Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 257
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
днес ми е 4ти ден от стимулацията.
Това са ми изследванията за естрадиол и прогестерон.
Естрадиола ми се струва висок, трябва ли да се притеснявам?

Зависи колко фуликула имаш, аз бях с 11000 на 12 ден, защото имах 27 фуликула, който извадихме вчера.

# 226
  • София/Севлиево
А как се чувстваш сега?Това мисля е хиперстимулация и съм чела,че понякога има много нежелани ефекти след нея.Аз и при двата опита бях с лека такава,като втория път получих и мигренозен пристъп,а преди никога не бях имала такъв.Да не говорим,че бях издута като балон и даже една позната ме помисли за бременна...И от сега почвам да треперя при мисълта,че може при предстоящата стимулация да стане същото...

# 227
А как се чувстваш сега?Това мисля е хиперстимулация и съм чела,че понякога има много нежелани ефекти след нея.Аз и при двата опита бях с лека такава,като втория път получих и мигренозен пристъп,а преди никога не бях имала такъв.Да не говорим,че бях издута като балон и даже една позната ме помисли за бременна...И от сега почвам да треперя при мисълта,че може при предстоящата стимулация да стане същото...

За сега усещам тежест в яйчниците. НАдявм се всичко да е наред. Ще говоря сряда с лекаря.

# 228
  • София/Севлиево
Тежестта е нормално усещане,поне за мен.Питането ми бе към Димитричка,защото 27 е огромна бройка (лично аз за пръв път чета за толкова много извадени,а съм из тези теми от 2014-та)...

# 229
Тежестта е нормално усещане,поне за мен.Питането ми бе към Димитричка,защото 27 е огромна бройка (лично аз за пръв път чета за толкова много извадени,а съм из тези теми от 2014-та)...
Вчера изобщо не бях на себе си, но това е от упойката, тежко я понасям, цял ден спях, днес съм много по добре, надут ми е корема, но не като на бременна, имам болки в яйчниците само като ми се напълни мехура и не мога да стискам. Много добре се погрижиха за мен в клиниката. Сега си почивам, свърша нещо из къщи и лягам, за 10-15 Мин, че вчера цял ден спях и като стана и седя по дълго ми прилошава.

# 230
Еха, 27 наистина са достаааа
Пожелавам успех!

# 231
Вярно ли е, че ако няма свеж трансфер, замразяването и трансфера след това се поема от нас?

# 232
Вярно ли е, че ако няма свеж трансфер, замразяването и трансфера след това се поема от нас?
Не, заповедта е за свиж и ЗЕТ, до година от издаването.

# 233
Не, заповедта е за свиж и ЗЕТ, до година от издаването.
Сигурно ли е? Някаква промяна ли има от ЦАР? Защото в теми от 2018година намирам тази информация...

# 234
Dimitrichka Krasteva
А колко от тези 27 са зрели и бих помолила да споделите, после реално колко ембриона сте замразили. Интересно ми е, защото аз при стимулация винаги вадя по 7-9 яйцеклетки от тях 5-6 се оплождат и накрая 3 остават за замразяване. Единствено на последната стимулация, бях с двойни дози от предходните, получавах задух изобщо не ми беше добре- извадиха 9 яйцеклетки- 8 от тях зрели- 7 перфектни ембриона+ 1, т.е замразиха всички 8. (на 37 год с АМХ= 3,58
Но винаги съм се изненадвала на тези големи цифри. Следя много в you tube ( Австралия, Америка и там са все с такива цифри 18- 27 и няма да забравя при първите 3-4 стимулации, колко драматично реагирах на моите резултати поради нереалистичните си очаквания).
На колко години сте и колко ви е АМХ?

Ще се радвам ако споделите тази информация, разбира се ако се чувствате комфортно да го направите.

# 235
Фондът поема част от разходите за замразяването,разликата се доплаща от пациентът,т.к. във всяка клиника цената е различна.А за ЗЕТ,фондът поема 1 замразен ЕТ на процедура,ако имате повече замръзени ембриони,вие си поемате разходите за всеки следващ ЗЕТ.

# 236
Фондът поема част от разходите за замразяването,разликата се доплаща от пациентът,т.к. във всяка клиника цената е различна.А за ЗЕТ,фондът поема 1 замразен ЕТ на процедура,ако имате повече замръзени ембриони,вие си поемате разходите за всеки следващ ЗЕТ.
Това ми е ясно. Става въпрос, че ако се прескочи свежия трансфер, момичетата в старите теми са написали, че ЗЕТ не се поема от фонда, когато няма СЕТ.

# 237
Момичета аз искам да ви попитам има ли някоя от вас, която да е оплескала нещата като мен и какво се е случило?
Утре сутринта ми е определена пункцията за 8:30,снощи в 9:00,трябваше да си  бия Ovitrella,но закъснях с 30мин.За да се разсея излязохме на разходка с малката,колата се повреди и докато брат ми дойде да ни вземе закъснях.Звъня на лекарката си,за да я уведомя за нарушения тайминг,но не ми е върнала обаждане още.Главата ми се пръска и само се обвинявам,за какво ми трябваше да излизам,но...

# 238
Това ми е ясно. Става въпрос, че ако се прескочи свежия трансфер, момичетата в старите теми са написали, че ЗЕТ не се поема от фонда, когато няма СЕТ.
Ами на моята  приятелка миналия месец й беше стимулацията,нямаше СТ,защото беше свръхстимулирана,този месец започна подготовка за ЗЕТ по Фонда.

# 239
Е и мен сте ме пропуснали, моите бяха 29. И защо решихте, че е хиперстимулация. Просто когато имаш голям резерв няма как да накараш половината да растат, а останалите не, че да не стане хиперстимулация. Аз съм от скоро в темите, но срещнах доста момичета като мен с много фоликули. При добре направена стимулация с точни дози и проследяване, не мисля, че ще сте стигне до хиперстимулация.

Общи условия

Активация на акаунт