Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 305
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
gabitod
Опитай се и ти с конкретни въпроси. За съжаление малко са тези които подробно ще обяснят всичко и ще питат за всяко наше състояние. Затова пък виж сайта на клиниката за обяснение за процедурата както и тук ако има тема за тази клиника.
Здравей,
аз по процедурите си чета и съм наясно ( чета и научни статии)- не става въпрос за рутинни въпроси.
Веднъж минах процедура с генетичен анализ на ембриони в чужбина- без информация за лаборатория, без копия на резултати, без да се изследва това за което настоявах.- такъв стрес беше и загуба на доверие.
Стегнах се опитах се да продължа и да се успокоя ...да си върна доверието в лекар и клиника.
В момента съм в същата ситуация, имам оплодени яйцеклетки определен брой- след ден ще ми се обадят колко са за замразяване- записано, е че ще се прави ген. анализ за конкретно заболяване- но като ми се обадят от лаб. да ми кажат колко има и така нататък и ги питам не са наясно какво ще се прави- а това е важно и не искам някой служител по пътя да пропусне важен момент, като например да отдели материал за анализ преди замразяване и т.н.- да ми се обадят имате замразени ...брой ембриони. Тревогите са ми големи и като започна да ги питам и разпитвам се дразнят- те знаели всички- знаят, а като се обади някой служител да ми дава инфо- и като попитам- не знае.
Тревожа се защото съм наясно, че в процеса на една процедура са намесени много хора- и нека си го кажем- не всички си вършат съвестно работата- мизерници, мързеливци, безотговорни и некомпетентни служители има във всеки колектив- медицината не е изключение.
И знам, че не мога да контролирам всичко, но се старая това което зависи от мен да го правя- да питам и звъня- а те ми се дразнят и това ме тормози Simple Smile. А съпруга ми пък изобщо им няма доверие и това не ми помага изобщо да се държа психически и да не се филмирам.
Сложно е!  Обзела ме е психарската вълна.

# 181
gabitod съжалявам. Не е хубаво хич да не ти отговарят. По принцип не могат да ги замразят без твое съгласие, защото това си е твой материал. Ти си питай и си бутай за твоята си кауза. Няма много какво да се направи друго.
Надявам се всичко да е наред накрая. Flowers Hibiscus

Иначе, би било идеално да имаме грижовни лекари, които ни обясняват и обръщат внимание, пък и вършат работа. Първият път много държах на доброто отношение и обиколих няколко клиники. Като се спрях на едната, да ...прекрасно отношение, докато се усмихваха и бяха мили не направиха правилната стимулация за мен и ми изгубиха досието точно преди пункцията, което ми донесе страшно много стрес. След това, се следих при тях защото пак исках добро отношение и да, усмихваха се и ми обръщаха внимание, но когато се появиха проблеми от полит коректност дори не ми казаха за тях ясно и навреме.
Затова реших че по-важно за мен е лекарят да е в час, дори да е свъсен бурсук. (Моят лекар не е свъсен бурсук, но разбрахте ме..)

# 182
И аз първият път не питах, не бях и чела години форуми и статии и отидох с пълно доверие за процедура. В процеса на стимулация имах работа с различни лекари от екипа- при мен са много и при когото се паднеш за преглед, но важните решения и проблеми се обсъждат с професорите всеки ден. Някои бяха бурсуци, някои бяха любезни и обясняваши, а някои се изнервяха максимално ако питам. След това като изчетох интернет почнах да ходя с въпроси на листче, за да не пропусна нещо, питам и за алтернативи и излизане от стандартните им процедури, За някои неща ме послушаха, на други не обърнаха внимание и сега след последния неуспех пак ще задълбая тези теми. Хич не ми пука вече как реагират и дали им става приятно като питам и чета,  аз съм им клиент, който плаща, и очаквам и настоявам да ми обърнат внимание.
Желая успех на всички! Flowers Hibiscus

# 183
Успех момичета и благодаря за подкрепата. Пожелавам да са поредните, но успешни процедури.

# 184
Здравейте момичета. Днес бях на преглед за започване на стимулация. Докторът ме прегледа и каза, че лигавицата е много високо за 2-ри ден от цикъла и че явно от днес ми се брои първия ден, а вчера ми дойде сутринта но по принцип всеки цикъл ми е така първият ден много малко течение и от втория вече започне повече и на третия вече свършва. Изписаха ми от утре Гонал 225 единици. Аз съм на 25 години с Хашимото и сме с мъжки фактор( днес моят съпруг замрази материал, тъй като няма да е в България за самата процедура). Казаха събота и неделя да го слагам и в понеделник на преглед. Според вас добър ли е препарата и как ви се струват единиците(малко или много)? За първи път ми е и всичко ми е много неясно. Забравих само да попитам цялата ли игла трябва да вкарам в корема? Благодаря ви!

