задължителните специалисти, включени в профилактичния годишен пакет на фирмата, в която навремето работех. Искам да стана по-отговорна в това отношение, а не познавам добър специалист. Благодаря!
Др.Гемеджиев във първа АГ Света София,завеждащ мамология.
Много е добър.

# 127
От последната доза Гонал и първата Цитродит много ми се вие свят. Снощи едва се добрах до тоалета, а при предната стимулация нямаше такова нещо.

# 128
Напълно подкрепям мнението за хиперст.Според мен и изварата е леко нещо ...Още на 1вото ин витро бях в 1 стая докато чакам за пункция с момиче със система,заради хиперст.Имаше 15яйцекл.и към 10ембриончета,върнато 1 заради хиперст.и преглед всеки ден.Аз съм от Варна,тя се бе върнала от Бургас в клиниката,заради хиперст.Няма как да знаеш как ще реагира организма ти и трябва да си подготвен.Доста й бе тежко и я бе страх,но накрая си имаше момиченце още от този опит, а моят бе биохимична бр.Тогава акушерката в екипа й каза да не плаче и че животът е риск, трябва да вярва.Бяха с мъжки фактор,млади хора на към 25год.,но яйчниците й реагирали бурно на стимулацията.

# 129
  • Варна
Здравейте ☺️
Днес бях на преглед и попитах доктора за течността в корема ми. Той ми отговори, че заради стимулацията стените на кръвоносните съдове са станали пропускливи и в корема ми има кръв, но се старае да ограничи количеството. Признавам си - вече ме е страх.
Направиха ми кръвни изследвания и ми сложиха Цитротид. Дадоха ми две инжекции Декапептил, които да си сложа в 20:30 и на 22.09 в 8:30 ще ми е пункцията. Веднага след нея ми каза, че ще ни се направят някакви вливания, за да ми стабилизират организма. До тогава ми каза да пия всички лекарства, протеина, както и да ям млечни храни и ми забрани всякакви движения. Каза ми да лежа, за да си пазя яйцеклетките.
Това е от мен. На всички момичета пожелавам успех ☺️☺️☺️
Още веднъж благодаря за отговорите.

# 130
Здравейте започнах стимулация, но пропуснах да попитам лекарят дали да спирам витамините които приемам.
Вит Д и фолиева.
Та вие знаете ли дали пречат на стимулацията?

# 131
  • Варна
Здравейте започнах стимулация, но пропуснах да попитам лекарят дали да спирам витамините които приемам.
Вит Д и фолиева.

Доколкото знам от моя доктор, не трябва да се спират витамините ☺️

# 132
Даже са полезни🥰

# 133
Вит Д и фолиева.

И при предишната и при настоящата ми казаха да си ги пия. Дори преди предходната ми беше увеличила дозата на фолиевата точно преди пункцията.

# 134
Аз пих омега 3 и вид. Д, но докторът ми каза да ги спра и остана само фолиевата. Каза че лятото не е необходимо да се пие вит. Д

Общи условия

Активация на акаунт