Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 306
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,

на 22.09 евентуално ще започна стимулация. Ние сме с мъжки фактор. Съпругът ми е с азооспермия... Sad  Преди месеци му правиха биопсия. Имаше много сперматозоиди, но не успяха да замразят, тъй като не са били с добро качество. В момента пие Полукс Форте.
 За да изкараме сперматозоиди ще му правят още една биопсия в деня на трансфер.
Обаче ме притеснява, че е възможно да не се извадят качествени сперматозоиди...
При такава ситуация ни предлагат два варинта:
1. Да замръзим яйцдеклетките /ако има такива/
2. Предварително да сме избрали донор, за всеки случай.

В тази ситуация, как бихте процедирали... Sad
Съпругът ми със сигурност няма да е много щастлив от мисълта за донор... Не знам какво да направя.,
Здравей, аз в момента правя физиотерапия за яйчниците, защото не изкарвам яйцеклетки и в центъра в който я правя , има страхотен специалист по иглотерапия. Преди два дни точно си говорихме с нея какъв страхотен ефект има при мъжете с азоспермия иглотерапията, прави се около 3 месеца и дори ми показа две спермограми преди и след и разликата беше удивителна. При мен нямаме проблем с мъжкият фактор, но мисля, че не е лошо да опитате ако те интересува пиши ми на съобщение ще ти изпратя контакт с центъра за да не правя реклама тук(не знам дали е позволено) ако пък админа реши ,, че няма проблем да ми каже и ще пусна направо тук контактите.

# 106
Здравейте,

на 22.09 евентуално ще започна стимулация. Ние сме с мъжки фактор. Съпругът ми е с азооспермия... Sad  Преди месеци му правиха биопсия. Имаше много сперматозоиди, но не успяха да замразят, тъй като не са били с добро качество. В момента пие Полукс Форте.

Съпругът ми със сигурност няма да е много щастлив от мисълта за донор... Не знам какво да направя.,
Здравей, аз в момента правя физиотерапия за яйчниците, защото не изкарвам яйцеклетки и в центъра в който я правя , има страхотен специалист по иглотерапия. Преди два дни точно си говорихме с нея какъв страхотен ефект има при мъжете с азоспермия иглотерапията, прави се около 3 месеца и дори ми показа две спермограми преди и след и разликата беше удивителна. При мен нямаме проблем с мъжкият фактор, но мисля, че не е лошо да опитате ако те интересува пиши ми на съобщение ще ти изпратя контакт с центъра за да не правя реклама тук(не знам дали е позволено) ако пък админа реши ,, че няма проблем да ми каже и ще пусна направо тук контактите.
Здравей, извинявам се, но не мога да ви изпратя съобщение, защото сте ги забранила. Бихте ли ми изпратила контактите на центъра за иглотерапия.

# 107
Здравейте,

на 22.09 евентуално ще започна стимулация. Ние сме с мъжки фактор. Съпругът ми е с азооспермия... Sad  Преди месеци му правиха биопсия. Имаше много сперматозоиди, но не успяха да замразят, тъй като не са били с добро качество. В момента пие Полукс Форте.

Здравей, извинявам се, но не мога да ви изпратя съобщение, защото сте ги забранила. Бихте ли ми изпратила контактите на центъра за иглотерапия.

Забранила ли съм ги, много странно опитах се да видя но не намерих от къде мога да го оправя това , ако някой знае да помага😂
Центърът е “Медицински център Salus”
0884736673 / 029613144
Гергана Марковска е специалиста с иглотерапията, намира се в Симеоново някъде около 1 км след като се мине моста на околовръстното на главният път е . Направете си една консултация с нея и ще ви обясни всичко. Аз съм много доволна от всички процедури , които правя в момента , дори и тока който ми бият на яйчниците е приятен 😜

# 108
Каква е цената на една процедура?

# 109
Каква е цената на една процедура?
Ами не знам със точност защото аз правя пакет от 6 различни неща плюс иглотерапията като процедурите са ми и за яйчниците и отделно за диаковата херния на врата която имам 15 дни на ден по около 2-3 часа трае всичко и съм платила 1400 лева , но аз живея в чужбина и исках да ходя всеки ден. Само иглотерапията , която е за мъжете със спермален проблем мисля , че е 50 лева на процедура и може би два пъти седмично трябва да се прави, но не съм сигурна просто за ориентир ви казвам това което сме си говорили там. При спермален проблем не е хубаво всеки ден да се прави защото е с натрупване и за това е около 3 месеца целият курс.