# 185
Здравейте момичета. Днес бях на преглед за започване на стимулация. Докторът ме прегледа и каза, че лигавицата е много високо за 2-ри ден от цикъла и че явно от днес ми се брои първия ден, а вчера ми дойде сутринта но по принцип всеки цикъл ми е така първият ден много малко течение и от втория вече започне повече и на третия вече свършва. Изписаха ми от утре Гонал 225 единици. Аз съм на 25 години с Хашимото и сме с мъжки фактор( днес моят съпруг замрази материал, тъй като няма да е в България за самата процедура). Казаха събота и неделя да го слагам и в понеделник на преглед. Според вас добър ли е препарата и как ви се струват единиците(малко или много)? За първи път ми е и всичко ми е много неясно. Забравих само да попитам цялата ли игла трябва да вкарам в корема? Благодаря ви!
И моята стимулация беше с Гонал, по ниска доза, цялата игра вкарваш и задържаш буталото на писалката 5-6 секунди повече, като стигне края. Аз също съм с Хаши и сме с мъжки фактор.

# 186
Аз също имам голямо доверие на моя лекар. Но той много не обяснява. За дълъг и къс протокол разбрах тук от форумите. Подробности за дългия по който се оказа че съм и аз също чета тук. Но имайки предвид отношението на предишния, си предпочитам този. За мъжа ми са хора гледащи парите. Какво предстои, кои изследвания и лекарства ще се плащат,незнам. Днес прочетох че замразяването се плаща. Че подсладителите пречели на забременяването( а аз пия кафето със стевия)

# 187
И още един въпрос, моля ви дайте съвет какъв протеин да си купя да пия. Знам че има различни видове но сега не мога да намеря темата в която бяха описани и кой е най-подходящия в този случай! Ще съм ви много благодарна!

# 188
И още един въпрос, моля ви дайте съвет какъв протеин да си купя да пия. Знам че има различни видове но сега не мога да намеря темата в която бяха описани и кой е най-подходящия в този случай! Ще съм ви много благодарна!
Моя док ми ги класира по качество по следния начин:
1. Месен протеин
2. Суроватъчен протеин
3. Млечен протеин
4. Яйчен

И си купих Beef Isolate от silabg, като качество и цена там са най-добре.
Ето този си поръчах аз и съм много доволна, с вкус на шоколад. Разтварям във вода и има вкус на шоколадов шейк.

# 189
Аз пиех от ай хърб в началото,но не помня кои, после прегна ко и биогейм изолат

# 190
Момичета, бих си таймиращата инжекция 30 Мин по рано, незнам как обърках часа, но днес след Достинекса съм леко неадекватна, дали е голям проблем, че я бих по рано?🤔🤷

# 191
Момичета, бих си таймиращата инжекция 30 Мин по рано, незнам как обърках часа, но днес след Достинекса съм леко неадекватна, дали е голям проблем, че я бих по рано?🤔🤷
Обади се утре сутринта във клиниката и им кажи, че си си я сложила по—рано, да ти преместят ако е възможно и пункцията със половин час.

# 192
Dimitrichka , по принцип си дават един 30 мин прозорец с този тригер, за да имат време ако се забавят или подранят, но е важно да им кажеш.
Първата ми пункция закъсня с 30 мин, но казаха че е ок.

Аз имам протеин -  Whey Isolate на Pure Nutrition който е суроватъчен и с вкус на cookies and cream.
Препоръчаха ми го момичетата в предишна тема. Този на биогейм вече много ми е омръзнал и не исках да го пия повече.

# 193
Dimitrichka , по принцип си дават един 30 мин прозорец с този тригер, за да имат време ако се забавят или подранят, но е важно да им кажеш.
Първата ми пункция закъсня с 30 мин, но казаха че е ок.
Благодаря много, да ще им се обадя утре да им кажа, пункцията уж е за 8:00 ама нищо не се знае, пък съм за неделя та надали ще сме много 😜🤷🤔

# 194
Стискам палци за една хубава реколта с яйчица на теб и всички в стимулация! Animal Baby Chick

Общи условия

Активация на акаунт