Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 030
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета, моята втора стимулация по къс протокол я започнах преди 7 дни и днес ми беше първия преглед от началото и ,за съжаление два от фоликулите са достатъчни големи за овулация -единия е 21см другия е 19 см ,останалите са по 11 см както би трябвало да са всички в тоя момент . Все още очаквам какво ще ми кажат ,че ще правим от тук насетне но понеже не мога да си намеря място от притеснение реших да попитам и вас какво мислите ,защото чувствам как и този опит е обречен на провал , благодаря ви предварително.
Здравей, mackata03,видях,че никой не ти е отговорил и реших да те успокоя и аз бях като теб и при 2те си симулации към 7 ден 2 от фоликулите бяха по 19-20мм.,а другите бяха все още на 11-13мм.Така се получава за съжаление,до деня на пункцията някои от яйцеклетките ще са презрели(при мен от 6 извадени,2 бяха презрели),но няма какво да се направи.Важното е все пак да има и добри,при мен от останалите 4Я три се оплодиха и 2 върнахме на свеж трансфер,а 1 замразихме и по-късно направих ЗЕТ.Не се отчайвай,а бъди позитивна,дано да извадите хубави яйцеклетки и да се похвалиш с + резултат.
iren11,не искам да те притеснявам,но 27,5 % фрагментирани сперматозоиди не е никак малко,нормата е до 15%,като над 30% се води тежка степен.Понеже и  ММ беше с висока фрагментация(1вия път 67%,след 3 месечно лечение 24%) ни препоръчаха МАКС(техника за отстраняване на фрагментирани сперматозоиди).Питайте правят ли във вашата клиника,доплаща се,но не помня точно колко.За кариотип не зная,нека някой който е правил изследването се включи.Успех.

# 586
Кремкарамел за съжаление в клиниката не правят нито ИМСИ, нито МАКС. Иначе нормите ги знам. ММ се опитва да спре цигарите, които вредят и приема повечко антиоксиданти. Ще видим какъв ще е ефектът.

# 587
Момичета, а каква е морфологията на мъжете ви с такава фрагментация?
Преди време исках да правим и лекарката на мъжа ми каза: "Няма смисъл, то с тази лоша морфология, ще е зле". Но явно има значение, защото явно ИКСИ може и да не е достатъчно.

# 588
Момичета, а каква е морфологията на мъжете ви с такава фрагментация?
Преди време исках да правим и лекарката на мъжа ми каза: "Няма смисъл, то с тази лоша морфология, ще е зле". Но явно има значение, защото явно ИКСИ може и да не е достатъчно.
Не е задължително при лоша морфология да е висока ДНК фрагментацията.

# 589
Тери, ние сме с 1% морфология и 25% фрагментирани. Ще видим като стигнем до пункцията дали може да направим и МАКС към Имси-то, понеже имало показания за МАКС и не винаги можело (май трябва да има повече сперматозоиди като количество, за да може да се направи МАКС).

# 590
ММ е с 0,5% добра морфология, но общия брой на сперматозоидите е над 23 мил.на мл или нещо такова. Фрагментация не сме правили, бяхме с МАКС +ИКСИ, до платихме 250 лева.

# 591
Моят мъж е с морфология веднъж 1%, 2%, 3%, месец преди второто инвитро 5% и на деня на пункция явно пак е било нещо от рода на 1-2%, защото ембриологът каза, че са зле нещата, особено морфологично. Количество поне има. Но това са вече три години постоянно различни лечения, операция Варикоцеле, почти не мърдат показателите.

# 592
Момичета днес бях на ендокринолог изписа ми елтирокс 0. 50.за тсх 3.2. Как мислите ще успея ли за 2 сед да го сваля на 2.😊

# 593
Момичета днес бях на ендокринолог изписа ми елтирокс 0. 50.за тсх 3.2. Как мислите ще успея ли за 2 сед да го сваля на 2.😊
Явно е или до човек, или до причини. Аз го свалих с половин доза, но при мен обичайно си е под 2 и според док от хормоните се е качил, но в другата тема писаха момичета, при които има по-бавно понижаване.

