Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 035
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Рисковете от хормоналните стимулации са ясни... Но всеки решава за себе си докога да се подлага на тях и колко да рискува здравето си. Но с постоянно наблюдение на гърди, ендометриоза, яйчници....всичко е лечимо Yum

# 571
Здравейте момичета, моята втора стимулация по къс протокол я започнах преди 7 дни и днес ми беше първия преглед от началото и ,за съжаление два от фоликулите са достатъчни големи за овулация -единия е 21см другия е 19 см ,останалите са по 11 см както би трябвало да са всички в тоя момент . Все още очаквам какво ще ми кажат ,че ще правим от тук насетне но понеже не мога да си намеря място от притеснение реших да попитам и вас какво мислите ,защото чувствам как и този опит е обречен на провал , благодаря ви предварително.

# 572
Момичета, след неуспешен първи опит сме с тежък мъжки фактор. Сега преди втори опит пуснахме днк фрагментации и резултатът е 27.5 . Не е много добър , но не е и прекалено лош, доколкото виждам. Не сме пускали кариотип и док не ни е казал нищо за него. Доколко е важно да го пуснем преди новата процедура, защото гледам , че турските клиники го искат още на 1 преглед?

# 573
Рисковете от хормоналните стимулации са ясни...

Аз всъщност нямам представа какви са и затова е постът ми. Нито какви са рисковете, нито какво да предприема. Не успяхме да обсъдим нищо, защото бях без час и бързаше супер много, даже не знам кога трябва да се видя пак с нея...Знам само кога и колко да слагам от Гонал-а и след 5 дни какви хормони да пусна и после какво? И трябва ли да ги следя тези гърди? И какво може да им стане като имам кисти? И трябва ли да спра Достинекс-а. Като цяло след 5 мин в кабинета излезнах объркана, седнах на пейката и ревнах.

# 574
Krist_ti, не са малко жените, които от Естрофем имат проблем с гърдите. Съответно при ЗЕТ го правят на ЕЦ. Но ти си в стимулация, само лекар може да ти  каже как ще процедирате.

# 575
Репродуктивните доктори не обясняват много много за евентуални проблеми след години. Затова се ходи редовно на мамография, ехомамография, проследяване за ендометриозни кисти ..., дори на онкогинеколог. По принцип всяка жена, особено след 40 г. трябва да го прави, но такива като нас, с толкова допълнително внесени хормони, сме длъжни да се следим редовно.

# 576
Привет,  преглед на гърдите е едно от нещата, които направихме преди втората ми стимулация и първа при сегашния ми лекар.
Не бързай да изпадаш в паника, най-добре намери начин да се чуеш с лекарката си. Но при положение, че сте почнали вече стимулацията, най-вероятно няма как и смисъл да се спре.
Според това, което ми обясни моят доктор, може би е добре след пункцията първо да провериш нещата и чак тогава да правиш трансфер. Няма да е ок да забременееш и да се яви нещо лошо.
Писала съм преди, че при мен имаше съмнения, заради които правих Таб преди стимулацията. Като минаха 6 месеца ходих на профилактичен, за да проверя след толкова медикаменти и процедури да няма промяна.
Въобще наистина ние жените трябва да си се следим, а в нашия случай още повече.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 19:26 от greis

# 577
Тери, Синамонче успокоихте ме 🤗
Да, има нужда от умъртвяване ☹
На мен ми дойде преди малко, в сряда съм на преглед 😍

# 578
Момичета,

Знаете ли къде мога да си пусна изследване за АСЕ и фактор 13.
В Цибалаб или Рамус, дали ги правят?

# 579
Моите са от Геника

# 580
И мен директно към Геника ме насочиха за тези изследвания.

# 581
Аз съм със същата мутация и нямам назначена никаква терапия. Което от друга страна почва сега леко да ме притеснява. Не съм обсъждала с лекаря, защото мислех, че ако има нещо той ще ми каже.
Привет от мен отново. Утре ми е датата на трансфера. На 3.10 ми пуснаха микробиология, прогестерон и за тромбофилията. Днес влязох да видя дали има резултати. Някой може ли да ми каже какво означават и добре ли е?
Благодаря предварително!

# 582
Аз също след 1вата стимулация ходих на преглед за гърдите (и по принцип ходя), тоя гаден естрофем си е проблемен ...
Редовно следене трябва,добра консултация с ендокр.и лекар за гърдите (мамолог или този,който е правил изследването Ви).

# 583
Момичета продължавам да търся декапептил депо, моля ако има някоя наличен да ми пише на лично ❤

# 584
Здравейте,

аз се записвам в темата предварително, скоро ще ни предстои процедура и ще се радвам да ви чета и да събирам виртуален опит от вас!
Пожелавам успех на всички момичета в процедури и дано да имат най-щастливия край и то от първия път Heart

Общи условия

Активация на акаунт