# 110
Здравейте,

на 22.09 евентуално ще започна стимулация. Ние сме с мъжки фактор. Съпругът ми е с азооспермия... Sad  Преди месеци му правиха биопсия. Имаше много сперматозоиди, но не успяха да замразят, тъй като не са били с добро качество. В момента пие Полукс Форте.

Здравей,

много ти благодаря. Видях, че си напила данните. Ще се свържа с центъра.
БЛАГОДАРЯ и УСПЕХ!

# 111
  • Варна
Здравейте, момичета : )
Понеже отдавна бях писала да се представя.
На 27 години съм. Миналата година преживях извънматочна бременност и се наложи да ми отстранят лявата тръба. След това стигах до положителни тестове, но не и до регистриране на бременност. Май месец си направих цветна снимка и резултатът беше запушена дясна тръба. Насочиха ме към Инвитро. Направиха ми генетичните изследвания и разбрах, че имам Хетерозиготен носител на R506Q. АМХ беше 5. Казаха, че имам лека Поликистоза. Витамин Д ми беше ниско 14,54ng/mL.
След различни проблеми, приеми на хапчета и вагинален крем стартирахме процедурата по къс протокол на 12.09 с Гонал Ф  по 150. Едновременно с него пия Еутирокс 25 ( по 1 на ден), НатАспина Х ( 2 пъти  по 1) и Прегнакеър (по 1 на ден).
Първите два дни нищо не усещах, но от третия ден се запона гадене, подуване на корема и болка в корема. В сряда ме прегледаха и ми направиха изледвания на хормоните. Резултатите от изследванията ми са: LH - 7.78mIU/ml; Estradiol -  2376.00pg/ml; Progesteron - 0.452mg/ml. Каза ми да не правя никакви физически натоварвания и да пия повече вода. В следствие на изследванията и прегледа ми намалиха Гонал Ф на 100 и ми добавиха Цитротид да си слагам до вчера, т.е. за три дни.
Днес бях на преглед и докторът каза, че положението не е добро, защото имам над 40 фоликула, както и течност в корема. Каза, че най-вероятно ще правим ЗЕТ и че пункцията ми ще бъде над 1 час най-вероятно, заради големия брой фоликули. Каза ми, че знае колко много искам всичко да приключи, но за него е по-важно аз да съм жива и здрава и за това след като е сигурен как ще ми реагира организмът ще прецени дали ще има трансфер. Прати ме да си направя още един бърз тест за Ковид 19, както и да ми дадат още една инжекция Цитротид. Каза ми да си купя и IsoMilk на Biogame и да го пия по 5 пъти на ден по 1 лъжица и 200гр вода. И да започна да ям предимно млечни храни.
Утре съм отново на преглед. Ще ми пусне изследвания на хормоните и ще видим какво ще се случва.
Много се претисних, момичета.
Над 40 фоликула не са ли прекалено много и не се ли води вече свръхстимулация? Четох ефектите при различните нива на стимулацията и по мои изчисления съм между лека и средна хиперстимулация. Ако е лека пише, че може да мине без хоспитализация, но ако е средна трябва да е с хоспитализация. Претисняваме фактът, че преди пунция се бие инжекция с ЧХГ и след самата пункция може да се отключат по-серизоните проблеми, които могат и да са фатални. Претисняваме и фактът, че може отново да има извънматочна бременност, а много трудно го преживях.
Моля за съвет или успокоение от някоя друга дама, която е преживяла нещо подобно. Какво направиха докторите и какво се случва в такъв слувай? Какво е усещането след като премине пункцията? Тази течност има ли възможност сама да се абсорбира? Изобщо, всичко което ми кажете ще ми е от полза.
Много Ви благодаря предварително.
И успех на всички : ))

# 112
Мадлен, всичко ще е наред. Само следвай съветите на лекаря. Междувременно хапвай и извара. Тя помага също, често момичетата споделят из форума.
Доста фоликули са, но те са си били много още преди да започнеш стимулация. Не мисли за хоспитализация, доктора ще прецени ако има нужда, но наистина е добре да отложите за ЗЕТ, а не свеж. Организма ще си почине и след това ще е готов да приеме ембриончето/ембриончетата.
Аз също нямах свеж трансфер поради висок естрадиол, но пък първия ми ЗЕТ е успешен. В момента съм в 15гс.
Успех! Дано имате много качествени яйцеклетки и прекрасни ембриончетата след това!