# 594
Здравейте, моля за коментар на следните резултати преди пункция: Естрадиол 402, LH 36. 11-и ден от цикъла, 1 фоликул 18мм, лигавица 9мм.

# 595
TSH много бързо се повлиява, аз от 7 го свалих на 1,5 за около 35 дни.

# 596
И аз мисля,че ще го свалиш за това време.До организъм е,но често се сваля бързо.Аз съм след операция без щитовидна, месец след прием на 100 падна под 2, после бях на 75 при тсх 1.2 започнах икси, качи се след полож тест до 8.6,но го овладяхме веднага,още на 10тия ден след трансфер бях със 100-100-125доза и вече се следях през бр-та до края.🥰

# 597
Моето тсх беше 1.98 имах биохимична и най вероятно тогава се е качили. Сега края на ноември стартирам стимулация и пуснах информативно тсх и видях че се е качило, за което въобще не очаквах. Надявам се да спадне. Все пак е в нормите, но до сега не съм приемала ллтирокс и нз как ще ми повлиае.силно се надявам този опит да е моя. ❤️

# 598
Моето тсх беше 1.98 имах биохимична и най вероятно тогава се е качили. Сега края на ноември стартирам стимулация и пуснах информативно тсх и видях че се е качило, за което въобще не очаквах. Надявам се да спадне. Все пак е в нормите, но до сега не съм приемала ллтирокс и нз как ще ми повлиае.силно се надявам този опит да е моя. ❤️
При стимулация се вдига, при трансфера също и при положителен тест също. До сега не ти се е налагало да приемаш хормон защото е в норма според ендокринолозите, но само по ТСХ не може да се съди дали наистина няма проблем с ЩЗ, прави се пълен Щ панел + ехография. Най вероятно няма нищо притеснително и ще пиеш подържаща доза от 0,25 по време на бременността, но е добре да се провери. Успех!

# 599
Здравейте момичета, моята втора стимулация по къс протокол я започнах преди 7 дни и днес ми беше първия преглед от началото и ,за съжаление два от фоликулите са достатъчни големи за овулация -единия е 21см другия е 19 см ,останалите са по 11 см както би трябвало да са всички в тоя момент . Все още очаквам какво ще ми кажат ,че ще правим от тук насетне но понеже не мога да си намеря място от притеснение реших да попитам и вас какво мислите ,защото чувствам как и този опит е обречен на провал , благодаря ви предварително.
Здравей, mackata03,видях,че никой не ти е отговорил и реших да те успокоя и аз бях като теб и при 2те си симулации към 7 ден 2 от фоликулите бяха по 19-20мм.,а другите бяха все още на 11-13мм.Така се получава за съжаление,до деня на пункцията някои от яйцеклетките ще са презрели(при мен от 6 извадени,2 бяха презрели),но няма какво да се направи.Важното е все пак да има и добри,при мен от останалите 4Я три се оплодиха и 2 върнахме на свеж трансфер,а 1 замразихме и по-късно направих ЗЕТ.Не се отчайвай,а бъди позитивна,дано да извадите хубави яйцеклетки и да се похвалиш с + резултат.
iren11,не искам да те притеснявам,но 27,5 % фрагментирани сперматозоиди не е никак малко,нормата е до 15%,като над 30% се води тежка степен.Понеже и  ММ беше с висока фрагментация(1вия път 67%,след 3 месечно лечение 24%) ни препоръчаха МАКС(техника за отстраняване на фрагментирани сперматозоиди).Питайте правят ли във вашата клиника,доплаща се,но не помня точно колко.За кариотип не зная,нека някой който е правил изследването се включи.Успех.
Изключително съм благодарна за отговора и се чувствам длъжна да споделя какво се случи с мен на втория ми преглед днес . След първия преглед ми намалиха дозата на лекарството и днес установиха , че няма никакво развитие на фоликулите, те изобщо не са променили размера си от последния път . По лошото е ,че тоя петък ми назначиха пункцията ,която явно ще бъде на два фоликула:disappointed_relieved: Стискам палци на всички в групата да завършим с положителни резултати ,ние го заслужаваме:hugs:

Общи условия

Активация на акаунт