# 113
Мадлен, много са си фоликулите, при положение, че си много млада и с АМХ 5, защо се е стигнало до тук.Явно стимулацията не е била добре преценена. Но както и да е, яж извара, направи си айрян, печено пилешко, риба. Почни от сега, за да може организма да  почне да се чисти. Успех.

# 114
Наистина много фоликули за 5 АМХ. Аз при Антимюлеров 10 имах над 25. На мен док.ми каза , че е абсурд да се връща ембрион същия месец , че има опасност за мен. След пункцията ми вляха венозно протеин. И после ми изписа Фризобин - шейкчета, ядох извара и пих телешки больон. Слава богу не получих хиперстимулация. Сега ( вторият опит )дори ще стартираме с по - ниски дози. Да видим, то няма гаранция как ще реагирам.

# 115
  • Варна
Orenda90, честито за бебчето Simple Smile Пожелавам ти безпроблемна бременност и леко раждане.
Orenda90, Ani8314, Kari_Di, благодаря Ви момичета за съветите. Ще отида да си купя извара. Не я харесвам особенно, но щом помага ще я ям. Иначе пия доста вода, айрян, ям сирене, кашкавал, яйца.
Kari_Di, след като мина пункцията оставиха ли те да лежиш в болницата за вливането или постоя само няколко часа?
Успех на всички и още веднъж благодаря на всички Simple Smile

# 116
Orenda90, честито за бебчето Simple Smile Пожелавам ти безпроблемна бременност и леко раждане.
Orenda90, Ani8314, Kari_Di, благодаря Ви момичета за съветите. Ще отида да си купя извара. Не я харесвам особенно, но щом помага ще я ям. Иначе пия доста вода, айрян, ям сирене, кашкавал, яйца.
Kari_Di, след като мина пункцията оставиха ли те да лежиш в болницата за вливането или постоя само няколко часа?
Успех на всички и още веднъж благодаря на всички Simple Smile
Не, не само дакато ми изтече системата. Няколко часа.

# 117
При мен с амх 4,9 имаше 29 фоликула, не съм имала никакви проблеми след пункция, дори докторите не са коментирали за хиперстимулация или нещо подобно, просто ми казваха, че имам голям резерв. Нито съм спазвала режим ,нито нищо, след пункцията станах и си тръгнах. Имах леки придърпвания при ходене по малко нужда, но след ден мина.

# 118
При мен с амх 4,9 имаше 29 фоликула, не съм имала никакви проблеми след пункция, дори докторите не са коментирали за хиперстимулация или нещо подобно, просто ми казваха, че имам голям резерв. Нито съм спазвала режим ,нито нищо, след пункцията станах и си тръгнах. Имах леки придърпвания при ходене по малко нужда, но след ден мина.

Аз също минах леко, но на тръгване една сестра ме плашеше как при над 25 фоликула ще се върна пак на другия ден и ще ме приемат в отделението. Щяла съм да се издуя и т.н.  Бях втрещена и само това трябваше да чуя. Изобщо как смеят в такъв момент да стресират толкова. То не ти стигат притесненията. Та не се върнах в отделението.

# 119

Аз също минах леко, но на тръгване една сестра ме плашеше как при над 25 фоликула ще се върна пак на другия ден и ще ме приемат в отделението. Щяла съм да се издуя и т.н.  Бях втрещена и само това трябваше да чуя. Изобщо как смеят в такъв момент да стресират толкова. То не ти стигат притесненията. Та не се върнах в отделението.
Ако е в България ,изобщо не ме учудва ,че така да ви казали и са ви наплашили. Аз бях в клиника в Истанбул и изобщо даже не ми споменаваха за хиперстимулация.

Общи условия

Активация на акаунт